Jump to content

r30h

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

r30h's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Vurderer BFdB, men lurer på hvordan de er som turhunder. Er de bedre å ha med seg enn for eksempel en drever som ligger langflat i bandet med nesen i bakken hele tiden? Jakter hjort, og kommer til å bruke den til dette om høsten, men jobber som oppsyn i sommerhalvåret og er avhengig av en hund som fungerer greit på tur.
  2. r30h

    9,3x62 kuler

    Har brukt PBP 185grn i to år nå. Kjempetilfrds. Kulen ekspanderer veldig fort, gir et skuddsår på størrelse med en fem-kroning og har sålangt gitt veldig lite kjøttødeleggelse. Treffer den bein, slipper den vingene, noe som bare gir enda bedre dybdevirkning på hovedkulen, samtidig som vingene gir flere sårkanaler og raskere utblødning. Jeg lader den til 880m/s i en 45cm pipe, og føler jeg har funnet den optimale kombinasjonen: Grov sårkanal, dybdevirkning og temmelig flat kulebane
  3. Villreinområder har i aller høyeste grad lov til å lage sine egne regler. Når det gjelder kontrollkortet og reglene som er angitt der er det å regne som en forskrift og kan straffes offentligrettslig på lik linje med brudd på andre lover.
  4. ser og at midway har et til sako "A" kasser, hvilke kasser er det?
  5. Er det nokon som veit om det finnes bra avtrekk og få kjøpt til finnbear kassene?
  6. jeg mener du ser veldig mye bedre med en lysterk kikkert og mye bedre med et lysterkt kikkertsikte på alle relevante skyteavstander. (fra 20 meter og utover)
  7. Her finner du en tabell på fartstap ned til løp på 42cm.. http://www.performancebullet.no/filer/jhv_mars2006.pdf
  8. Beklager, men her tar du nok skammelig feil! Disse er de eneste som har undersøkt dette som faktisk vet hva de snakker om. I motsetning til all synsingen som fremlegges i forskjellige jaktblad, er dette et vitenskaplig prosjekt utført av karer med doktorgrader i regi av NINA. Her har du derimot helt rett, forøvrig samme konklusjon som Arnemo m.fl.
  9. Ikke for å være pirkete, men vann blir altfor hardt dersom testen skal være relevant i forhold kulenes oppførsel i vilt. Mer info om hvilke vevssimulanter som ligner mest finner du her i denne artikkelen: Botten L, Stokke S, Arnemo JM. 2008. Test av jaktammunisjon – hva kan vi lære av skyting i vevssimulanter? Jakt. In press.
  10. Finnnes det leopold qr montasjer til 695'en, eller er det andre montasjer med pålitelig og enkel bytte av kikkkertsikte som noen anbefaler?
  11. eller 185pbp;-). da har du både en flattskytende, men allikevel grov patron med god gjennomtrengningsevne og passe rekyl.
×
×
  • Create New...