Jump to content

r30h

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by r30h

  1. Hei Vurderer BFdB, men lurer på hvordan de er som turhunder. Er de bedre å ha med seg enn for eksempel en drever som ligger langflat i bandet med nesen i bakken hele tiden? Jakter hjort, og kommer til å bruke den til dette om høsten, men jobber som oppsyn i sommerhalvåret og er avhengig av en hund som fungerer greit på tur.
  2. r30h

    9,3x62 kuler

    Har brukt PBP 185grn i to år nå. Kjempetilfrds. Kulen ekspanderer veldig fort, gir et skuddsår på størrelse med en fem-kroning og har sålangt gitt veldig lite kjøttødeleggelse. Treffer den bein, slipper den vingene, noe som bare gir enda bedre dybdevirkning på hovedkulen, samtidig som vingene gir flere sårkanaler og raskere utblødning. Jeg lader den til 880m/s i en 45cm pipe, og føler jeg har funnet den optimale kombinasjonen: Grov sårkanal, dybdevirkning og temmelig flat kulebane
  3. Villreinområder har i aller høyeste grad lov til å lage sine egne regler. Når det gjelder kontrollkortet og reglene som er angitt der er det å regne som en forskrift og kan straffes offentligrettslig på lik linje med brudd på andre lover.
  4. ser og at midway har et til sako "A" kasser, hvilke kasser er det?
  5. Er det nokon som veit om det finnes bra avtrekk og få kjøpt til finnbear kassene?
  6. jeg mener du ser veldig mye bedre med en lysterk kikkert og mye bedre med et lysterkt kikkertsikte på alle relevante skyteavstander. (fra 20 meter og utover)
  7. Her finner du en tabell på fartstap ned til løp på 42cm.. http://www.performancebullet.no/filer/jhv_mars2006.pdf
  8. Beklager, men her tar du nok skammelig feil! Disse er de eneste som har undersøkt dette som faktisk vet hva de snakker om. I motsetning til all synsingen som fremlegges i forskjellige jaktblad, er dette et vitenskaplig prosjekt utført av karer med doktorgrader i regi av NINA. Her har du derimot helt rett, forøvrig samme konklusjon som Arnemo m.fl.
  9. Ikke for å være pirkete, men vann blir altfor hardt dersom testen skal være relevant i forhold kulenes oppførsel i vilt. Mer info om hvilke vevssimulanter som ligner mest finner du her i denne artikkelen: Botten L, Stokke S, Arnemo JM. 2008. Test av jaktammunisjon – hva kan vi lære av skyting i vevssimulanter? Jakt. In press.
  10. Finnnes det leopold qr montasjer til 695'en, eller er det andre montasjer med pålitelig og enkel bytte av kikkkertsikte som noen anbefaler?
  11. eller 185pbp;-). da har du både en flattskytende, men allikevel grov patron med god gjennomtrengningsevne og passe rekyl.
  12. Det er ingen som vet om vedkommende skaut fra eller på off. veg. Det eneste som er sikkert her er mtorg's observasjon av personen gående på veien like før det smallt. Det tar ikke så lange tida å komme seg fra veien og forbi grøftekanten til lovelig grunn. Så lenge ingen med sikkerhet kan si at jegeren stod på veien når skuddet gikk, kan jeg ikke se ulovligheten i dette. Om du ser bedre etter ser du at jegeren har innrømmet at han skjøt fra vei, så jeg ser ikke helt poenget ditt.
  13. Jeg synes det er helt utrolig at så mange her forsvarer en jeger som har skutt fra vei, i tettbebygd område, og etterpå påstår at dette er lov. Jeg mener det kommer mer enn tydelig nok fram at det er det som har skjedd, usaklig framstilt eller ikke Er det virkelig så mange uvettige jegere her inne? Vi må nå for guds skyld forsøke og holde oss innenfor lovens rammer for at vi skal få lov til å bedrive jakt også i framtiden! Å skyte flere skudd på eller fra off. vei, i et byggefelt (skadeskutt dyr eller ikke) er så nærme man kan komme og tømme bensin på bålet til jaktmotstanderne. Og det bålet er allerede mer enn stort nok! Jeg synes jegeren har vært heldig som har truffet en såpass real person mtorg, når han var først satte seg i en slik situasjon! Jeg skammer meg over hans oppførsel, og tar sterk avstand fra det. Jeg synes at de såkalte usaklige adjektivene til mtorg er helt på sin plass!
  14. Helt enig her, slik skal ikke skje og det blir iallefall ikke bedre av at vi her inne begynner å "synse" for å dekke over jegerens oppførsel i denne saken. Bare å legge seg flat.
  15. Noen her som har erfaring med hs-precision sin løsning eller andre løsninger for løst magasin på rem 700?
  16. Ja, den er sett, men skulle gjerne hatt noe mer. noen som vet hvor man får tak i dier?
  17. Hei. Noen her som har eller vet om sider med ladedata til 9,3x66? erfaringer med kaliberet? Noen som har formening med fart i forhold til 9,3x62 med 185grn kuler i 47cm piper?
×
×
  • Create New...