Jump to content

Pysetuten

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pysetuten's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har nettopp kjøpt meg en Recon Pack. Den hadde samme problem som nevnt tidligere i tråden. Innfestingen til skulderreimene sitter i noen utstansede hull der det er temlig heftige grader. Stroppen ble frynsete av å bære den tom hjem fra butikken. Har ikke turt å legge noe vekt i den før jeg hører fra norrøna. En kan nok komme langt med en fil og litt tape, men på en sekk til oppunder 4-5000,- burde det ikke vært nødvendig. Bortsett fra dette oser den av kvalitet, og den er svær som et telt. Gleder meg til å ta den i bruk. Sekken erstatter en Bergans Trollhetta 95L+. Den blir for spinkel når en nærmer seg 25kg, og designet med masse smålommer og lommer bak istedet for på siden er etter min menig for spesiellt intereserte. Recon Packen er ren og pen i utformingen med få men større lommer.
  2. Jeg har en Zolli som også er alt annet enn enkel, men en blir jo så glad i dem. Jeg har slitt med at kikkerten begynner å slarke om en ikke lakker skruene, også er det den snabelen på forskjefte som er lett å glemme om en skyter med anlegg. Snellerten anser jeg som en risiko for mine medmennsker så jeg unngår den. Best demonstrert ved å forklare hva det er for en skytter som er ukjent med løsningen. For så å be dem prøve. Hvis jeg har tilgode å se en skytter som ikke skvetter idet klikket kommer lenge før rifla er montert. Selvsagt, er man påpasselig og forberedt er det sikkert trygt nok, men jeg liker nå at det er minst 1,5kg som skal til.
  3. Beklager å dra frem denne diskusjonen igjen, men jeg blir litt overrasket når jeg snubler over internasjonale konspirasjoner uten noe øyensynlig formål. Så jeg kjøpte boken og fikk den i posten igår. Til min store skuffelse viste det seg å ikke være noen konspirasjon alikevel. Så langt har jeg bare såvidt rukket å bla litt i den. På første oppslag jeg gjorde, i 4. avsnitt kapitel 10 "Zimmerpatronen" (Squib Loads)... s.387 henvises det til eksplosive følger ved å bruke underladninger med progresivt krutt. Nærmere forklart annet sted i boken, står det. I samme avsnitt, kapitel 6 "Aufbau einer Laborierung... s.367 Står historien om de to sprengte testløpene som fortalt tidligere i denne tråden. Uttrykket som er brukt om fenomenet er "Secundary Explosion Effekt (S.E.E)" (sic). Så en kan forsåvidt si at "Secondary Explosion Effect" ikke er nevnt. Jeg har dog ikke kommet så langt som å kikke på kapitelet om overtrykk. Ellers er denne artikklen om konstruktiv interferens i kanoner, som vel er nevnt tidligere i tråden,interesant. http://stinet.dtic.mil/oai/oai?verb=getRecord&metadataPrefix=html&identifier=ADA095342
  4. Jeg har opplevd at det har en tendens til å legge seg i demperten.
  5. Det er etpar andre muligheter, feks at de har fjernet den fra -77 utgaven. "Meyer, Klaus. 1977. Handbuch fur den Wiederlader. Journal-Verlag Schwend. Schwäbisch Hall, Germany. 573p." det er tross alt den jeg oppga. Leste du den andre linken om artikkelen i Handloader, eventuellt artikkelen det refereres til ?
  6. Ellers er jo denne referansen til Handloader juni 1997 no 187 side 42, Artikkelen til Charles E. Petty "Mystery Solved" interesant. http://www.sahunt.co.za/en/sahunter_The ... ffect.aspx
  7. Litt fart må det vel være i en diskusjon. Men klarer dere å dytte nok MRP i en .243 til å sprenge et våpen med 80grs. kule uten å komprimere ? Jeg tror ikke noe på at de tyske ingenørene på prøvelabben i Ulm slurvet. Dr. Meyer skrev første utgaven av den nevnte boken i 1977 som leder for labben. Den er den tyske utgaven av Ladeboken. http://www.pension.garstenauer.net/wiederladen.shtml Jeg tror faktisk han ikke løy når han sa at de sprengte to oppsett. Det kan selvsagt være at det er et meget omfattende bedrag og at dette slett ikke står i boken. Jeg syns kanskje den bevisbyrden ligger på de som forfekter en slik teori.
