Jump to content

kjetilc

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

kjetilc's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Pipa er fast ja ! Disse gamle pistolene er fakisk gode trening og konkuransepistoler selv i dag . Personlig syns jeg de har godt grep og fin ballanse . Skal du ikke på landslaget men forsatt henge med de beste i klubben er denne god nok. Nesten helt uslitelig hvis vedlikeholdet er der. Spiser all ammo. og aldri vekslingsfeil . Problemet er nok deler til de hvis noe ryker . Hvis ikke hukommelsen svikter meg helt i dag så ble NM-gull i finfelt tatt med en Unique i år, så da henger de vel brukbart med..
  2. kjetilc

    Service?

    Ganske artig å lese denne tråden, hvor et enkelt prinsipielt spørsmål sables ned av synsing og skitkasting... Spørsmålet er jo ganske enkelt: Har den nasjonale importøren for en våpenprodusent ansvaret for å følge opp våpenprodusentens garantiansvar? Hvis dere tar vekk ordet våpen i setningen over så står det igjen et generelt spørsmål som gjelder alle varer vi kjøper. Det var en som skrev i en tråd at importøren ikke er "fabrikkens utskremte representant"... Mjo, den som sitter med eneagenturet for et produkt er faktisk fabrikkens lokale representant! Hvordan avtalen mellom produsent og importør ser ut er faktisk helt likegyldig for meg som kunde, jeg er kunde hos produsenten, ikke importøren! Jada, det er en setning som er lett å krangle på, men poenget er at trådstarter hadde kjøpt en Benelli-pistol, ikke en Våpensport-pistol eller Karlslunde-pistol. Når en produsent har levert et defekt produkt er det en selvfølge, vanligvis både for sluttkunde, importør og produsent, at produsentens lokale representant ordner opp på vegne av produsenten. Hvem som dekker kostnadene er produsentens ansvar og derved en intern sak mellom de "profesjonelle" aktørene som er helt uinteressant for sluttkunden. Trådstarter vil sannsynligvis aldri kjøpe mer Benelli, og vi kan regne med at han også vil fraråde alle han kjenner å kjøpe Benelli, som igjen vil fortelle sine venner om kameraten som hadde dårlig opplevelse med Benelli. Så praksisen til de nasjonale importører er i denne sammenhengen faktisk illojalt mot produsenten de representerer. For ordens skyld vil jeg ta med at jeg personlig synes Benelli sine pistoler er meget bra våpen. Jeg kjøpte et videokamera i Dubai for noen år siden. Det var en fabrikasjonsfeil på det, og den norske importøren ordnet opp med den største selvfølge, og jeg er fortsatt trofast kunde hos produsenten. Dette er noe som fungerer uproblematisk i de fleste bransjer, mens våpenbransjen virker på meg å drive litt mer etter "vill vest" prinsippet.
  3. Ingenting i toll, men drøyt 400 i moms. Og posten krevde 220 ,- i gebyr
  4. Siden det ble diskusjon om hvorvidt det er mulig å få varene tilsvarende billig i gamlelandet..her er hele bestillinga: LEE SAFETY SCALE RED~ $21.97 CASE COLLATOR $11.40 LOAD-MASTER 38 SPL $204.99 CRBIDE FAC/CMP DI 38/357 $15.90 PRIMER POCKET CLEANER~ $1.50 ADJ CHARGE BAR $7.60 SWIVEL ADAPTOR $4.50 Product Total: $267.86 Shipping: $81.80 Grand Total: $349.66 Det ble drøyt 2100-, norske kroner.
  5. Jeg bestilte ei ladepresse og litt ekstra småtteri fra Factory Sales 11/7, og hentelappen kom 22/7. ...kan jo ta med at pakken ankom Norge 16/7 og at posten brukte resten av tiden på tollbehandling og 10-15 mil frakt.. MEN pressa er ihvertfall fremme. Betalte Nkr 2100,- for en loadmaster ferdig oppsatt for .38, pluss factory crimp die og et par andre dippedutter, inkl. frakt... i tillegg kom drøye 400 i mva., og 220,- i gebyr til posten. Liten avsporing, men kan noen forklare meg hvordan posten kan ha lov å kreve gebyr for å utlevere pakker som kommer fra utlandet? Gebyr for å gjøre fortollingen kan forsvares, men iflg posten.no tar de gebyr på drøye hundrelappen selv om jeg vil gjøre fortollinga selv...Tollagergebyr eller .no kalles det visst... Landeveisrøveri kaller jeg det, idet avsender allerede har betalt for at sendingen skal fraktes til mottaker. Anyways... MidwayNorge krever 3375,- for samme pressa, eks. frakt (og duppedittene:-), så for min del blir det nok mer bestilling fra statene fremover.
