Jump to content

9090

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 9090

  1. 9090

    Leica Magnus

    sitter en Magnus 2,4-16 x 56 på min Blaser R8 nå har hatt både zeiss og swaro tidligere, men denne tar for meg førsteplassen! skarp og fin i kantene. lett justerbart rødpunkt for alle forhold. flott kulebanekomp og paralaksejustering eneste lille spenningsmoment er hvordan lysreguleringen tåler frost og snø og sand og drit og hard bruk etter en tid. -den virker ikke like bunnsolid som feks zeiss. de ekstra grammene merker jeg ikke. totalt blir det god ballanse da jeg har kappet løp noe og demper.
  2. Jeg bruker ORYX 10,1 gr i 6,5x55 til alt som skal dø, og Norma jaktmatch til trening. Glimrende og enkel kombinasjon for meg i dette kaliberet med en Sako Finnlight 75.
  3. 9090

    BLOG 110-113

    Jeg vil gjerne ha en film når den blir ferdig. Koste hva den koste vil....
  4. Jeg bruker kun Oryx i 6,5x55 og er storfornøyd. Har hatt knall og fall på 5 reinsdyr siste årene med denne. Avstander fra 50-150 meter uten problem. Gjennomskudd og fint kjøtt alle gangene.. Med en til to pakker i året er det ikke store utgiften.
  5. Jeg kjøpte en Sako Finnlight i 6,5x55 med en Zeiss Variopoint 2,5-10x50 med dagslysretikkel til konemor. Hun, som ikke har særlig interresse for skyting, men som gjerne vil være med på jakt, skyter meget godt med denne. Enkelt siktebilde, bare legg den røde prikken på dyret. Kontant avtrekk. Lite rekyl. Kort og hendig våpen. Tar ladegrep uten å ta rifla ned fra skulderen. Reinsdyra faller umiddelbart. Finnes sikkert flere "oppskrifter" på hvordan vi skal få konene til å trives på jakt. Dette var min. Har ikke angret en krone!
  6. Joda. Har tenkt på ei pipe i 6,5x55, men har allerede en Sako Finnlight i dette kaliberet som jeg er meget fornøyd med. Tanken var at jeg skulle kunne bruke Nato ammoen jeg har fått gratis til trening med den nye Blaseren og bli bedre kjent med rett-trekker mekanismen ved kun å kjøpe et ekstra løp. Mange gode innspill har jeg fått. Konklusjonen etter inspillene er vel at det ikke er noen garanti at 308w løpet trives med NM60 selv om LOT`en "min" samler vesentlig bedre enn det oppgitte Nato kravet til NM149. (5 cm samling på 100 meter er en selvfølge for en skarpskytter om du spør meg, men forsvarets krav-spekker er av og til underlige)
  7. Jeg har tilgang på en LOT som går brukbart i forsvarets skarpskytterrifler og er plukket ut til det formålet. Ikke av "super" LOT`ene, men bra nok. (husker ikke i farta hvilken) Det er NM60 det er snakk om. Og samlinger på 10mm holder til formålet mitt med trening ja. Kanskje det blir 308 pipe da. Men kan det virkelig variere sånn fra pipe til pipe i samme merke, om LOT`en ellers er stabilt god?
  8. Vel man skal kanskje ikke skrinlegge ideen om billig treningsammo med kun et eksempel, men det gir jo en viss pekepinn. Må innrømme jeg hadde håpet på et annet svar!
  9. Ikke noe forsøk fra min side på å lage "fordeler og ulemper ved Blaser tråd" dette her.... Ønsker bare å høre Kammerets meninger om Nato ammo og Blaser R93.
  10. Er i ferd med å kjøpe meg en Blaser R93 og lurer på om jeg skal ta med et ekstra løp i 308. Har grei tilgang på de grønne pakkene fra Forsvaret og ønsker å bruke disse til (billig... ) trening. Noen som vet hvordan Nato ammoen går i en Blaser R93 med løp i 308w???
  11. Hvilket retikkel bruker/anbefaler du for fluktskytingen du beskriver?
  12. Hva slags demper har du, og eventuelt anbefaler du til dette kaliberet da?
  13. Jeg skal kikke på alternative dempere og kanskje finne en som er litt lettere en Hausken. Problemet med 300 win mag og demper er vel at kruttmengden er ganske stor og krever volum på demperen som igjen gir større vekt. Noen som har forslag?
  14. Takk for info Truls. Da fikk jeg akkurat det argumentet jeg trengte for å kjøpe enda en rifle. For jeg selger ikke Finnlighten i 6,5, og 300 win mag`en er jeg så fornøyd med som bare det. Med ny forskrift på gang må jeg snart over på systemvåpen.......
  15. Har en 6,5x55 også, så jeg hadde ikke tenkt meg enda en rifle i 308 w. Men skjønner at dette kaliberet kanskje egner seg bedre for demper og kapping.
  16. Har kjøpt noen dyre superduper støpte elektroniske plugger til tusenvis av kroner, men blir ikke helt venner med dem. Synes de blir litt klumpete i øret og får støy ved vind osv. Mister litt av jaktopplevelsen med pluggene. Men det er kanskje bare vanesak. Mister også litt av jaktopplevelsen når jeg hele tiden må tenke på å ta på hørselvern før skuddet skal gå. Ikke noe stort problem på reinsdyrjakt som stort sett foregår liggende med anlegg, men i skogen på elgjakt sliter jeg. Er villig til å prøve det meste for å kunne fortsette jaktingen. Demper er en løsning jeg har blitt anbefalt.
  17. Takker sålang. 62 centimeters løp og en demper gir jo en ganske fremtung rifle. Men det er kanskje prisen jeg må betale.
  18. Altså ikke kappe? Jeg bruker fabrikk ammo Federal Trophy Bonded 180 grains og har god presisjon og tilgang på den.
  19. Har registrert at det på forumet er ulike meninger om kapping av løp ifm demping. Jeg har en Sako 85 SS laminat i 300 win mag med 62 cm løp. Jeg ønsker nå å sette en Hausken standard demper med oppgitt vekt på 470 gram på denne. Noen som kan gi meg et råd på om jeg skal kappe i det hele tatt, og event hvor mye som er fornuftig? Rifla skal brukes på elg og reinsdyrjakt og ballanse i våpenet er viktig. Men hensikten med magnum kaliberet er jo å få en flat og fin kulebane med god anslagsenergi. Mister jeg mye hastighet ved å kappe noen centimeter? Forslag mottas med TAKK!
  20. 9090

