Defiant

Members
 • Content count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Defiant

 1. Mtp. kaliber så er vel det mest fornuftige valget .308 Win. hvis man ikke lader sjølv.
 2. Det var en unggutt, muligens utplassering, men er ikke sikker på det. Skal legges til at han virka usikker, sa ikke bastant at rifla ikke skulle tåle normale fabrikkladninger. Jeg skulle jo uansett ha rekrutt ammo. Var temmelig sikker sjølv at Sako'n min helt fint tåler vanlig ladning, men det var det med "better safe than sorry" da. Jeg velger å ikke nevne hvor det var, men kan røpe at det ikke var Jakt&Friluft på Gjøvik.
 3. Takk for svar Sør-jeger. Hadde en sterk mistanke at det ikke skulle være no problem.
 4. Har et spørsmål til Sako folket. Har en Sako L61R Finnbear i 6,5x55. Produsert et sted mellom 78 og 81 ifølge serienummeret. Kjøpte den for drøyt et år sia. Denne har kun vært med på bana fordi jeg bruker to andre rifler i kraftigere kalibre til elgjakt. Det er den eneste jaktformen jeg bedriver. Min far har så vidt jakta litt rådyr de siste åra, og spurt om jeg vil være med på det. Så da har jeg planer om å bruke Sako'n. Jeg var innom en anerkjent jakt/våpen forretning for å handle treningsammunisjon. Endte opp med Lapua Scenar Rekrutt 100 grs. Dette var for så vidt det jeg hadde tenkt å kjøpe grunnet prisen, men vedkommende bak disken sa at han anbefalte svakt lada ammunisjon, siden det var ei eldre rifle. Det er her spørsmålet mitt kommer inn. Tåler ikke L61R kassa hardere lada fabrikk ammunisjon? Som f.eks. Lapua Naturalis 140 grs. Har sjølv den oppfatning at L61R kassa skal være solid. PS. Lader ikke sjølv.
 5. Helt enig med deg Mas-36. Det er rett og slett trist at mange erfarne her inne nærmest hugger hue på de ferske med sine mange spørsmål. Når det stilles "dumme" spørsmål om temaer som kan være en risiko for liv og helse, så må det svares konkret på det for å motvirke at uerfarne utfører farlige handlinger. Det er vel det vi alle ønsker. Ikke bruk tid på å skrive krasse tilbakemeldinger som gjør at de ferske lar være å spørre. Å oppfordre folk til å bruke søkefunksjonen er jo selvfølgelig greit. En del her inne har konkrete og flotte svar, slik som deg Mas-36. På et åpent forum på nettet, så må det svelges at det er stor sprik mellom de uerfarne og de erfarne. Nå skal jeg stille et "dumt" spørsmål på Sakoklubben tråden, så får jeg se om jeg får beholde hue på plass.
 6. Lakelander 389, 9,3x62 Lapua Naturalis 250 grs. Reserverifle: M98, .308 Win. Lapua Mega 185 grs.
 7. Terra virker veldig interessant fremfor Norway og Visionking i hvert fall.
 8. Artig video. Jeg har dessverre ikke svar på spørsmålet ditt, men dette så utrolig moro ut. Kanskje jeg må kjøpe en sånn til sønnen min og kalle det leketøy ovenfor kona??? Får meg i hvert fall til å mimre tilbake til barndommen, da vi skjøt klinkekuler med svartkrutt fra sykkelpumper. De i stål.
 9. Led Lenser gjorde i hvert fall ikke det så bra i denne hodelykt testen. http://www.dinside.no/fritid/hodelykten ... v/66561582
 10. Har sjølv en Sako L61R Finnbear i 6,5x55. Den har en Meopta Meopro 4-12x50 på toppen i Sako montasje. Klaringa mellom pipe og kikkert er så liten at et søkeblad på 0,1 mm. går imellom, men ikke et på 0,2 mm. Altså ligger klaringa mellom der et sted. Og det har ikke vært noe problem. Har titta med lupe om jeg kunne se tegn på om kikkerten og pipa har vært i kontakt med hverandre, men kunne ikke se noe. Muligens jeg hadde fått en overraskelse om jeg hadde demontert kikkerten. Syns uansett det estetiske blir bra med lav montasje. Minimum klaring er vel bl.a avhengig av hvor kraftig rekylen er, montasje og vekt på kikkertsikte.
 11. Går ut i fra det er kikkertsikte og ikke håndkikkert TS vurderer. Terra kikkertsikter er vel produsert i Japan, mens Terra håndkikkerter er produsert i Kina. Men om dette gjør at Terra kikkertsiktene får bedre kvalitet, er jo et annet spørsmål. Sjølv så har jeg ingen erfaring med Terra, men har en Meopro i skapet, og inntrykket er at dette er et sikte som gir veldig god kvalitet i forhold til pris. Har også en Zeiss Qonquest DL, denne syns jeg er nokså tilsvarende Meopro optisk og m.t.p kvalitetsfølelse. Zeissen er litt dyrere enn Meoptaen. Terra er jo billigere enn Conquest DL, så har mistanke om at Meopro er bedre enn Terra, men dette blir fort synsing.
 12. Jeg har prøvd boresighting med laser patron, slet med å se laserpunktet i dagslys. Endte opp med å sikte gjennom løpet. Har gjort det flere ganger, og det fungerer veldig godt. Det enkleste er ofte det beste. Så dissa laserpatronene er bortkasta penger i mine øyne.
 13. For meg et dette en "no brainer". Mengdetrener med en CZ 452 i .22 LR. Jeg opplever det som svært verdifull trening, spesielt m.t.p. å trene avtrekk. Syns dette har gitt positiv effekt på ferdighetene på grøvre kalibere også. Rifler i .22 LR er vanligvis lettere ja. Traff en fyr på skytebana som hadde en .22 LR, og som hadde lagt inn bly i stokken for at den skulle få noenlunde lik vekt som den han jakta med. Så muligheten er der, men har ikke brydd meg om dette sjølv. Som med alt annet så er det delte meninger om dette også, du kan lese om det i denne tråden om du ikke har gjort det alt: viewtopic.php?f=80&t=115882&sid=982145a6b2d85197539e701ae5ac052d#wrapheader Jeg er en av de som mener at "Alle bør ha en .22 LR i våpenskapet".
 14. http://www.ostlendingen.no/dyrehistorie ... -69-329676
 15. Dette er jo helt suverent, du skyter i hvert fall laaaangt flere skudd enn det veldig mange jegere gjør i landet. Støtter det "Seawolf" skriver. Du nevner jo 375 Ruger i første innlegget. Pokker heller, gi gass! Har du virkelig lyst på ei rifle i dette kalibereret, så er det store sjanser for at du kan skaffe deg det, og lære deg å beherske det. Kjenner ikke kaliberet sjølv, men har forstått at det sparker noe friskere enn 375 H&H. Med den mengden du skyter, så er det gode muligheter for å få nok trening i det. Start en ny tråd, spør om råd om kaliberet. Gode rifler som er kamra for 375 Ruger, ladekomponenter osv. osv. Om mulig, prøv ei rifle eller to i kaliberet. Om kaliberet er bra nok på brunbjørn, vet du svaret på allerede. Og glem ikke mengdetrening med 22 LR.