Jump to content

Håvard Hedde

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Håvard Hedde's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Reputation

  1. Har fått kalv på dette terrenget og er ute etter noen gode råd Har prøvd å søke på forumet og spurt i tråder men ikke dukket opp noe. Noen som har lyst til å dele noen erfaringer? Eks. hvor en tar utgangpunkt i fra? Hvilken rute? Tips i forhold til vindretning osv. På forhånd takk.
  2. Ja, har begynt. Har sådd 2 stykker, begge med viltåkerblanding fra FK. De er begge flerårig, men de hadde faktisk litt ulikt innhold. Jeg tilsatte ekstra formargkål i den ene. Jeg skal så mere, men har ikke rukket mer enda. Jeg skal så en åker med raigrass/hundegrass, så skal jeg så en men en blanding fra FK som inneholder timotei, kløver osv. Så har jeg tenkt å så en et par småstykker med viltåkerblanding som jeg tilsetter ekstra havre og formargkål litt ut på sommeren.
  3. Fått kalv i Lesja, dalsida øst. Ikke jaktet der før. Noen som vil dele erfaringer derifra?
  4. Viltåkerblandingen jeg har bestilt inneholder formargkål: Det er vel dette som er innholdet i den: Havre, fôrmargkål, fôrraps, timotei, flerårig raigras, engrapp, hvitkløver og rødkløver.
  5. Da nærmer det seg tid for å starte med dette. Har bestilt med 2sekkert vilåkerblanding på felleskjøpet. Den er vel flerårig. Noen som har noen tips til andre såfrøblandinger? Har tenkt å ta 4-5 åkrer totalt.
  6. Har en R8 Professional med KKC stokk. Vurderer en Success-stokk på den. Må jeg ha nytt magasinhus? Eller passer det jeg har i Success-stokken? Ser det er mellom 4500-6000 for nytt magasinhus.
  7. Holder til i midt-norge ved kysten så det er forholdsvis milde vintre her.
  8. Jeg ser hjort på jordene som ikke er langt unna, der det drives aktiv grasslått. Ser de også på tråkk ikke langt i fra. De som var innom sist var en flokk på 4-5 hodyr og kalv. Så var det en enkelt voksen bukk innom rett etter. Det som var snedig at det var dyr der nesten hver natt frem til slutten av august. Jeg antar at det var de samme dyrene som var innom i november som jeg har observert i sommer. Det skytes vel en 800-900 dyr. I andre deler av kommunen merkes en nedgang i bestand.
  9. Beklager sen tilbakemelding her. Hjorten var bare innom et par ganger på november ellers er den borte. Rådyra er innom ofte, nesten daglig. Det er hjort i området, det er jeg sikker på. Men den vil ikke komme på åkeren.
  10. Har vært hjort der i natt, for første gang siden slutten av august. Blir spennende og se om de fortsetter å komme. De har vært innom flere tidspunkt i løpet av natta.
  11. Jeg brukte ikke jordfres på denne åkeren, jeg brukte en eldgammel en-skjærs plog. Så det er nok ikke ugress i denne tror jeg. Ser det er innom rådyr en gang i blant på viltkamera, men hjorten ble plutselig borte.
  12. @PrthhhHar vært innom noen rådyr siden jeg startet tråden. Åkeren ser veldig fin ut enda, men hjorten har ikke vært innom. Blir spennende og se utover høsten om den kommer tilbake. Planen til neste år er å så en tre-fire forskjellige lapper med forskjellig vekster/blandinger og kanskje til litt forskjellig tidspunkt. Epletrær plantet jeg for et par år siden, men de var ikke inngjerdet.... Så neste år skal jeg plante noen flere. Det er ikke alle av de jeg plantet som har klart seg.
  13. Takker for innspill. Jeg kan prøve å forklare litt hva jeg har gjort så langt og hvilke påvirkninger hjorten har. Jeg tok over denne eiendommen i 2014. Bor ikke der, har en fritidsbolig. Det er ca 20mål dyrket mark fordelt på 6-7 lapper. Da jeg tok over var det ikke gjort noe med de 20 målene på mange år, tipper at de kanskje ikke var slått på 10 år. Så før der var noen av åkrene brukt til grønnsaksproduksjon. Åkrene ligger for seg selv, godt skjermet fra biltrafikk, kub tilkjøring til egen eiendom. Noen som går tur er det jo men ikke mange i løpet av en måned. Har 6-7 viltkamera hengende så jeg har god kontroll på vilt og en og annen turgåer er også innom. Har også et kamera hengende over den nye viltåkeren. I nærheten, dvs 500m fra denne eiendommen ligger det noe dyrket mark som brukes til grasproduksjon. Slås to-tre ganger i året. Innen en omkrets på 1-2 km er det mange åkrer som brukes til grasproduksjon, og der er det nok oftere hjort. Flesteparten av de åkrene ligger mye mer trafikkert, nære bebyggelse og nære riksveg. Etter jeg tok over gikk jeg på med motorsag og ryddet åkerkantene. På åkrene var det vi kaller her for skjærtopper, store tuer. Deretter gikk jeg innkjøp av atv og beitepusser. Jeg kjørte over flere ganger slik at jeg ble kvitt tuene. Det gjorde sitt med åkrene, de ble grønne og rådyrene trives bra der. Har slått med beitpusser fra 1-3 ganger i året. Har også gjødslet noen av de. I fjor ryddet jeg en liten åkerlapp og sådde i fk flerårig viltåker blanding, ble ikke så verst resultat. Mistenker den fikk litt for lite sollys. Litt vilt var det der, men den jeg sådde i år hadde mye mer besøk av vilt frem til 26.8 En ting jeg har lurt på er at på naboeiendommen så ble det sluppet sau på beite rundt slutten av august. Mulig det påvirker? Det jeg har gjort i tillegg er å rydde frem noen gjengrodde åkerlapper, ryddet skog, så gått over med beitpusser. Kalket og gjødslet. De blir grønne etter hvert men er ikke sikkert det er godt. Jeg har nok ikke tenkt å så alle åkrene, men det kunne vært spennende og prøve å så en 3-4 av de. Da hadde det sikkert vært lurt å prøvd å så litt forskjellig og litt til ulike tider.
  14. Det var en 7-8 stk og noen rådyr. Så noen av de er sikkert skutt nå, men det går hjort i nærheten av denne åkeren, de kommer innom en sjelden gang der på de åkrene jeg kun beitpusser.
×
×
  • Create New...