  6. TTT Ting tar tid... Fikk en pengepremie overlevert i dag jeg.. Fra et stevne i juni i fjord.. En annen dukket opp for et par uker siden.. Også fra fjordåret... Men det hender jo at ting glemmes også, så det er vel litt opp til skytter og følge med! (Dessuten er det jo greit å få premiene fordelt utover inneværende og neste år? Virker utad som DEN aktive skytteren.. Hmmmm ) Sikkert greit å få inn noen kroner i ny og ne.. men du er inne på noe viktig her: ER det virkelig slik at det skal være opp til hver enkelt skytter å følge opp premiering? TTT er greit nok det, men det skal gjøres opp årsregnskap etter nyttår og etter det er det ikke lengre noen grunn til å vente..? Og når premiering er en av tingene som glemmes så er vi tilbake på spørsmålet om holdningene til premiering...
  7. Dette emnet har vært oppe i en tidligere tråd, hvor det også skled ut i diskusjon rundt klasseinndeling, kvalitet på premier osv.. for ikke å glemme min favoritt: de av dere som "har fått så mange premier at dere ikke vil ha mer skrap/ræl/whatever... Jeg er relativt fersk som skytter, med kun halvannet års erfaring med konkurranser. For meg er egne mål overordnet, men jeg setter pris på premie når jeg gjør det bra. Det å bli premiert er et klapp på skulderen som er viktig i alle idretter, bortsett fra pistol da... her er det visst bare ett ork. Ett tema jeg har hørt mye om de siste par årene er rekruttering. Det virker som det er en gjengs bekymring innen pistol at det er tendens til "forgubbing" i sporten. Klubbene sliter med å få inn nye skyttere, og av de nye som kommer inn forsvinner storparten i løpet av første året. Det er sikkert mange grunner til dette, men er det bare jeg som kobler det opp mot blant annet premierings"kulturen"? De fleste andre idretter jeg har vært innom er veldig bevisst det å dele ut medaljer og diplomer til utøverne, og da spesielt de yngste, for å underbygge den positive holdningen/følelsen/erfaringen utøverne har ved å delta, følelsen av å utrette og oppnå noe osv.. Hvilket signal sender dere "gamlekara" når premiering er et ork, og premiene er skrap? Et annet poeng er jo spørsmålet om premiene faktisk deles ut..? For min del hadde jeg snaut 50 starter i 2008, både bane og felt. Omtrent 3/4 var premieplassering og drøyt halvparten ga medaljeplass. Av disse har jeg fått km-medaljer, premieutbetaling fra egen klubb, og ikke en dritt fra resterende. Regner med at jeg ikke er den eneste...
  8. Blir hvertfall FGMR, fortsatt usikker på spesial..
  9. Jeg bruker 78gr. kule fra Haglund med 1,6gr N310 og lar kula stikke en liten anelse fremfor hylsekanten. Får en behagelig rekyl og god samling med en Sako Triace. Har hatt litt problem med at hylsekanten henger seg fast hvis kula sitter for dypt så derfor ble det til at kula måtte stikke litt utenfor kanten.. Men det funker!
  10. Noe slikt du er ute etter? http://www.lettoghuske.com/skytelogg/
  11. Jeg har ikke gjort meg opp noen bestemt mening om hvorvidt 18-åringer bør få kjøpe våpen, men har gjort meg noen generelle betraktninger om aldersgrensene i gamle Norge... 16 år: Seksuell lavalder, man kan sette barn til verden(!) men ikke kjøpe øl eller kjøre bil...kan kjøre moped da 18 år: Da regnes man som voksen i (nesten)alle henseender. Man kan gifte seg, kjøre bil, kjøpe øl, holdes strafferettslig ansvarlig, men ikke kjøpe brennevin... og ikke kjøpe pistol 21 år: Endelig voksen(?) Fortsatt utesteder som har 25-års grense hvor man ikke kommer inn... Vet ikke om det gjelder fortsatt, men danskebåten hadde tidligere 25-års grense for 23-timers flesketurene... 25 år: Endelig voksen(?) Hvorvidt en 18-åring, eller 21-åring for den saks skyld, kan sies å være "voksen" og/eller moden er jeg ganske sikker på at vil være individuelt, men personlig mener jeg vel at sålenge man er myndig og strafferettslig ansvarlig så burde det holde. (dvs. 18 år for de som falt av retorikken.. )
  12. Er det samme prosedyre/like enkelt å importere fra Sverige? Mtp. valutakursene så er det potensielt mye å spare på å handle i Sverige fremfor Danmark..
×
×
  • Create New...