Jump to content

Sti L

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lom:Jeg og alle jeg spør finner meget lite/ingen fugl, noen av dem kjører ganske hardt med/uten hund. Får se an igjen om noen uker om det fremdeles blir lov å jakte. Ser bra med orrfugl i skogen men har bare meg selv som ref. der.
 2. Aha, må vel forvente fiasko på nyrifla da om jeg noen gang får tak i demper (joa, den ligger klar til henting på sporte,n). Men er det som Red FR skriver skal dette ikke funke på gamle rifla heller men det går nå bare godt og helt uten lyd. Kanskje du skulle se på kulefarten din hvis det smeller? Må vel under 335 m/s for lydløs oppførsel?
 3. Grevling er vel i grunnen et helt annet dyr/størrelse men kanskje de lukter like deilig i en killers nese? Er vel meget stor forskjell i adferd, tempo, størrelse,kosthold og habitat. Om du ikke vet om denne blir brukt så må jeg få lov å tvile, det må da bli vranglære? Eller?
 4. På grensen til dump og offtopic: Naboen tok en på åte nå i vinter, ingen "vet" hvordan den etterlyste bikkjejakta foregår av de jeg spør. Er vel et gnagsår og får gi meg da kanskje...Eller låne en Jamt-det kom en og blanda seg inn i sauesankinga mi i høst, det gikk bare akkurat bra.
 5. Sti L

  For mye havørn?

  Er ikke lenger et uvanlig syn med havørn her øverst i Gudbrandsdalen, da tipper jeg det er pga at det er nok av de på kysten. Det startet med en eller noen få i reinsjakta for mange års siden, de hadde buffet og forsvant igjen etter jakta. Har sett den på sau, ingen ide om hvem/hva som tok livet av den. Så den på andejakt, teknikken var å henge over/bakse på vingene over tjernet og skremme anden ned igjen tvert den kom opp. Det gikk ikke lenge før det ble uttelling. Mener det er enkelt å skille mellom hav og kongeørn, kongen er som en tuna og stiv jetjager mens hav ser ut som en dårlig oppsatt
 6. Ikke noe konstruktivt å komme med men har just fått i hus en boltrifle fra Italiensk hagleprodusent, Franchi Horizon (Beretta som lager de). Også denne er den "første". Den er trolig også stygg, men nydelig avtrekk og mating. Ikke prøveskutt selv men fabrikken har og det lå ved resultatet, venter på tid og null nedbør.
 7. Henrik 123, samling ca innom en femkrone. Satte bare 2 skudd på ca (fritt etter hukommelsen) 40 og 2 på 60 m etterpå for å synse litt kulebane. Ingen skudd over 85m, aner ikke hvor langt de kan fly før det blir spredning m.m. Kjøpte ny rifle i dag og må vel se hvordan den oppfører seg, ukappa standard løp på 54 cm. Har ikke demper som passer enda samt grisevær så det kommer på sikt.
 8. I mitt våpen ble den god da de gikk fra 220 til 200 grains kule, måtte lade ned litt for å få den sub. Da er løpet kappet ned til 47 cm. Skrur 40 knepp på høyden og 8 sidevegs for å treffe riktig på 85 m.
 9. Jeg har oppfattet Oryx som fast da jeg har hatt gjennomskyting på de få dyrene jeg har skutt, hjort og rein m. 308. Da er det tyngste dyret 122kg slaktvekt . Veldig fine slakt.
 10. Bare slenge på at dette var jo mat for øyet, transport av urenheter og lettere gange kjøper jeg tvert! Er en avdanka klatrer og videre kommentar til jakten på gram: Det finnes ingen øvre grense for pris pr. gram- godfølelsen er ubetalelig, mest da etter fugl/dyr LAANGT fra folk og mange høydemeter. Har for egen del meget lav blingfaktor og blir vanligvis mobba for det motsatte.
 11. Null overtredelse, jakter mest vinter og kommer ofte tomhendt hjem. Ble en hare og to (double faktisk) krikkender fra noen dager siden. Null høns, både skog og fjell jeg var i er for tiden druknet av rein.
 12. Han som regnet ut ca 12000,-/kilo har et regnestykke som ligner veldig på mitt. Bare at jeg ikke tar fri fra jobb. Elg/hjort kan deles på ca 10. Altså har jeg ikke råd til å selge for man kan ikke forlange slike summer? Eller?
 13. Løper den så er der bare å skyte/ete, de lever nemlig kun max ett døgn etter at de har blitt smittet. Se deg litt for/unngå møkk av alle gnagere og ikke drikk vann rett ved brekanten. Er just ferdig med penicilinkur, den var litt heavy... Jeg ble trolig smitta av brevann men usikker da jeg ferdes mye både i skog og fjell. Har drukket brevann hele mitt liv, skal drikke det resten og.
 14. Har en Parker Hale i 308 som går hull i hull, går jakta greit kan den selges om en god måned ca. Titter du på Parker Hale mener jeg å vite: Styr unna den som heter Safari. Må og høre med eks.svigers om det er greit, den er hans men regga/brukes av meg.
 15. Sti L

  Franchi rifle

  Like vis ennå jeg, ingen som har prøvd/kjøpt?
×
×
 • Create New...