Erlend Meyer

Members
 • Content count

  7,203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Erlend Meyer last won the day on April 12

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

133 Excellent

About Erlend Meyer

 1. N140 er nok akkurat like korrosivt som alle andre kruttene i N100-serien, altså overhodet ikke.
 2. Det er én tolkning. En annen er at for å få støtte for større prosjekter trenger man bevissthet om problemet, og det starter i det små.
 3. 300BLK er og blir en patron for hjemmeladere. Hva skal du bruke den til?
 4. Burde ikke være noen tekniske hindringer, i teorien skal en kunne konvertere det meste av både nye og gamle design ved å bytte mutter.
 5. Skal komme en i posten etter hvert, men så langt har jeg bare fått en beskrivelse. Konseptet virker OK, det minner om brutte gjenger men har tre sett med like flanker som gjør at den låser i alle posisjoner. Forholdet diameter/stigning skal være ca 1:14, noe som bør gi bra hold under de fleste forhold. Ulempen er diameter, brystningen er ca 21mm så den egner seg best på relativt tykke piper.
 6. LynxCAT: Du gjør rett i å tvile. Gassen i en AR (eller hvilken som helst annen rifle) tappes av etter maxtrykk, så det vil på ingen måte påvirke. Fluting er nesten påkrevd på rekyldrevne våpen som ikke er låst i skuddøyeblikket (feks halvstiv rullelås), og kan i teorien gi lettere ekstraksjon også i andre våpen. Men det er vel 95% bullshit (utenom rullelås).
 7. I min CZ har jeg fått gode resultater med 105Lee. Absolutt verdt å teste de om de vil mate.
 8. Hvor hardt skyter du egentlig? Gjengetape tåler faktisk en del varme, og limet vil likevel klebe noe ved høy temperatur. Så innenfor rimelighetens grenser bør det funke.
 9. Joa, men det er vel like mye for å øke produktiviteten i skogen? Vi må vel kunne være såpass ærlige? DER er vi helt enige. Det beste eksempelet er når det kommer til skadet vilt. Dyrevernere blir bare stående å gakke mens en jeger skjønner når det bare er å pine en skapning. For mange år siden oppdaget jeg en skadet måke på et falleferdig naust ved havna, foten hadde satt seg fast i noen takstein. Jeg prøvde faktisk å ignorere det, for jeg visste hvor mye pes det kom til å bli, men 5 minutter senere var en jaktkamerat og 22-en på vei. Etter mye styr på en veldig improvisert og lealaus stige fikk jeg faktisk fuglen ned i live, da først ser jeg at foten er revet nesten av. Joda, jeg har sett måker som klarer seg med en fot, men er det normen eller bare noen få heldige? Jeg valgte å avlive, og etter alt peset jeg hadde hatt med å få den ned i live var det faktisk en vemodig avgjørelse... Jeg har aldri sett en ikke-jeger gjøre annet enn å glane hjelpeløst på dyr som lider uten en anelse om hva de skal gjøre. Eller at de faktisk SKAL gjøre noe, om ikke annet ringe 112. En god jeger vil bry seg nok til å handle.
 10. M67: FY! Vi troller vel ikke på en fredagskveld, gjør vi vel?
 11. Forholdet mellom gjengediameter og gjengestigning er viktig. 10:1 (eks M15x1,5) er å regne som minimum for en boltrifle, men selv da kan man få problemer som i dette tilfellet. For halvauto bør man opp mot 15:1 (eks M15x1) for å være rimelig sikker. Andre kilder kan være, røffe flater eller koniske gjenger, i begge tilfeller vil det gi lite kontaktareal og økt risiko for flyt i materiale. Jeg ville startet med å gjøre alt grundig rent, deretter ha på en liten dråpe låselim av middels styrke. Gjengetape er et annet kjent triks, en o-ring av passende dimensjon i frisporet på gjengene kan også funke. Bare var sikker på at den ikke kommer i klem mellom demper og brystning, da blir det aldri rett.
 12. Tung kule blir aldri for mye, tvert i mot. Det er selvfølgelig ikke nødvendig på et rådyr, men hvis kula kan felle en elg så feller den rådyret minst like effektivt. Som Per sier får du mindre kjøttskade med en tung kule, minuset er litt mer rekyl.
 13. Jøss. Svingte innom et lokalt motor-verksted og tror du ikke jeg fikk det jeg trengte? Takk gud for at det finnes noen slike sjapper i dette landet.
 14. Joda, 150uF (125-160), 320VAC. Det er til en 1kW enfas motor. Dimensjonene er max for dekselet den skal passe i, faktisk størrelse er 46x98 elns.