    Skipulk.

    Trekke barn og trekke utstyr. To veldig forskjellige ting. Skal du kun ha en pulk blir det uansett et kompromiss på et eller flere punkter. Jeg hadde prioritert sikkerhet for barnet og kjøpt en barnepulk med veltebøyle og vindskjerm. Så kan du demontere vindskjermen om du kan skal bruke den til transport av ting. Har god erfaring med fjellpulken barnepulk. Vindskjermen er enkelt å ta av med en klips. En vanlig transportpulk er ikke noe særlig å putte barn i etter min mening. Vond å sitte i. Farlig å velte med. God tur!
  21. 9090

    sako 85

    Jeg har en Sako 75 Finnlight i 6,5x55 (som jeg har hatt i 5 år) og en Sako 85 SS med laminatstokk i 300 Win Mag som er rimelig ny. Er strålende fornøyd med begge riflene. Har kun skutt ca 200 skudd med den nye 300 Win Mag`en. Men sålang har den innfridd alle forventninger. Presisjonen med 180 grains Trophy Bonded er upåklagelig. De beste 3 skuddseriene går på en eneste klistrelapp når jeg er heldig med skytingen og legger godviljen til. Magasinet er "sikret" mot kløner som meg og kan være litt vrient å få ut om man ikke tenker seg om i forhold til den gamle Finnlighten hvor det mer eller mindre ramler rett ut i det jeg tar tak i utløsermekanismen. Jeg kjøpte våpenet på Jaktdepotet og tror de er blandt de rimelige på pris. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til laminatstokk og hadde mest lyst på synth. Men de klarte ikke levere dette i kaliberet jeg ønsket. Men i dag er jeg meget fornøyd med denne ekstra vekten og ville ikke valgt noe annet. Anbefaler deg en tur i butikken for å "klå" litt. Da får du raskt en magefølelse på om du liker den eller ikke. Lykke til, og kos deg med kjøpet!
  22. 9090

    Langholds DVD

    Løp og kjøp! Enklere og mer oversiktlig kan det vanskelig gjøres.
  23. Ja jeg er enig der. 6 kulebaner blir litt snaut. Det er vel derfor de har satt grensen til 500 meter. HIGH står det bare når holder blir lenger enn dette. Uansett blir det å regne ut selv og ta med tabelen for gjeldende ammunisjon når det skal skytes på lengre hold enn 500, eller når man trenger det 100% riktig. Jeg bruker det mer veiledende sålangt. Kan informere om at storviltprøven ble gjennomført på 107 meter nettopp!! Standplassleder måtte innrømme at han ikke hadde målt skikkelig, men satt det opp på gammel vane......
×
×
  • Create New...