Jump to content

ToreD

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

ToreD's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Gratulere med vel løst situasjon, enslige kalver er etter min erfaring særdeles uforutsigbare dyr, som kan velge de merkeligste veier, og noen ganger er det bare flaks som gjør at man lykkes. Hvis dem ikke blir jaget alt for hardt og langt ifra der kua ble skutt, vil den ofte prøve å finne henne igjen, slik at postering på fallet i løpet av det førstkommende døgnet kan være vellykket hvis en har anledning.
 2. Har ladet med 58grain Vmax og 38grainN-150, ca 950 m/sek spredning på ca20-30mm@100m og 85grain tsx/34grain N-150 ca 850 m/sek, spredning ca30-40mm @100 m. Langt fra den samlingen jeg hadde ventet meg, men det holder til mitt bruk til jeg får forsket litt mer. Tikka 558 med lothar saltet pipe.
 3. Hvis det er montert baser med tilt( elevasjon) kan disse være montert feil. ToreD
 4. Da har jeg fått laget meg en Collet die i 6mm XC:-). Kjøpte en Collet die i 243win, og fikk hjelp av en kamerat med dreiebenk til å kutte den og kuleisetter dia noen millimeter. Har ikke fått ladet så mye med den enda, men foreløpig ser det bra ut, med godt kulehold, og rette (nok:-))patroner.
 5. Kjenner ikke denne børsa, men hadde samme problem på en gammel sako jeg hadde. Da hadde jeg klart å vri styreskinna på sluttstykket over på feil side. Vet ikke om det er en slik styreskinne på denne, men det er nå ett tips:-)
 6. Hvis misnøyen er så stor, hvorfor stiller ikke"din"side med alternativt styre og styreformann på årsmøtet og kupper dette? Årsmøtet er lagets høyeste organ, og kan sette dem de vil i styret, uten at disse skal godkjennes på forhånd. Hvis vedtektene er nogenlunde som det de bruker å være i slike lag velges formann for ett år og noen av styremedlemmene skal byttes ut hvert år.
 7. Har bestilt nytt løp i kal 6mm xc. Har en collett die i kal 243 win liggende som jeg ikke har bruk for lenger,da den børsa er solgt. Spørsmålet er da om det vil fungere å korte ned collett dien til å passe 6mm xc, eller om hylsene er for ulike. Ser at det er forskjell på blant annet skuldervinkel og bredde på hylsene, men spørsmålet er om det er nært nok? ToreD
 8. For best resultat og lavest mulig montasje anbefaler jeg at du tar steget helt ut og får tilpasset en svingmontasje eller lignende. Koster litt mer, men er fullstendig pålitelig og solid Tore
 9. For min del er grunnen til å velge en kule som holder godt sammen ønsket om å være sikker på at kula har ønsket effekt der jeg vil hver gang, uansett om jeg skulle være uheldig å treffe en solid beinstruktur på tur inn. En varmintkule som åpner i løpet av fem cm og mister all energi vil rett og slett ikke gi ønsket effekt der det trengs ved treff i f.eks. bogen, mens en solidere kule vil lage gjennomskyting hver gang, uansett. Så må man bare finne den kula som fungerer best for seg. På gode gamle sluttstykket var det en svært lærerik tråd om forøk med bruk av matchkuler i høy hastighet for å oppnå hurtig ekspansjon etter noen cm inntrenging, og dermed varmint effekt i maskinrommet, men dette er vel dessverre borte.
 10. @can: Ved reduserte ladninger må du bruke raskere krutt for å få jevn tenning. Hvis du tenker mindre ladninger enn de som er oppgitt i velrenomerte tabeller eller fra produsenten, bør du konferere med noen som har erfaring fra feltet. mvh ToreD
 11. ToreD

  kolbeforhøyer

  Hvilke erfaringer har dere med fukt og kolbeforhøyerere av lær? Har en Browning BLR som jeg skulle hatt en slik på, men er usikker på hvordan den lakkerte kolben vil reagere på kombinasjonen av en tett lærstrømpe og fuktig trøndervær.
 12. For det første er det du som grunneier som har enerett på jakt i ditt terreng, hvis du ikke har leid den ut. Det betyr at du uansett har krav på betaling for jakta i ditt terreng, oftest beregnet ut fra en grunn pris pr da, pluss pr kg kjøtt felt av laget i hele terrenget de disponerer. Det skal også noe til for at de skal nekte deg å delta i laget. Det jeg ville gjort er å ta kontakt med laget på en pen måte og snakke med dem, forhøre meg om hvilke leieavtaler de har på terrenget, trolig hadde de en slik avtale med forrige eier av terrenget og om denne er videreført. Kan jo hende de bare mangler kontonummeret for å få overført pengene, evt ikke vet hvem som er ny eier. Utbetaling av leie for elgjakt skjer ofte ca rundt juletider, når regnskapet til jaktlaget er gjort opp. Og om det skulle vise seg å være umulig å snakke med dem, har du jo alltids mulighet til å trekke terrenget ut av arealet de kan jakte på. Om du kan starte eget jaktlag er avhengig av om du har nok areal til å oppfylle kommunens krav om minste areal for tildelt elg
 13. Har selv en Browning BLR til bruk der detr blir mest bæring, og lite skyting. Letthåndterlig, kort og enkel. Siste runde på skytebanen ga 5 av 5 innerfemmere på elgskiva, og det er godt nok for meg:-) ToreD
 14. Tikka 3t er nevnt lenger oppe her, og det må vel være det nærmeste du kommer en Toyota i våpenverdenen. Kjedelig, enkel, men presisjon mer enn god nok på alle tenkelige hold. Kaliber 308, 6,5x55 eller 30-06 holder til alt norsk vilt, og det meste i utlandet, bortsett fra Afrika, kanskje. Kjøp i pakke så henger det på en grei kikkert også. Oppgradere til spesialiserte våpen kan du gjøre hvis behovet melder seg etterhvert. Mulig og få solgt også hvis det går den veien, og muligheten for flere forskjellige kaliber i så må kasse. KKC stokkk og andre spesielle stokker også etterhvert.
 15. Er i tenkeboksen for å kjøpe min første elghund, og tenkte å ha den klar til jakta -15. Har stort sett bestemt meg for svensk hvit elghund og lurerer derfor på om noen vet om planlagte kull som skal komme Jan.- mars -15, fortrinnsvis i Trøndelag.
×
×
 • Create New...