Jump to content

tiders

Members
  • Posts

    812
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Posts posted by tiders

  1. Jeg ønsker å vite hvordan de kan ha kontroll på om filen, (hvis det er en faktisk fil som er sendt og ikke en tilgang til en fil som er delt o.l.) og hvordan de kan være sikker på at den ikke er åpnet. Den den tekniske beskrivelsen av hvordan det ble oppnådd er jeg veldig spent på. 

     

    Det er veldig tragisk, for hadde man delt dette med medlemmene da det skjedde ville man ha eid narrativet. Nå er man prisgitt et vilkårlig menneske i NRK. 

  2. Ruger #1 skrev (28 minutter siden):

    Ingen skjede skadd osv... Uansett uproft, og klønete. Russerne har nok kanskje en viss oversikt allerede vil jeg tro. 

     

    Dette er jo en verre holdning enn ren naivitet. At de har en form for oversikt på et tidspunkt er nå en ting. Men det igjen at skulle berettige at de derfor jevnlig kan få oppdaterte lister over aktive skyttere med hjemmeadresser og klubbtilhørighet er jo galskap. 

    • Like 3
  3. Alle register lekker, men dette er sjanseløst. Jeg forventer en ekstrem detaljert gjennomgang av hva det er som har eller ikke har skjedd. Etter NRKs beskrivelse ser det ut som det ikke har skjedd noen skade. Men min tiltro til NRKs evne til å forstå og ikke minst formidle teknisk informasjon er forsiktig sakt lav. 

     

    Jeg er aller mest skuffet over at jeg trengte å høre dette fra NRK først. Det bør komme en skinnsykt omfattende redegjørelse til alle medlemmene før denne helgen er over. 

  4. Takk. "lett tilgjengelig sammen" er lik jeg også leser det. 

     

    Men "fråskilt" i teksten kan vel også bety "ikke sammensatt", som i at et ladd magasin ikke skal sitte i et våpen? Selv om det med våre øyne er åpenlyst, er det ikke sikkert det er det for EU byråkrater så de tok det med? Men ellers ligge åpent i samme bag. Om den ene delen, (våpen eller ammunisjon) er låst eller for eksempel delt så er den ikke lenger lett tilgjengelig. Det er et sammen OG lett tilgjengelig her. 

     

    Jeg tror ikke man gjør noe feil, ved å dele i to kolli, men jeg tror ikke man skal akseptere at man straffes for å ha alt i et kolli, gitt at man ikke har sørget for at det er låst, delt aller på annen måte ikke er lett tilgjengelig. 

     

    Den svenske teksten:

    För att minimera risken att en obehörig person får tag i skjutvapen och ammunition ska medlemsstaterna fastställa regler för lämplig övervakning av skjutvapen och ammunition samt regler för hur dessa ska förvaras på ett lämpligt och säkert sätt. Skjutvapen och ammunition till skjutvapen får inte förvaras lättillgängligt tillsammans. 

     

    Den danske teksten:

    Med henblik på at minimere risikoen for, at uvedkommende får adgang til skydevåben og ammunition, fastsætter medlemsstaterne regler for passende tilsyn med skydevåben og ammunition og regler for korrekt og sikker opbevaring. Skydevåben og ammunition hertil må ikke være umiddelbart tilgængelige sammen.

     

    Danskene bruker umiddelbart som muligens har en annen nyanse enn på norsk.  

  5. Jeg har en AR med 18" løp og har akkurat hentet et 16" løp som jeg innser jeg pr i dag ikke kan montere på mitt våpen. Ettersom jeg har innskyvbar kolbe og da kan komme under 84cm totallengde hvis jeg slår sammen kolben maksimalt.

     

    Jeg nekter å tro at jeg førstemann som befinner seg i denne situasjonen. Så spørsmålet er hva har andre gjort for å holde seg innenfor lovverket? 

  6. Formålet med den nye våpenloven var å dekke inn at POD hadde laget en våpenforskrift som gikk mye lenge renn det den game våpenloven ga dem rett til. Forskrifter og rundskriv strupen loven over årtier og da forskriften av '09 (mener jeg det var) kom var bestemmelsene ikke lenger innenfor det handlingsrommet som utøvende makt er gitt, men langt inne i lovgivende. Derfor måtte enten forskriften endres eller loven. 

     

    Derfor ble feks PODs forbud mot Mini 14 trukket tilbake (etter at JD opplyste om fravær av hjemmel for POD til å forby en enkel våpenmodell). 

     

  7. Bartemannen skrev (På 13.10.2021 den 15.58):

    Hvis du har riflene innenfor denne spek'en så er det bare å delta @madlychiphttps://dssn.no/wp-content/uploads/2020/08/Norwegian-Standard-Service-Rifle-2020.pdf

     

    Enig i at NROF har sitt eget forbund, men det er jammen gøy og få skyte litt DSSN ekstra også 😉
    Og hands down så har de fleste DSSN rifle matcher jeg har deltatt på de siste årene vært mange klasser over de beste NROF matcher.