  8. Det er ikke noe hokus pokus med svartkrutt, du må snakke med brannvesenet å få godkjent oppbevaringsted. Så må du snakke med onkelP for å få lov til å kjøpe, så må du finne noen som selger. 1 og 3 er dog en historie for seg. 1 krever et ikke gasstett skap plassert i god avstand fra bebyggelse. Formodentlig bør det være sikret på et vis. Vurderingen er nok opp til brannmesteren. Si ifra om du finner svar på 3eren. 2eren skal bare kreve våpen- eller jaktkort. Det er vel det samme som pyrodex.
  9. Velge .243 Win. for å være sær ?! Nå er du vel litt utpå ? Svarte, kanskje vi aldri landet på månen. Jeg kan i alle fall ikke etterkontrollere det. Jeg tar sjansen og tror vi både landet på månen og at jorden er rund uten å engang dobbeltsjekke. Derimot er jeg veldig interesert i hva de faktisk målte når de ikke klarte å dokumentere SEE. Jeg syns du er urimelig når du ikke vil dele dette med oss, eller i alle fall meg, uvitende sjel, siden det tydligvis burde være nok til at en ser lyset. Alikevel har alle ladebøkene mine forkjellige ladninger for de to kalibrene, makan til idioter. (Jeg har ikke giddet å sjekke det heller, jeg tar det for gitt. Mye som med jorden og månelandingene.) Det gikk mye i reduserte ladninger når du var inne ?
  10. Du har antakelig ca 50% rett. Vel, jeg vet ikke hva de testet, du insinuerer formodentlig at du vet det. Ikke vær blyg, spre ordet.
  11. Litt inne i denne diskusjonen har det jo vært, jeg har henvist til endel tilfeller i Finland der det ble brukt N320 med uheldig utfall. Du tror ikke det er mer fruktbart å lese om resultatene til de som hevder å kunne dokumentere effekten, enn de som ikke kan dokumentere den, om du ønsker å lære noe om effekten da ? Du har skjønnt at påstanden er at SEE inntreffer fordi kruttet opptrer unormalt ? Med henvisning til prøvelaben i Ulm. Det er ikke helt typisk å anta at tyskere i en forskningssituasjon driter seg ut på grunn av slurv, to ganger. De brukte riktignok ikke N320, men MRP, 15% under max ladning som er komprimert. "Caliber of tested cartridge was .243 Winchester, bullet weight 80 grains, powder then-new NORMA MRP, and the charge... surprisingly... just 15 % less than a maximum (compressed !) load. It was STILL A REDUCED CHARGE DETONATION; not one caused by an excessive charge, because the charge could not be excessive with those components in use. Light bullet and slowly burning powder is not an advisable combination of loading components for .243 Win., known as a caliber prone to S.E. Effect. (It's "big brother" .308 and "kid brother" .22-250 are considerably less risky; last mentioned presumably because of more steep 25 degrees shoulder angle). Needless to say: All the loading components were examined carefully afterwards. They were faultless. Just the burning rate of powder was selected wrongly for the bullet weight. MRP powder is O.K. for .243 Win., but for the heaviest bullets of this caliber; weight 100 or 105 grains. For the most usual 90 grainer bullets is some more fast-burning propellant advisable." Les å lær
  12. Tar jeg mye feil hvis jeg antar at vi da i alle fall er minst to som ikke vet hva Vithavuori faktisk har testet ?
  13. Du må lese innleggene før du svarer, jeg advarte mot SEE, det var det som var aktuellt i tråden på det tidspunktet. Det ble etterspurt om effekten kunne gjennskapes i kontrolerte omgivelser, jeg foreslo å prøve N320 i .243 Win. Jeg anbefaler ikke at dette gjøres uten å gjøre seriøse vurderinger av sikkerheten. Uansett hva en måte mene om SEE.
  14. Du har sjekket at det ikke er problemer med sikte ? Kanskje noe skrangler når det blir litt mer rekyl el. Er det noe system i hvor slengerene treffer, og når de kommer ? Hvis alt er tight, løpet fritt og rifla beddet er det vel ikke all verden en kan flikke på. Siden den tydligvis har presisjon er det vel et spørsmål om å finne rett ammo. Hvis du ikke finner noen feil så ville jeg solgt den og prøvd igjen. Livet er for kort til å surre med rifler du ikke er fornøyd med.
  15. Er dette en ikkespredningsgreie ? I så fall er det vel lov for å eksportere om motakeren har lov å importere (på samme måte som $100 regelen). I så fall er det bare rutine å få godkjenning fra UD. Så må departementet i US behandle det. Det tar tid men er en grei sak om butikken gidder.
×
×
  • Create New...