Jump to content

Bartemannen

Members
 • Content count

  775
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bartemannen

 1. Nei, kun need to know basis.
 2. Hold til topic please. Skal dere diskutere andre ting så start deres egen tråd Foreløpig nyttig input fra @Svein37 Resten "antar" og "spekulerer"
 3. Ingen av svarene er på det jeg spør!! Ikke bruk energi på å spekulere på hva jeg skal med skuddene. Og ja, alt dere skriver vet jeg selvfølgelig fra før. Men det som er interessant er om noen har erfaring med det jeg spør om og vet svaret. Sånn ca. Selvfølgelig våpenavhengig, men jeg tenker ikke på millimeter presisjon. Innenfor et par cm.
 4. Spørsmål: Har en rifle i 6.5x55 innskutt med 10.1g Lapua Mega. Skal avgårde i morgen og oppdaget at jeg bare hadde en patron igjen. Men fant 4stk 10,1g Norma Oryx som jeg brukte før. Har ikke tilgang til fasiliteter for å teste her og nå. Noen her som har erfaring med akkurat disse to patronene og som vet om de har rimelige like treffpunkt opp mot 100m?
 5. Gikk på en smell i dag. Kjøpte Sauer 100XT

  Har hatt et par Sauere før, og de har aldri skuffet. Ikke denne heller. Eneste nye de har funnet på kontra tidligere modeller er lavere pris
 6. Erfaringer med sauer 100xt?

  Kjøpte en i 6.5x55 som jeg var så fornøyd med at jeg solgte min dobbelt så dyre 202.
 7. Gikk på en smell i dag. Kjøpte Sauer 100XT

  Storfornøyd med min 100XT i 6.5x55. Faktisk så fornøyd at jeg solgte min 202.
 8. HK416 til Dynamisk

  Ja, det varierer helt sikkert som alt annet i Forsvaret. Nå snakket jeg ikke nødvendigvis om HV, men f.eks om ansatte i Forsvaret. Og jeg refererte som du husker til 416, og ikke 417. Uten at det i utgangspunktet skal ha så mye å si.
 9. X-esse mod Stenvaag

  Jeg er en av mange som lever fint med nedfilt magasin. Tenker ikke på det engang lenger. Det å låse sleiden i bakre stilling selv manuelt går automatisk. Når det er sagt så er jeg strålende fornøyd med min Stenvaag. Går som bare juling og er utrolig gøy å skyte. Har "selvfølgelig" også en PPK i 7.65 som brukes inne i mellom. Men jeg synes gøy-faktoren er vel så høy med Stenvaagen.
 10. X-esse mod Stenvaag

  Nei. Du må låse selv etter siste skudd. Men man slipper at den står igjen med fortsatt ett skudd i magasinet. Halvpartene av Stenvaagene du ser på stevner har magasinene slipt ned slik.
 11. Røverkjøp og gode tilbud

  Se det ja. Lønner seg å lese teksten Takk for tips. Så søren ikke så halvgal ut den baggen. Noen som har prøvd den?
 12. Røverkjøp og gode tilbud

  Rangebag på XXL? Det var jeg ikke klar over at de solgte. Klarer ikke å finne noe slikt på nettsidene deres. Har du lenke til den eller heter den noe annet?
 13. X-esse mod Stenvaag

  Mener du at pistolen låser seg med sleiden i bakre posisjon mens det fortsatt er et skudd igjen i magasinet? Hvis det er scenarioet ditt så er det et velkjent X-esse "problem". Årsaken er den pinnen som går gjennom magasinet. Det er kontakt med denne som låser sleiden. Et vanlig triks er å file ned denne pinnen som stikker ut. Se bildet.
 14. Kjøpe pistol.

  "en kjent produksjonsfeil (selv om det ikke snakkes høyt om det"??? Høres ganske selvmotsigende ut. Til å være såkalt "kjent" feil så er det forbausende mange tydeligvis som ikke har hørt om dette.
 15. Pris 9 mm nato

  Vet ikke om vi snakker forbi hverandre, men poenget med min "vits" var jo at G17 er Forsvarets pistol og det hadde vært veldig rart om ikke pistolen deres skulle funke med ammunisjonen deres.
×