Jump to content

Rav4d4d

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rav4d4d's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

 1. Har sett flere filmer på YouTube. Men greier det fremdeles ikke. Usikker på fjæra. Sliter...
 2. Hei Jeg beklager uroen overskriften i tråden jeg startet har skapt. I selve meldingen var overskriften forsøkt utdypet/tydeliggjort: "Har forsøkt å finne mer om sikring på Sako S20, men greier ikke se info om sikring: noen som vet om den kan sikres samtidig som sluttstykket kan dras tilbake for å fjerne skudd fra kammeret? " Jeg skal forsøke å unngå utydelige og av eller ukorrekte overskrifter i fremtiden.
 3. Jeg leste tilfeldigvis en annonse på Finn. Kanskje jeg har fanget opp uttrykket hos Jaktdepotet? https://www.finn.no/91932267
 4. Hei tusen takk til deg og andre som gidder hjelpe oss som ikke kan alt, ikke vet mye. Dere er til stor hjelp for oss nybegynnere. Jeg velger å ikke kommentere de "hjelperne" som bruker mer tid på mindre nyttige innlegg. Dessverre tror jeg det å latterliggjøre andre medfører at flere kvier seg fra å stille spørsmål. For egen del takker jeg deg og de andre som hjelper, og antar at også den andre gruppen skribenter fortsetter ned mindre nyttige innlegg.
 5. Takk. Jeg kjøpte en R2 2-12x50 med 4K retikkel.
 6. Hei Ja har vurdert flere i 56mm. Synes de ofte virker større enn jeg liker men i teorien skal de jo kanskje slippe gjennom litt mer lys... Jeg synes 44-50mm frister mer. Men greier ikke leser meg til hvor mange minutter jeg mister? Ikke uvanlig at jeg ser rådyr i det jeg vurderer å gå hjem pga lite dagslys, hvis jeg jakter kveld. Meopta R2 får også en del god ord. Fremdeles noe dyrere enn jeg bør tillate nå.
 7. Jeg sliter. Jeg leser og leser om best i test og review og anbefalinger. Mange steder kan jeg lese at Swarovski er topp. Men jeg har ikke kr 25 000 eller mer til sikte. Jeg tviler ikke på at Swarovski er topp. Men finnes det outsidere som er bedre enn søppel som koster en god del mindre? Jeg har hatt en Leupold 5HD 2-10x42. Klar og fin. Irriterende hard å justere zoom. Ikke alt for imponert i skumring. Vil ha lys på retikkel. Skal benyttes primært på rådyr og villsvin. Jeg har funnet et for meg ukjent merke: Vixen. Påstått produsert i Japan. De har flere modeller som kunne være interessante. Bl.a 2.5-15x50. pris ca 9000. Jeg finner en norsk forhandler: Bearproof. De har moderat gode presentasjoner, men det jeg finner hos dem ser ut til å være forrige modell. Våger noen å mene noe om Vixen? Eller et annet alternativ i ca samme prisklasse som kan fungere godt til skumringsjakt.
 8. Takk. Var jeg ikke i tvil før ble jeg det nå... Har en Icon. Jeg må dra og fysisk se en S20.....
 9. Noen som har info om når denne kan forventes leveringsklar? I annonser på Finn står det fremdeles fra april etc.
 10. Har forsøkt å finne mer om sikring på Sako S20, men greier ikke se info om sikring: noen som vet om den kan sikres samtidig som sluttstykket kan dras tilbake for å fjerne skudd fra kammeret?
 11. Jeg jakter nesten bare i Sverige. Må derfor ha våpen som er lovlig også over grensen. Synes selv 50 cm er mer enn nok, jeg har alltid demper. Balansen virker bedre om løpet er nærmere 45 enn 52. Jeg liker X-bolt, og denne er 46. Jeg hadde en Stainless X-bolt. Jeg trodde jeg tok godt vare på den og sprayet den med våpen olje. Ikke en rust flekk. Men når det regnet ble den etter hvert grå og ikke svart i stokken. Når den tørket like fin. Polar ser ut til å ha annen stokk. Men importør sine sider er fremdeles uten bilde. Elendige sider. Syntes også T3x virker bra men få modeller med kort pipe og Stainless? De har en camo men den synes jeg lite om
 12. Takk. Men håper å kunne bruke litt mindre. Men lekker rifle.
 13. kal. 308. Leter etter en kompakt , stainless boltrifle. Browning x-bolt Polar er kanskje aktuell, men må da fjerne korn på løp pga ønske om demper. Noen med erfaring om denne eller andre forslag.
×
×
 • Create New...