Jump to content

larsfox

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by larsfox

  1. Det er kun stygge rykter du har hørt ja.. Sauer har hatt en prisstigning,som de fleste andre,men så vidt jeg kan skjønne,er det ihvertfall milevis unna 40%
  2. Nå er det vel strengt tatt ikke jeg som klager heller da...
  3. Ja,da er jo du så mye bedre enn en forhandler med X-antall ansatte,som faktisk er avhengig av å tjene penger,for å kunne fortsette og drive butikk.....
  4. dongding, har du vært der nede? Selv var jeg på den nevnte drivjakten i november, makan til surr De som trur folkeslaget der er til å stole på bør gå i seg selv... Skal man på drivjakt reis med Safari management eller andre seriøse selskaper, ikke som prøveklut med Håkedal Jakt AS! Det er mitt råd!
  5. Vi pakket ammo/sluttstykke i bagasjen som ble sendt på flyet. Mulig det skulle vært merket,men det gjorde ikke vi Ved hjemreise fra Riga,nevnte vi for polisen hvor ammo/sluttstykke lå,og det var visst helt greit og gjøre det på den måten,og vi måtte heller ikke sende det som spesialbagasje..
  6. No problems Just someone wanted to hear how to do with the weapons on the airport
  7. Dette er gull så det holder!!
  8. Kun våpenpass.. Vi fløy til Riga,og regner med at dere gjør det samme? Ingen sjekk av våpen ved ankomst,og ingen papirer/styr,men børsene/papirene skal sjekkes ved avreise fra Riga. Det er bare å henvende seg i disken der spesialbagasje sendes ifra(og fortelle at du skal sende våpen),så kommer det en politimann(eller fem) og sjekker våpen/pass/våpenpass Våpnet skal selvfølgelig sendes uten sluttstykke,og ammo skal også pakkes for seg selv.
  9. Det er ihvertfall sånn de skyter gris der nede om natta. Nå nærmer det seg vel fullmåne snart,så om det er mulig å se noe uten bruk av kunstig lys vet jeg ikke,men den natta jeg satt,var det ihvertfall svart som en negermage(så valgte jeg også den ene natta vi hadde med pissregn og vind da ) Det ble skutt en stor gris der av jegerkompisen min,som til alt overmål sansynligvis var en "gullgris" og den ble skutt lenge etter at de ble lyst,så med flaksen på riktig side er det mulig å få skutt seg gris også om dagen! Jeg hadde grisen på 10-15 meter den natta jeg satt,men kabelen til den ene batteripolen hadde FA%#@& meg detti av viste det seg Da hadde jeg hatt gris rundt i området hele natta,men på litt for langt hold,og med to-tre hus som bakgrunn så ville det seg ikke helt.. Sharakanas var ute dagen etter at vi kom hjem,og fikk skutt seg en galte på ca 100kg,og en mårhund! Hello Sharakanas Yes i know exactly when they come out at night! After it gets DARK...
  10. pointer er jo fint det... Hvis du aldri jager mer enn to dager i strekk,ikke etter frost/snøen kommer om høsten,og hvis det ikke er for tørt i skogen...Og i tillegg har et stooort terreng å boltre deg på Ellers er jo pointern en rå fuglebikkje det!
  11. Jeg har skutt rådyr med power-shok´n i 22-250 med overraskende bra resultat! regner med at det skal gå finfint i din 222også! Du får prøve,og la oss få vite resultatet senere
  12. Skaubjønn.. En lykt til å montere på børsepipa er grei å ha visst du skal ut etter gris.! Jeg hadde ikke med,men fikk låne av Mike! Regner med at du sikkert får låne den du også hvis du ikke har! En annen ting jeg ville ha gjort,var å skyte inn børsa kanskje litt over på 100m,og en avstandsmåler er veeldig nyttig hvis du har.. Hadde droppa myggnetting hvis jeg var deg,men tatt med to-tre flasker myggspray istedenfor Neida,jeg synes faktisk det var overraskende lite mygg der nede! Tårnet jeg overnatta i,var kun et stoltårn,uten vegger/tak,så hvis du regner med grisejakt,så ta med deg noe varme klær! Sovepose trenger du ikke,men jaktradio kan jo være en ide`hvis dere er fler som reiser? Vi hadde ikke med det,men brukte telefonen(dekning over allt) men det er vel ikke helt gratis å bruke den hvis det blir litt prating da.. Dere kommer sansynligvis uansett til å få en bra tur,men det gjelder å STÅ PÅ!! Sove kan du gjøre når dere kommer hjem igjen
  13. Du ender opp med en irsk neste gang du tenker jeg @Melk..KV=korthåra vorstehr
