Jump to content

Sti L

Members
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sti L's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

4

Reputation

  1. Min erfaring- ingen bortsett fra folk spiser rakfisk. Du nevner hundepellets- det har funket.
  2. Takk for den Prthhh, meget int. lesestoff!
  3. Klimaet har nok mye å si: Her har det vært frostnetter tidlig i juli de tre foregående åra (ikke i år) med insektdød som en følge. Dette er kyllingmaten rett etter klekking, så den får ikke næring og fryser/sulter i hjæl. På vinter (heller ikke i år enda..) har det vært over 5 plussgrader langt over 1000 moh på lite snø, så blir det kulde igjen- maten til smågnagere fryser til is og så dør de også. Veldig sammensatt og mange faktorer som slår inn tror jeg, mye er nevnt i trådene over her. Det har blitt store mengder rovfugl over alt hvertfall. Sauehatere mener planter som blir beitet utvikler en resistans/motgift som rypa ikke takler. Dette får ikke jeg til å stemme all den tid det vel er mest rype nordover der det er mest rein- som også beiter. Skottene er nevnt, de legger ut grus med greier i som kverker innvoldssnyltere. Rypa er totalfredet her i år.
  4. Dumper, også usikker på hva jeg finner ut blir/er lov m bly?
  5. Min WMR går suverent best med den dyreste RWSjaktpatronen på 40grain men fra 250m og opp spiller det trolig liten rolle hva du slipper av gårde.
  6. Sti L

    Trostejakt

    Ospa: Er du kokk eller? På min kokkeskala var IKKE dette enkel kokking man takk for veldig god innføring, tommel opp og sånt! Har satt nasen litt mere nedi denne jaktformen og tror jeg skal prøve med skeet blyammo 8.5 og/eller 9 om det fremdeles er lov/mulig å kjøpe? Rypa er fredet her i år og jeg har tråkka over/sykemeldt så det er usikkert om det blir noe som helst. Men trost er det i hopetall og junior (11) er veldig int. så får ikke avskrive det helt.
  7. Flotte bilder! Rypa er freda her (Lom og Skjåk), kan bli stoppa i Vågå-baglimit på 1. Kommentar til innlegg av Odin 1899 om kort og reinsdrift Øyer- ikke tamrein der.
  8. Sti L

    Trostejakt

    Har faktisk fundert litt på trostejakt til fjells, under rypejakta så koker det rundt en innimellom. Rypa er jo vekk men savner fjelljakt. Ca hvor mange trenger man pr. måltid pr mann? Man gjør opp fuglen som annen fugl? Leirdueammo og kal. 12 jeg tenkte å bruke, da er man i "rypeposisjon" om det likevel skulle dukke opp sådane.
  9. Nå har Statskog taksert og landet på : Det kan skytes 1 rype eller fjellrype pr. dag, gjelder her og nabokommunen. Jakten kan og stoppes på kort varsel om det viser seg at takseringen stemmer. Da skal jeg slutte med sutringen, fokusere på reinsjakta og ønsker alle en god høst/vintersessong!
  10. De satt fast som beskrevet, nå har min lokale fiksemann ordnet biffen. Samme oppskrift på begge to, og Weatherby,en (Nikoen også men det betyr mindre) er reddet: En dusj sillikonpray, vent en stund, skru.
  11. Her blir det freding av privatterrenget vårt, spent på om den store grunneieren (Statskog) gjør det samme. Gikk en dag i reinsfjellet på motsatt side av meg, fant 4 fugl i følge. Hvertfall noe...
  12. Da er taksering på privatterrenget vårt klart: Særdeles nedslående, så lite fugl/små kyllinger at de tar en runde til for å event. spikre resultatet. Usj!
  13. Rundt om kring utenom nordsiden, den får jeg inspisere i reinsjakta. Såklart kan naboterrengene ha mye fugl, kanskje terrengene jeg har labba i og. Bare at jeg så ingen og tenkte høre om andres opplevelser.
  14. Jeg har gått 6 små og medium turer på ca 25-30 timer til sammen, høyde 1800- 850 moh og sett NULL fugl. Er det dødt igjen?
×
×
  • Create New...