Jump to content

sandbergsem

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sandbergsem's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. Hei Etter litt dilla på skyting med kuler i sub-hastighet, lurer jeg på om noen har noe som helst peiling på å bytte løpet på Sauer'n til et kaliber som det er lett å få tak i SUB-ammo til - F.eks. 45ACP. Er det noe som helst håp om å få laget et sauerløp i 45ACP med riktig twist? Ect hva kan jeg forvente av pris?
 2. Hei Er det noen her på kammeret som har erfaring(er) med Pulsar F455? Bruksavstand opp til 80 meter. Send evt PM.
 3. Hei Noen som har erfaring eller kjennskap til justering av avtrekk på en Beretta 412(ombygd til rifle). Synes avtrekker pr i dag er altfor tungt.
 4. Hei Noen erfaringer når det gjelder valg av presse når en skal lade både 6,5x55 og 44 Magnum? Har sett på RCBS Rock Chucker Supreme, den burde klare å tilfredsstille mitt behov? Når det gjelder 44 magnum, så skal den hovedsaklig lades til SUB. Er det noen som har erfaringer eller meninger om det å bruke magnumpatroner til dette vs special(Hylsevolum, pris, tilgjengelighet osv)?
 5. Ammunisjonen jeg henviser til er tiltenkt småvilt opp til rådyr størrelse. Kula er uansett for lett til å jakte storvilt med, så det er ikke aktuelt. Har lett en del på forumet uten å finne så mye om baneammunisjon til jakt, dessverre. Jeg er interessert i å få et "knall og fall" enn et dyr som raser ut og forsvinner. Vil unngå ettersøk.
 6. Hei Noen som har erfaringer med skytterlagsammunisjon Norma Diamond Line Felt(6,5x55 med 130 grains kule) til jakt? Ser det er et lite hull i tuppen av kula, men er det nok til at den ekspanderer "akseptabelt" til jakt? Evt bilder?
 7. Hei Er det noen som har erfaring med skyting av .44 special(pistolammo) i en enkeltskudds rifle, eller liknende? Løpet på rifla er ca 40 cm langt. Planen med rifla er å skyte kun SUB-ammo.
 8. Heisann Er det noen i Oslo-omegn som har et "Spuhr Leveling Kit" som jeg kan låne til å justere kikkertsikte mitt? Ta kontakt PM.
 9. Jeg fikk tak i z-skrue/settskrue. Sjekket hos Hansen & Krogh AS, men de minste skruene var for store. De anbefalte meg å ta en tur til Zachariassen Jernvare på Torshov i Oslo. Der hadde de skruen jeg skulle ha, funnet på 5 sec. Greit å vite vite for de som havner borti samme problem. Begge butikkene har godt utvalg av skruer o.l. zachariassen er kjent for å ha "spesielle" skruer og annet utstyr.
 10. Hei Har kjøpt en brukt tofot av typen RPS. På disse er det en liten Z-skrue eller "innvendig 6-kantskrue" som skal holde føttene på plass. Disse har selvfølgelig rustet bort. Er det noen som har gode forslag på hvordan jeg skal kunne skaffe tilbake tilsvarende? Tenker meg en tur innom Hansen&Krogh i morgen for å sjekke der. Er det datablad eller liknende som finnes til dette evt? https://www.modellers.no/traxxas/jte4897/sett-skrue-4mm-herdet-6-stk
 11. Hei Jeg har nå bestilt min første rifle, en Sauer 200str i kaliber 6,5x55. Det kommer til å bli behov for bytte av kaliber etterhvert, da til 308. Hva annet enn løpet må jeg bytte for å kunne "konvertere" rifla fra 6,5x55 til 308? Magasin, sluttstykkestempel osv?! Evt 30-06. Hvordan er bytte til mindre kalibre? F.eks. 243 Win.
 12. sandbergsem

  BLOG 110-113

  Hei Roe! Jeg har lenge fulgt dine langholdsfilmer på youtube og må si meg MEGET fornøyd med læringen jeg fått der. Men jeg vil ha mer, og jeg lurte derfor på om du tar på deg utfordringen med å lage en langholdsfilm med skyteteknikk o.l. med kaliberet 22 LR? Presse grensene for denne lille randtenningspatronen, kanskje 200 meter. Hadde satt stor pris på tilbakemelding!
 13. Hei kammerater! Jeg har de siste mnd.ene hatt et våttt ønske om å anskaffe meg en rifle, i et noe grovt kaliber, til jakt og langholdsskyting. Det jeg lurer på, er; Hva har jeg lov til å kjøpe av deler, uten å måtte ha våpentillatelse for våpenet? F.eks. Jeg har lov til å kjøpe et magasin til en 338 Lapua, uten noen form for våpenkort, men har jeg lov til å gå til innkjøp av et rifleløp, uten våpenkort for det aktuelle kaliberet? Eventuelt, kan jeg kjøpe boltaction-mekanisme uten våpenkort, som passer for f.eks 338 lapua? Hvor strengt er dette, og hvordan er det å sende slike deler i posten? Grunnen til spørsmålet mitt er den at riflen jeg ser på, må spesialbygges, noe som kan ta 18 mnd, oppgir centershotrifles. noe i denne retningen jeg tenker meg; http://www.centershotrifles.com/gallery ... Muzzle.jpg" target="_blank
 14. Hvilket blad nr. var det? Hvis du husker. Ser ikke ut til at dette er særlig prøvd, så da tenker jeg at jeg skal prøve med til vinteren, og komme med en rapport her.
 15. Jeg er ingen erfaren jeger, men jeg gikk til anskaffelse av denne rådyrlokken i rådyrgevir. Var ute i natt for å teste for første gang og på under 5min var bukken på plass, på under 20 meter. Helt vilt, og jeg har som sagt ALDRI lokket på rådyr tidligere. EDIT, dere som blåser ved å bruke leppene, bruk tenna for å presse membraen ned på fløyta, og hvile leppene lett utenpå det igjen. Det er hvertfall slik Clausen gjør det i filmen jeg kjøpte ved siden av...! Og det er slik jeg gjør det, og det ser foreløpig ut til å fungere!
×
×
 • Create New...