Jump to content

9090

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

9090's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. 9090

    Leica Magnus

    sitter en Magnus 2,4-16 x 56 på min Blaser R8 nå har hatt både zeiss og swaro tidligere, men denne tar for meg førsteplassen! skarp og fin i kantene. lett justerbart rødpunkt for alle forhold. flott kulebanekomp og paralaksejustering eneste lille spenningsmoment er hvordan lysreguleringen tåler frost og snø og sand og drit og hard bruk etter en tid. -den virker ikke like bunnsolid som feks zeiss. de ekstra grammene merker jeg ikke. totalt blir det god ballanse da jeg har kappet løp noe og demper.
  2. Jeg bruker ORYX 10,1 gr i 6,5x55 til alt som skal dø, og Norma jaktmatch til trening. Glimrende og enkel kombinasjon for meg i dette kaliberet med en Sako Finnlight 75.
  3. 9090

    BLOG 110-113

    Jeg vil gjerne ha en film når den blir ferdig. Koste hva den koste vil....
  4. Jeg bruker kun Oryx i 6,5x55 og er storfornøyd. Har hatt knall og fall på 5 reinsdyr siste årene med denne. Avstander fra 50-150 meter uten problem. Gjennomskudd og fint kjøtt alle gangene.. Med en til to pakker i året er det ikke store utgiften.
  5. Jeg kjøpte en Sako Finnlight i 6,5x55 med en Zeiss Variopoint 2,5-10x50 med dagslysretikkel til konemor. Hun, som ikke har særlig interresse for skyting, men som gjerne vil være med på jakt, skyter meget godt med denne. Enkelt siktebilde, bare legg den røde prikken på dyret. Kontant avtrekk. Lite rekyl. Kort og hendig våpen. Tar ladegrep uten å ta rifla ned fra skulderen. Reinsdyra faller umiddelbart. Finnes sikkert flere "oppskrifter" på hvordan vi skal få konene til å trives på jakt. Dette var min. Har ikke angret en krone!
  6. Joda. Har tenkt på ei pipe i 6,5x55, men har allerede en Sako Finnlight i dette kaliberet som jeg er meget fornøyd med. Tanken var at jeg skulle kunne bruke Nato ammoen jeg har fått gratis til trening med den nye Blaseren og bli bedre kjent med rett-trekker mekanismen ved kun å kjøpe et ekstra løp. Mange gode innspill har jeg fått. Konklusjonen etter inspillene er vel at det ikke er noen garanti at 308w løpet trives med NM60 selv om LOT`en "min" samler vesentlig bedre enn det oppgitte Nato kravet til NM149. (5 cm samling på 100 meter er en selvfølge for en skarpskytter om du spør meg, men forsvarets krav-spekker er av og til underlige)
  7. Jeg har tilgang på en LOT som går brukbart i forsvarets skarpskytterrifler og er plukket ut til det formålet. Ikke av "super" LOT`ene, men bra nok. (husker ikke i farta hvilken) Det er NM60 det er snakk om. Og samlinger på 10mm holder til formålet mitt med trening ja. Kanskje det blir 308 pipe da. Men kan det virkelig variere sånn fra pipe til pipe i samme merke, om LOT`en ellers er stabilt god?
  8. Vel man skal kanskje ikke skrinlegge ideen om billig treningsammo med kun et eksempel, men det gir jo en viss pekepinn. Må innrømme jeg hadde håpet på et annet svar!
  9. Ikke noe forsøk fra min side på å lage "fordeler og ulemper ved Blaser tråd" dette her.... Ønsker bare å høre Kammerets meninger om Nato ammo og Blaser R93.
  10. Er i ferd med å kjøpe meg en Blaser R93 og lurer på om jeg skal ta med et ekstra løp i 308. Har grei tilgang på de grønne pakkene fra Forsvaret og ønsker å bruke disse til (billig... ) trening. Noen som vet hvordan Nato ammoen går i en Blaser R93 med løp i 308w???
  11. Hvilket retikkel bruker/anbefaler du for fluktskytingen du beskriver?
  12. Hva slags demper har du, og eventuelt anbefaler du til dette kaliberet da?
  13. Jeg skal kikke på alternative dempere og kanskje finne en som er litt lettere en Hausken. Problemet med 300 win mag og demper er vel at kruttmengden er ganske stor og krever volum på demperen som igjen gir større vekt. Noen som har forslag?
  14. Takk for info Truls. Da fikk jeg akkurat det argumentet jeg trengte for å kjøpe enda en rifle. For jeg selger ikke Finnlighten i 6,5, og 300 win mag`en er jeg så fornøyd med som bare det. Med ny forskrift på gang må jeg snart over på systemvåpen.......
  15. Har en 6,5x55 også, så jeg hadde ikke tenkt meg enda en rifle i 308 w. Men skjønner at dette kaliberet kanskje egner seg bedre for demper og kapping.
×
×
  • Create New...