Jump to content

Ruger #1

Members
  • Posts

    3,448
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    43

Posts posted by Ruger #1

  1. Min absolutte favoritt, selv om jeg ikke jakter elg. 

    Har ikke tall på hvor mange hjort/rådyr jeg har skutt med denne kreasjonen. Har til og med dratt den med over til det sorte kontinent ved et par anledninger. Svikter heller ikke der. 

    Kuler funnet igjen i dyr skutt skått forfra hhv. Red Hartebeest, og Oryx på relativt korte hold. 

     

     

    image0-14.jpeg

  2. Jeg liker begge, og har sansen for å gjøre "jobben" med et perfekt skudd. Omladning gjøres relativt raskt om nødvendig, og kan trenes inn hjemme i stua. 

    • Like 1
  3. finno2 skrev (3 timer siden):

    Her er jo en i 6 mm Br med reservedeler 

    No. 3 

    Er denne nyere enn No. 1 eller en annen modell

    Er vel stort sett utforming på ladearmen som skiller, og løpsbånd på forskjeftet dersom dette ikke allerede er fjernet. No. 3 hadde vel en lavere gradering mtp. valnøtt. Ellers skal det meste gå om hverandre. 

    Personlig liker jeg utformingen på ladearmen på #3, bedre enn #1 :winke1:, men gidder ikke endre nick :-D

    • Like 1
  4. Jeg sydde mitt eget. Dvs. halveis :winke1:

    Forrige gang jeg skulle til Namibia, fant jeg ut uka før jeg skulle reise, at patronholderen til min .416 Rigby var noe slarkete, og patronen lett sklei ut. Lur som jeg var, tenkte jeg at litt varmt vann ville få patronlommene til å trekke seg sammen litte grann. Lang histore kort, banneord neppe oppskrevet noe sted. Læret krympet så til de grader, at selv en .223 så vidt fikk plass. 

    Hva f..n gjør jeg nå? Patroner i lommen går jo fint, men er jo stilig med bilder av bleik, småfeit nordmann, med riktig utstyr 8-)

    Nød lærer naken kvinne å spinne sies det. Jeg er ikke kvinne, så vidt jeg vet. Ikke var jeg naken (kan hvertfall ikke huske), og spinne kan jeg definitivt ikke. I nød var jeg i alle fall. 

    Plutselig lyste ei svær lyspære over hodet, jeg hadde vist fått en ide`. 

    Hadde diverse lær, og skinn liggende fra en tidligere hobby som knivmaker. Endte godt. Bøffelkua døde før den fikk sett all fliden jeg hadde lagt ned. Det samme gjorde en stakkars Hartmann sebra, men bildene ble bra :-D

    Hjemmemekken avbildet med hjemmestøpte, og hjemmecoatet i Ford blå :winke1:

    image0-13.jpeg

    • Like 4
    • Haha 3
  5. Har hatt et par B. Nickel kikkerter, men aldri sett dette retikkelet før. Ser førøvrig ut til å være et utmerket retikkel for en kombi/drilling. B. Nickel er veldig bra optikk, som man ofte kan få til en billig penge brukt. De nye, er avsindig dyre, men uten tvil det peneste man kan putte på ei børse, og kalle det sexy :winke1:

    • Like 1
  6. Engelskmenn vil nok fortsatt påstå at alt de lager er bedre, enn alt laget utenfor det gamle emperiet. 

    De fortsetter å lage drittbiler ;), Våpen som virker, er fortsatt utenfor rekkevidde for menigmann. De må til og med skipe over en ungkalv fra Bryne, for å gi fotballen et piff :winke1:8-)

    En godt laget AYA, Grulla, eller andre av de små spansk/italienske, som de selv bruker deler fra,vil jeg tro, er nesten like bra... 

  7. Det er vel sånn det ofte ender med den type kikkert, følger båten :-D

    Noen er der i mot så bra optisk (uten kompass), at de fint kan brukes til mye annet. 

    Den over, uten tvil det beste kjøpet jeg noen gang har gjort på optikk, mtp. pris, og "proof is in the pudding" :winke1:

     

     

    • Like 1
  8. seawolf skrev (9 timer siden):

    @seawolf7x50 ble jo kalt "Marinekikkert"  da de har et rolig bilde selv om underlaget er i bevegelse (som på en båt).
    I tillegg takler de dårlig lys bra og fungerer godt selv i tussmørke.

    De blir vel fremdeles kalt marinekikkerter, særlig porrokikkerter typisk 7x50.

    Den Fujinon'en nevnt over kommer også i en utgave med innebygget kompass.

    US Coast Guard byttet for en del år siden fra velrenommert europeisk merke, til nettopp Fujinon FMTR-SX på grunn av at den var best optisk i dette sgmentet, og bygget for å tåle en støyt. 

  9. Ruger #1 skrev (På 10.5.2024 den 21.30):
    Sør-jeger skrev (På 1.5.2024 den 20.41):

     

    Slo til på en ubrukt Fujinon 7x50 Fmtr-sx

    Når slikt dukker opp på Finn til 4500,-, og i tillegg er ubrukt, ville jeg angret dersom jeg ikke slo til. Fikk den i dag. Alt som beskrevet i annonse. Har nå sittet på terrassen mens solen har gått ned, og mørket senket seg, som det populært sies. Hadde med meg en slitt Zeiss Victory FL 10x42 for sammenligning. Denne ga relativt kjapt opp i kampen mot Fujinon’en. Sistnevnte er simpelthen rå. Man kan se inn i skygger, og ser bordkledningen på gårder flere hundre meter unna, selv om man knapt skimter disse uten kikkert. Man blir også litt porro fan, når man ser forskjellen (i mine øyne), på dybdevirkning porro vs takkant. 

    Kikkerten er tung, ca. 1,5kg, men store prismer, og bygget til mil spec har sin pris 🙂

     

    IMG_3704.jpeg

    IMG_3702.jpeg

    IMG_3701.jpeg

    • Like 1
  10. Hadde en Browning X-bolt Atacs Au Camo som jeg egentlig ikke burde solgt. Gikk som ei kule :winke1:. Glatteste pipa jeg til nå har eid. Super presisjon. Eneste jeg kunne ønsket, var en større boltkule, i stedet for den flate, lille knotten.

    Husker at jeg byttet fjæra i avtrekket for å få det lettere. 

    Som sagt, burde ikke solgt, men gjør det stadig vekk for å prøve noe annet  ;)

    • Like 1
  11. Joda, på sett, og vis, men "anerkjente" merker koster ofte det doble, og er nok ikke like kjent blant jegere, som ofte må ha riktig merke på alt før de setter sin fot i skogen :wink::winke1:

     

  12. Sør-jeger skrev (På 1.5.2024 den 20.41):

    Fujinon 7x50 FMT-R.

    Slo til på en ubrukt Fujinon 7x50 Fmtr-sx til halv pris i dag. Ikke fordi jeg trengte den, men er glad i god optikk. Banker selv de mest anerkjente merkene i samme kategori i div. tester. 

    En kompis har en eldre utgave, og den har alltid imponert meg. Får den forhåpentlig til uka. 

    • Like 1
  13. Mulig det er en myte, men stemmer det at disse er så tilpasset, at en bolt av en modell, ikke nødvendigvis passer i en annen kasse av samme modell? Mener å ha lest at det ble brukt diamantpulver for å lappe inn. Hemingway hadde vel også en forkjærlighet for disse. 

×
×
  • Create New...