Jump to content

sako 75

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

sako 75's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jagde opp en orrhane etter en times jakt i øsende regnvær, den ble med hjem. Dermed ble det en fin jaktstart i år
  2. I år skal jeg være med i BR-50 igjen, kanskje HV-100 (hvis jeg får rotet meg til å kjøpe kikkert til sauern)
  3. Har hatt 2 etterbrennere på 7500 skudd med cci-200, men var det hettene som svikta. Det kunne også vært fukt i hylsene, hetter ikke presset helt på plass i hettelomma osv. Det er mange muligheter Tipper dette kunne skjedd med federal også (uten å være påståelig)
  4. Da har jeg med glede overført 100-lappen
  5. Hei! Takker for gode svar, hva skulle man gjort uten kammeret. Hadde ikke tenkt tanken på at miragebåndskruen blir delvis i veien. Hensikten med skinna er jo å kunne bytte raskt mellom diopter og kikkert. Selvsagt er det bare å skru ut skruen, men det er jo mer lettvint å velge litt høyere ringer. Det blir vel ikke problem med kinnkontakt på sauer`n (har jo kinnstøtte). Håper kareg kan finne ut om det er medium ringer han har, isåfall blir det det jeg må ha!
  6. Jeg hadde valgt 6,5 fordi den har kuler med bedre BC og flatere kulebane. Litt sent ute
  7. Er det noen på dette eminente forum som har sauer 200 str og landrø kikkertskinne med optilock 1" ringer. Går det med lave ringer og 50mm kikkert (56mm utvendig), eller må man bruke medium ringer til denne kikkerten (conquest 4,5-14x50).Håper noen kan svare dette da jeg ikke får målt skikkelig og skal bestille kikkert og ringer.
  8. Har i flere år greid å la være å skrive innlegg i debatten rundt 6,5x55, men klarer ikke å stå imot lenger . En på jaktlaget hos oss er i 60 åra og har brukt og jaktet med 6,5x55 siden han begynte å jakte som 18 åring, begynte med krag og har nå tikka t3 i nevnte kaliber. Han har skutt godt over 100 elg og i overkant av 40 hjort, dette med meget få ettersøk. Han er en gjennomsnittlig god skytter og har skutt fra 10m hold og på 250m+ og det rare er at i alle disse årene så har elgen/hjorten falt for skuddet uten noen problemer. Fluktstrekning har som med alle andre kaliber variert fra 0m til 150m, de fleste blir liggende etter 20m-30m. Dødskudd må til en og annen gang som med alle andre kaliber men det har med vinkel og skuddplassering og gjøre. Jeg jakter i dag med 30-06, men min neste elgvelter blir garantert 6,5x55. Jeg liker dette kalibret godt og skyter en 1500-2000 skudd i året med sauer`n i klasse 4. Skuddplassering er viktig, som med alle andre kaliber. Ha fortsatt en riktig fin kveld, og ta dette innlegget som en faktaopplysning ikke som for/mot diskusjon
  9. Den var ikke så stor, men moro var det lell Min avdøde onkel skjøt en stor hanngaupe her for en 20-25 år sia, den veide 24kg
  10. I dag datt det en hunngaupe på 7kg i område 13b, vi hadde jaktet i 2,5t da den dukket opp på en haglepost Neste helg blir det å jakte etter den siste i område 13a, hvis den ikke detter før.
  11. Mener selvfølgelig 60 totalt, men det har vel blitt en åtte ti stykker hvor vomma er blitt er blitt skadd av kulesplinter eller at vinkelen på dyret er blitt noe feil. Har og forekommet at kula har gått i vomma ved skudd rett forfra.
  12. Vi kaster aldri dyr som er vomskutte, de blir spylt med vann og hengt til mørning. Det skal sies at vi følger med disse slaktene ekstra nøye, men har god erfaring med og gjøre det på denne måten. Vi har slaktet over 60 elg de siste 10 årene, den eneste gangen vi fikk tendens til dårlig kjøtt var da vi kom på den lure ideen å slepe elgen i sjøen, da ble det umulig å få tørkehinne på slaktet
  13. I går skjøt jeg ku og kalv, idag ble det skutt en fjordokse. Dermed var årets jakt antageligvis over, hvis vi ikke blir tildelt ekstra dyr.
  14. Torsdag kl 0850 datt det en fjordku, Fredag datt det ku og kalv samt en 9 spirs okse Godt igang med kvota på seks dyr, kalv og et fjorddyr igjen.
×
×
  • Create New...