  14. Kan mer en gjerne anbefale deg en irsksetter til både jakt i skauen og på fjellet.. Om det er noen raser som skiller seg noe mer ut som bedre enn andre,er vel heller litt usikkert,da vel alle fuglehundrasene har/kan ha fordeler/ulemper av ymse slag.. Jeg bruker 90% av min jakt med min IS i skauen,og skøyt første tiuren for bikkja da hun var syvmnd. (seff.100% perfekt fuglearbeid,med ro i oppflukt)
  15. To mann,åtte rådyr,fordelt på tre dyr på meg,og fem på kompisen som jeg reiste sammen med.. Det skal nevnes at det nå var forholdsvis uoversiktelige felter,med til tider ekstremt høyt gress/korn,og at det ikke bare er å "plukke" seg medaljebukker sånn uten videre... Men det er det jo ikke akkurat her hjemme heller da.. Trur ikke det skulle være noen umulighet og få skutt seg en gris heller, men man må nok"stå på litt" der også Jeg vil nok heller si at det er mere smygjakt enn posteringsjakt,da det ikke er veeldig mange tårn der nede,men de tårnene som står der,står i gjengjeld på veldig fine områder! Så det er bare å stå på,så skal det nok sikkert lykkest med og få skutt seg noen fin,fine trofeer,og heller se på allt annet som rein bonus...! Og er det en´ ting jeg ville hatt med,så må det være skytestokk!!! Det var et "must" ihvertfall nå på denne tiden av året!(selv om skurånna nå er igang) Uansett kommer nok turen til og bli en knallfin tur regner jeg med! Og HUSK KAMERA!!!
  16. Trur ikke det er mye elg der,men muligheten for hjort er nok absolutt tilstede! Bra med tråkk i enkelte deler av terrenget,og han jeg dro på tur med observerte også kalv/hind(skrives det sånn?) både på denne turen,og også forrige turen han var nedover Regner med at dere sikkert har større muligheter etter hjorten når det nærmer seg brunsten! Så forholdsvis myye grisespor i flere av områdene,og hadde ei natt ute etter grisen,men med max ufaks,ble det ikke noe gris på meg.. (hadde flere gris utpå jordet ila. natta) Når det gjelder rådyr,finnes det flere andre steder/land med mer rådyr enn i litauen,men ikke til den prisen,og med mulighet til å skyte seg en gullbukk,uten å måtte betale ett rødt øre ekstra! Nå er det forresten lagt ut noen filmsnutter på "gullbukken" også.!
  17. For de som er lystne på noen bilder fra litauen,kan jeg kanskje anbefale en liten titt innom http://www.gullbukken.com .Der ligger det en god del bilder av bukker skutt i områdene til Mantas/Mike,skutt i år! Et sinnsykt område,med muligheter for både gullbukker og gullgriser.. Var hjemme hos Mantas,og kikka på hjortetrofeer´ skutt på deres enorme områder,og må jo si at å få skutt seg ett sånt trofe´til en sånn pris,er noe man ikke har råd til å engang drømme om i andre land/med andre turoperatører.. Grisen som er skutt,er forresten etter all sansynlighet en "gullgris" med tenner på 23-25 cm ,og en av de større grisene som er blitt skutt på deres terreng!
  18. Skøyt forøvrig to dyr under bukkejakta i fjor,med Federal power-shok,(og ett dyr for to år siden)med overraskende bra resultat! Og av de syv dyrene som tilslutt hang i en krok i taket,var det vel kanskje mine to dyr skutt med 22-250 som hadde minst kjøttødeleggelse Resterende dyr ble skutt med lapua mega i cal.6,5 og 30-06 Itillegg til pene slakt,så la begge bukkene seg på skuddstedet!
  19. enig! Nå skrev vel "v-max" noe sånt som å strekke holdet til 400+ på også rådyr som han engang ikke sikkert vet er større enn en rev eller ei..!? Og når det gjelder størrelse på reven,så er faktisk ikke en flådd rev veeldig stor(og vi tenker vel litt med den "humane halvdelen" selv på rev vel?) Hva skjer med treffpunkt da,hvis rådyret tar et skritt/begynner og løpe i samme øyeblikk som skuddet går? Kanskje like greit..
  20. Jøss... Fint med et tips om hvordan optikk du har på børsa di! På tide og begynne sparinga! personlig synes jeg f.eks en rev begynner og bli forholdsvis(veldig) liten hvis holdet strekker seg over 150meter jeg da..
  21. hvordan er bc`n på lockbasen da? Kunne kanskje være et alternativ? Mulig litt dyr men..
  22. Eller kanskje aller helst ikke Lykke til i sverige/danmark!
×
×
  • Create New...