    Kontrollspørsmål. Er det forbudt med prismeoptikk uten forstørrelse? For noen av oss er rødpunkt på litt lengre hold en utfordring  

  8. Ønske om en anbefaling. 

     

    Jeg har en ide om at en 22LR Anschütz av litt eldre årgang må være et utmerket alternativ til jaktrifle (rype i vinterfjell, en og annen kråke). Jeg er er ukjent med modellnumrene og versjoner, men har lest denne tråden og et par på RimfireCentral.com uten å bli så mye klokere.

     

    Hvilken modell bør jeg gå for?

  9. Ei tohi varjata skrev (På 3.1.2022 den 23.02):

    Ganske sikker på at Artemis har vært inaktivt i mange år.

     

    Ole

     

    Artemis er aktivt. Jeg handlet fra dem rett før jul. Jeg har sendt melding til Christopher (eier av Artemis) og bedt han lese denne tråden og svare. Alternativt ring han. 

  10. Jeg noterte meg tre ting.

    § 14-1 Overgangsreglar

    3. Løyve til å ha halvautomatisk rifle som nemnt i våpenlova § 5 andre ledd nr. 3 er berre gyldige i tre år etter ikraftsetjing av denne forskrifta, med mindre det er gjeve særskilt løyve etter våpenlova §§ 10, 12 eller 13, jf. våpenlova § 43.

    Dette tror jeg ikke får noen praktisk betydning utover at alt det som eies blir forbudt, med de unntak vi kjenner fra før. Dvs alt forblir (foreløpig) som før.

     

    § 11-3 Kontroll med våpenløyve for sportsskyttarar med særskilt løyve

    Sportsskyttarar som har løyve til å erverve og ha våpenmagasin etter § 2-5 eller halvautomatisk rifle etter § 4-4 andre ledd, skal kvart femte år sende eit oversyn over gjennomførte skytekonkurransar i den skytesporten som grunngjev løyvet til det politidistrikt der vedkomande er folkeregistrert

    Så alle som eier magasiner med X kapasitet må rapportere dette.

     

    § 11-10 Tilbakekall av løyve for sportsskyttarar med særskilt løyve

    Politiet skal tilbakekalla løyve for sportsskyttarar med løyve til å erverve og ha våpenmagasin etter § 2-5 eller halvautomatisk rifle etter § 4-4 andre ledd, om vedkomande ikkje dei siste fem år har gjennomført opne skytestemner i dei godkjente skyteprogram som grunngjev løyvet.

    Her noterer jeg meg at ordet skal er brukt.

    • Like 1
  11. Justisdepartementet vurdering av POD sitt forslag er ikke nådig. JD sier at dette er et tåpelig forslag det vil bli vanskelig å etterleve. De kritiserer POD for å skape fullmaktslover for seg selv og ville regulere alt i rundskriv ( den melodien viker veldig kjent…)

    Innvendingene oppsummert.

    1. Vi har en knivlov (bare det burde ha fått dette til å stoppe opp)

    2. Machete har lovlig brukområde og er ikke et «voldsprodukt» etter våpenforskriften § 9, så de må komme opp med noe helt nytt. 

    3. Det er ikke mulig å definere hva en machete faktiske er, (smak på den) så det nye de må komme opp med blir virkelig nytt. 

    4. Fordi det ikke er mulig å beskrive nøye hva som skiller en machete fra mye annet rart må det lages en lovhjemmel i rundskriv. Men ettersom vi lever i en rettstat skal loven så klar at man ikke blir forbryter ved et uhell. Ergo må lovteksten være klar. 

     

    Det fortsetter men jeg blir helt matt av at det er mulig å levere så saftig makkverk. Jeg orker ikke refere mer men tillater meg å igjen lime inn linken til høringsnotatet der JD lister opp all våset...  "Det kan derfor reises spørsmål om et forbud fremstår som for inngripende sammenlignet med formålet om å begrense machetebruk i enkelte miljø, i hovedsak i Oslo"

     

    Høring – vurdering av forbud mot lange kniver/machete (regjeringen.no)

     

     

    • Like 1
  12. On 4/16/2021 at 11:39 PM, PeM said:

    Apple's produkter anser jeg som et rent moteprodukt som ikke gir brukeren noe mer enn langt billigere produkter.

     

    Of-of topic.... Jeg var i samme leir, men har innsett at Apple har vridd sine produkter til å ha personvern som kjærneverdi. Et system som feks er bassert på Googles Android vi høste data. Jeg tror ikke de kan stå for fristelsen av å samle inn og selge feks sted og klokkeslett for kriminelle handlinger. 

    • Like 1
×
×
  • Create New...