Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content count

  7,532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Erlend Meyer last won the day on August 22

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

219 Excellent

About Erlend Meyer

 1. Tom for justering med en halv runde igjen? (Simmons 4-12)

  Problemet er at siste 1/2 runde på skruen ikke flytter treffpunkt. Gikk litt ammo og tid før jeg forstod hva som skjedde. Det er en brukt Simmons 4-12x40 A/O Prosport. Ser ut som ny, bortsett fra at gummi-mansjettene til parallakse/zoom har begynt å sprekke opp litt. Så det er neppe siste modell, uten at det skulle ha så mye å si. Har slaktet en ølboks og shimset opp basen, skal være rundt 20MOA mer å gå på nå. Men nå lurer jeg på om kikkerten er defekt.
 2. Er dette normalt? Prøvde å skyte litt med 22'en på 100m+, og da gikk jeg tom for justering minst en halv runde før det sa stopp. Nå er ikke Simmons akkurat i toppsjiktet, men ble likevel litt skuffet. Kikkerten er ikke ny, men ser ikke ut til å ha levd et hardt liv heller.
 3. Walkstool, erfaringer?

  Kjella: Seriøst? Har du hørt om Google?
 4. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Slike miljøer finnes over hele landet. Mange har militær bakgrunn, man finner også "vanlige" skyttere, politi, samlere og bransjeaktører der. De med militær bakgrunn tenker sikkert beredskap hvis dritten treffer vifta, andre har dette bare som en ren hobby. Jeg synes begrepet "våpen-råner" er dekkende, for en del har omtrent samme forhold til våpen som andre har til bil.
 5. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nei, overhodet ikke. Hovedmistenkt var faktisk (tidligere?) HV-mann. Det mange ikke er klar over er at det finnes et "ikke-kriminellt" miljø som har tildelt store mengder militært utstyr. Politiet har selvfølgelig Vært klar over dette lenge, men har ikke prioritert de før i senere år. Dels fordi de er veldig vanskelige å ta, og dels fordi disse ikke har representert noe stort problem i praksis.
 6. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Vaquero: Synes et par av de ser ut som softguns, så man kan jo ta tallene deres med en god klype salt. Men at det er greit med våpen i en del miljøer er det liten tvil om. Man trenger ikke dra til Sverige for å finne slikt. For ca et år siden ble det tatt ca 1000 våpen i Hønefoss-regionen, over halvparten kom fra to personer. Man kan regne med at en god del var gammelt skrot, men det ble også funnet mye moderne våpen (AR15 etc). Og dette er kun toppen av isfjellet.
 7. Bilder som har forsvunnet

  Med andre ord: Du er i mot dagens løsning uten å ha noen bedre ideer?
 8. Bilder som har forsvunnet

  Wow, lærte noe nytt i dag gitt *himle* Kanskje du kan komme med en løsning på sletting som er vesentlig bedre også i samme slengen?
 9. Bilder som har forsvunnet

  Larson: Det er ikke et veldig sterkt argument, slikt skjer gjerne innenfor vinduet man uansett har til redigering. Diskusjonen er gjerne død innen innleggene blir låst.
 10. Sako Vixen klubben

  Ja, min har også det. Regner med at jeg har original fjær da den er i slappeste laget, men så langt har jeg ikke hatt problemer med matingen.
 11. Lade ned patroner med Vihtavuori N32C (TinStar)

  Meh. Det skader ikke, men jeg tror ikke du vinner så mye på det heller. I følge mine beregninger bør du opp i 20-22grs med N110, det gir ca 60% fylling med 75mm COL. 70mm gir ca 65%. Det er få gode argumenter for å sette kulene lenger ut enn nødvendig, så ja. Sett de til "normalt kort" lengde.
 12. Søknad om oppbevaring i leiebolig, how to?

  Jeg vil gjøre et siste forsøk... Slik jeg ser det har du rett i alt, bortsett fra utgangspunktet. Forskriften sier ikke hvor du kan oppbevare våpen, kun hvor du IKKE kan. Og det er i ubebodd hus, hytte, garasje etc. Ordet bolig blir brukt som eksempel på et "unntak", altså at bolig regnes som bebodd også ved lengre fravær. At bruken av "bolig" i dette eksempelet skulle forby alle andre steder er et kjempehopp jeg ikke kan se du har dekning for. Om det kun var "bolig" som i "folkeregistrert adresse" som var lovlig ville vel forskriften sagt det? At bolig kun kan bety "folkeregistrert adresse" kjøper jeg heller ikke. Ser man feks på føringsinstruks for matrikkelen finner man denne definisjonen: "Med bolig regnes her en bruksenhet som består av ett eller flere rom, er bygd eller ombygd som helårs privatbolig for en eller flere personer og har egen atkomst til rommet/rommene uten at en må gå gjennom en annen bolig. En leilighet er en bolig med minst ett rom og kjøkken. En hybel er et rom med egen inngang beregnet som bolig for en eller flere personer, som har adgang til vann og toalett uten at det er nødvendig å gå gjennom en annen bolig. Bolig er fellesbegrep for leilighet og hybler." I forskrift for folkeregistrering finner man lett slike formuleringer: "Pendler ektefeller mellom flere felles boliger, regnes de som bosatt i den ene av boligene etter følgende rangorden: " En bolig er altså en bolig uavhengig av om en er registrert som bosatt der eller ikke. Om forskriftens intensjon var å begrense oppbevaring til der en er bosatt ihht folkeregister burde dette kommet klart frem.
 13. Tolker (WBSF og WRABF)

  Jeg regner også med at det brukes kaliberspesifikke tolker, men finner nesten ingen info om de. Ser man i ISSF-boka står både mål og bruk der, klart som sola. At ikke benkeskytterne har klart å gjøre det forundrer meg litt... Du ser neppe meg på noe BR-stevne, er for lengst ferdig med den biten. Men han jeg skal lage tolkene til kan nok finne på det, han har en Anny 54 på vei og trives på stevner. Holder på å sette sammen en liten gave-pakke for anledningen.
 14. Lade ned patroner med Vihtavuori N32C (TinStar)

  Nå har ikke jeg ladet mye i det området der eller til så store patroner, men ja. N110 bør være tregt nok til å gi et forsvarlig trykk og raskt nok til å unngå feiltenning, SEE og alt det der. Magnumhette bør ikke være nødvendig.
 15. Tolker (WBSF og WRABF)

  Snuser litt på BR25 og BR50, og har lyst til å lage meg noen tolker. Men jeg sliter litt med å finne specs på disse. For WBSF er det kun spesifisert "certified .222 plug or slide", det er så nære en ISSF-tolk at det sikkert duger (spesielt om jeg legger den i øvre toleranseområde). Men for WRABF står det .22-tolk for alle kaliber, man mener vel ikke å trøkke en 22-tolk gjennom et 4.5mm hull? Det burde vel være en tolk med feks 4.6mm plugg (som for ISSF Outward) med .22 flens?
×