Jump to content

Beckett

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Beckett's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja den som ble skutt på opplæringsjakta i Junkerdal
  2. Saltdal JFF har skuddpremie på rev i sammarbeid med kommune og statskog. Kjempe ordning skytes mye mere rev nå enn det er blitt gjort de siste 15 åra å det vises på småvilt bestandene. Så jeg har ingen problem med å betale statskort for å jakte rev. sist sesong fikk jeg nesten 3000,- i skudd premie og det er langt mere enn hva statskortet koster.
  3. Skjøt en kalv på torsdag på statsgrunn som ble veid et døgn etter. Vekta stoppet på 110,8 kg trodde det var feil med den så vi kontrollveide med en annen vekt men fikk samme resultat. Kontroløren mente at den hadde ca 3 % vekt tap på første døgnet. Ikke vet jeg
  4. Hvor stor er den største elg kalven som er dokumentert årskalv som er skutt i Norge? har hørt vekter rundt 100-105 kg.
  5. Enkel og greit. DU SKAL IKKE SKYTE PÅ LENGRE HOLD EN DU KAN BEHERSKE/MESTRE om det er 50, 150 eller 1000 meter spiller liten eller ingen rolle.
  6. Mange brae argumenter her. Når det gjelder statskog så skal de være selvbærende de må selge så så mye jakt og fiskekort for å kunne drive. det er klart at selv om det er lite rype i fjellet så setter de kvote på 3-5 ryper pr. dag for å få solgt mest mullg kort. Når det blit nyttår så senkes kvoten til 1 rype pr.da for da har de fått solgt majoriteten av jaktkort. enkelt og greit. Når det gjelder "privat" grunn så er det i alle fall slik her jeg bor at det sjelden er noe problem å få jakte rev på åte. Lokal JFF har skuddpremie på rev, kråke ravn, mink og mår. Husker ikke alle satsene men rev får jeg kr. 300,- pr. stk pengene er spleiselag mellom lokalJFF, kommune og statskog nordland. Før vi fikk skuddpremie ble det i snitt skutt 25 rev pr. år. Første året med skuddpremie ble det skutt 75 rever og sesongen 09/10 ble det skutt ca 40. har ikke tallene på de andre artene men det var en betydelig økning på dem også. Vi jakter rev fra fjord til fjell å det er merkbart på spesielt storfuggel/orre og rype. Jeg mener at jakt skal være åpent for allmenheten så lenge det er et overskudd å høste av. Ikke tvil om at penger har noe å si det har det vært i alle tider, men kanskje der er blitt mere synlig i de senere år. Det har bestandig vert slik at noen legger tilrette (viltstell) av egen interesse og så kommer det andre til og nyter/ høster av det.
  7. 30-06 kan du problemfritt kappe ned til 50 cm.
  8. Har skutt noen rever med 17 HMR å V-max. Topp resultat ikke gjennom skyting og lengste flukt var 10 meter. Å si at de er som å pule stående i kano synes jeg var å dra det litt langt. Ingen tvil at det er tryggere å bruke 338 lapua mag. Men ser ikke vitsen så lenge du treffer der du skal så blir ikke reven noe mere død av grovere kaliber. PS. Har faktisk lengere flukt med 6,5x55 kammret med Federal Fusion og Lapua Mega i noen tilfeller.
  9. Jeg har faktisk medfølelse for jegeren som har skadeskutt bjørnen, vil tro han har en uggen følelse i kroppen med tanke på å ha skadet et dyr og etter manges mening satt rovvilt laget i en kategori som minner om "bønder med høygaffel". Binna som ble skutt er jo en tabbe, men det er lett å kritisere i etterkant. SAUER 202: Vet ingen ting om din kompetanse når det gjelder jakt og artskunskap. Men hvis du har vert litt ute i felt så har du sikker lagt merke til at feks. en elg ku med kalv som blir støkt ut av en stålos ofte skiller lag. Når da den enslige kua kommer fram til din post og det på nytt blir stå/ganglos å du sitter og observere dyret og dere har ku på kvoten så har jeg ekstremt stor tro på at du har skutt dyret i den formening om at kua ikke har kalv, når jaktlaget ditt i etterkant finner ut at kalven går alene der ute i skogen skal du da defineres som en uansvarlig og inkompetent jeger som heller burde ha sittet på coop kaffeen å fått med seg siste bygdesladder? Poenget mitt er at det er dumt å svartmale folk før du vet va som var orsaken til at det ble slik. HÅPER DU FÅR FISK
  10. Har kappet pipa til 45 cm. og gjenget det m15x1 og montert S&L Hardcore demper. Økte totallegda på børsa med 5,5 cm så nå er den 107,5 cm og veier 3,85 kg komplett. Presisjonen er ikke noe å si på. Jaktmatch samlet 3 skudds serie på 25mm på 100 meter Naturalis samlet 3 skudds serie på 13mm på 100 meter. Sier meg fornøyd med det og driter i å skal lete ladning som går så mye bedre.
  11. Kan det tenkes at der er noe mekanisk feil med kikkerten? Ja du kan bruke optilock på sakoen. Leupold er jo kjent for bra kvalitet på montasjene men det kan jo selfølgelig være en produksjonsfeil.
  12. Anbefaler å prøve lapua naturalis i 9,3x62 har skutt noen elger med bra resultat. bra soppform og 100% restvekt. sjelden at jeg har gjennomskyting men det kommer jo an på hvor langt holdet er.
  13. Jaktdepotet hadde/har lager tømming steyr pro hunter 8k
  14. Helt som det skal være ctm har jo et mye mindre volum enn maxim demperen. både når det gjelder temp. og demping så er det klart at ctm kommer til kort. når det kommer til vekt og treffpunkt forandring med og uten demper så holder jeg en knapp på ctm.
  15. Takker for svar. Jeg lader ikke selv, men har undersøkt litt så jeg kapper den sikkert til en plass mellom 45 og 48. Skal sjekke den artikkelen i våpentidningen.
×
×
  • Create New...