Defiant

Members
 • Content count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Defiant

 1. Trodde kun det var navnet som var forskjellen??? Kongsberg mista vel rettighetene på Lakelander navnet. Men dette vet bl.a. 'Mentor' med sikkerhet, svar på.
 2. Det står utheva på slippen med avgiftskortet at jakt på elg, hjort eller villrein, så er det den høyeste satsen, for alt annet så er det den laveste som gjelder.
 3. Ups! Ser poenget. Ser at jeg må legge om rutinene. På tur til post har jeg dytta ned patronen, ført frem bolten og satt på sikring.
 4. Jeg også presser ned patronen og fører bolten inn i tomt kammer, men spenner ikke ned. Hva er vitsen med å spenne ned?
 5. Siden du skal ha picatinny skinne, så tror jeg at du bør gå for lave montasjeringer. Har sjølv en MVP med picatinny skinne og en Leupold VX-1 3-9x40. På den bruker jeg lav Leupold PRW montasje, og den er mer enn høy nok med det. Egentlig litt for høy. Du finner info på nettet på hvor høye de forskjellige ringene er. Så hvis du allerede har kikkerten, så er det bare å måle det først.
 6. Norma jaktmatch går ihvertfall godt i min Lakelander. Kr. 15,99 hos XXL.
 7. Sittende. Har bestandig gjort det fordi det er stort sett blir posteringsjakt, og at det er den mest behagelige stillinga for meg. Skjøt opp med 6,5x55'n på lørdag som var, men kommer til å skyte opp med ei rifle til i .223 litt seinere.
 8. Mellom 60 og 90 MB i timen leste jeg et sted.
 9. Vanvittig mye å velge i. En tysk venn av min far som har mye jakterfaring skrøt av et kaliber engang. Nemlig 7x64 Brenneke. Ikke så altfor populær her til lands av en eller annen grunn, men en del brukt nedover i Europa.
 10. Mtp. kaliber så er vel det mest fornuftige valget .308 Win. hvis man ikke lader sjølv.
 11. Det var en unggutt, muligens utplassering, men er ikke sikker på det. Skal legges til at han virka usikker, sa ikke bastant at rifla ikke skulle tåle normale fabrikkladninger. Jeg skulle jo uansett ha rekrutt ammo. Var temmelig sikker sjølv at Sako'n min helt fint tåler vanlig ladning, men det var det med "better safe than sorry" da. Jeg velger å ikke nevne hvor det var, men kan røpe at det ikke var Jakt&Friluft på Gjøvik.
 12. Takk for svar Sør-jeger. Hadde en sterk mistanke at det ikke skulle være no problem.
 13. Har et spørsmål til Sako folket. Har en Sako L61R Finnbear i 6,5x55. Produsert et sted mellom 78 og 81 ifølge serienummeret. Kjøpte den for drøyt et år sia. Denne har kun vært med på bana fordi jeg bruker to andre rifler i kraftigere kalibre til elgjakt. Det er den eneste jaktformen jeg bedriver. Min far har så vidt jakta litt rådyr de siste åra, og spurt om jeg vil være med på det. Så da har jeg planer om å bruke Sako'n. Jeg var innom en anerkjent jakt/våpen forretning for å handle treningsammunisjon. Endte opp med Lapua Scenar Rekrutt 100 grs. Dette var for så vidt det jeg hadde tenkt å kjøpe grunnet prisen, men vedkommende bak disken sa at han anbefalte svakt lada ammunisjon, siden det var ei eldre rifle. Det er her spørsmålet mitt kommer inn. Tåler ikke L61R kassa hardere lada fabrikk ammunisjon? Som f.eks. Lapua Naturalis 140 grs. Har sjølv den oppfatning at L61R kassa skal være solid. PS. Lader ikke sjølv.
 14. Helt enig med deg Mas-36. Det er rett og slett trist at mange erfarne her inne nærmest hugger hue på de ferske med sine mange spørsmål. Når det stilles "dumme" spørsmål om temaer som kan være en risiko for liv og helse, så må det svares konkret på det for å motvirke at uerfarne utfører farlige handlinger. Det er vel det vi alle ønsker. Ikke bruk tid på å skrive krasse tilbakemeldinger som gjør at de ferske lar være å spørre. Å oppfordre folk til å bruke søkefunksjonen er jo selvfølgelig greit. En del her inne har konkrete og flotte svar, slik som deg Mas-36. På et åpent forum på nettet, så må det svelges at det er stor sprik mellom de uerfarne og de erfarne. Nå skal jeg stille et "dumt" spørsmål på Sakoklubben tråden, så får jeg se om jeg får beholde hue på plass.
 15. Lakelander 389, 9,3x62 Lapua Naturalis 250 grs. Reserverifle: M98, .308 Win. Lapua Mega 185 grs.