Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content count

  7,823
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Erlend Meyer last won the day on November 20 2017

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

377 Excellent
 1. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Jeg tror ikke du forstår hva du selv skriver. For det første: Sammenlikningen med vaffeljernet er ikke fair, vi snakker om 30 skudd med 45ACP på noe som skal tåle 44Mag. Om de hadde oppgitt en forventet levetid på 25-50 skudd ville det vært OK, men hvor mange hadde de solgt da? " Men de som jobber i forbrukerrådet mister muligheter til å prioritere viktige ting fordi vaffeljern til kr 199,- streiker etter 4 år og 11 måneder " Her forutsetter du at de ikke har evner eller anledning til å prioritere. Tror du virkelig at viktigere saker blir satt på vent fordi noen klager på én selvanviser til 400kr? Det er faktisk det du antyder her. Hvem sier at dette er første gang dette skjer? Kanskje de har fått ti andre klager på samme drittproduktet? Og hvis ti klager har nok ti ganger så mange opplevd det samme.
 2. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Så du tror at folkene i Forbrukerrådet er idioter? Eller gratis advokater som MÅ ta alle saker de får kastet etter seg? For å snu ting litt på hodet. Hvis Jaktdepotet ikke vil følge loven når det står om småpenger, vil de da gjøre det når beløpene er betydelige? Å ta tyren ved hornene nå kan spare en selv eller andre for problemer i fremtiden.
 3. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Hva er så ufornuftig med å klage? Det koster ikke mye, hverken i tid eller penger.
 4. Knivstål FAQ

  Eneste jeg finner om det er 1.1248 som skal tilsvare AISI 1075. Det er et enkelt karbonstål, muligens litt i det seige området. Det stemmer vel bra med bruken, en samekniv skal jo tåle juling.
 5. For å ta opp påstandene det hele startet med: USA tapte ikke Vietnam-konflikten pga M16. Barnesykdommene ble løst ganske fort, og problemet lå vel aldri hos infanteriet. For det første var sør-Vietnam styrt av et pill råttent mindretallsregime, det gjør ikke ting enkelt. Når de i tillegg har som mål å "vinne folkets hjerter" og måler suksess i antall drepte så begynner ting å bli ganske håpløst. At AR skulle være upålitelig? Vel, 54års tjeneste (and still going strong) sier vel det meste. Og å trekke frem en rifle uten noen militær historikk som bedre er ikke akkurat det mest overbevisende argumentet. Ei tohi varjata: Påstanden var at gassen pumpes inn i mekanismen, og det stemmer. At dette er den eneste virkelige oppgraderingen i HK416 indikerer vel at det kan være et poeng der. Andre nyere design som AUG og G36 følger også denne trenden. Å holde kruttgassene unna mekanismen er ikke noen ulempe, men samtidig skal en ikke overdrive problemet. Et våpens pålitelighet handler om mye mer enn funksjonsmetode. Og hele argumentet er basert på pålitelighet i strid, det er noe helt annet enn jakt. Med normalt vedlikehold og skuddantall for jakt kan vel en AR fint gå et par år uten puss. Og ser en på feks IPSC er vel DI fremdeles dominerende? Noe som kan tyde på at DI er bedre mtp presisjon og rekylopptak.
 6. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Folkens, skal vi heller ta det her?
 7. Jeg sier ikke at AR-plattformen er perfekt, jeg er helt enig i at det er litt på trynet å pumpe gass inn i mekanismen slik det gjøres. Men hvordan forklarer du at det har fungert i over 50 år? Og hva er egentlig farligere enn et soldat med automatvåpen?
 8. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Fordi den ikke het HK. Seriøst, valg av leverandør kan være viktigere enn produktet de leverer. På et eller annet tidspunkt er det like greit å innse at du tok feil. Nei, USA tapte ikke Vietnam-krigen pga M16. Og nei, det er ikke et upålitelig våpen. 54 år med tjeneste legger den påstanden i bakken som en død fisk.
 9. Våpenbeslag i 2016 for retten

  Nhd: Basert på hva? Jeg tror ikke 60-åringen var registrert samler, men det er uansett irrelevant. Det han er tatt for har vel ikke noe med det NVS & co driver med.
 10. Garasjekompressor fra Biltema?

  Enig med Chiefen, ingenting feil med Biltemas kompressorer. Men om du vil ha noe bedre kan du sjekke ut disse: http://gasolin.no/index.php?main_page=index&cPath=95_10549 Fikk demonstrert den største, gikk fint å holde en samtale med normal stemmebruk rett ved siden av den mens den gikk.
 11. Bule i løp 44 mag

  Slikt kan ikke fikses. Hvis det ikke er til å leve med må løpet skiftes, sannsynligvis er det billigere å bare skrote hele våpenet.
 12. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Så var det teori og praksis da. Direktoratet har mye makt, bl.a. når det kommer til tolkninger. Nå er det selvfølgelig vanskelig å vite om Departementet har gitt Direktoratet føringer eller ikke, men man kan jo tenke sitt. Uansett er det POD som besitter mest teknisk innsikt, så i praksis vil de ofte kunne fungere som premissleverandører. Det er vel her den virkelige makten til embedsverket ligger.
 13. Vinneren av månedens beste tabloidoverskrift er...

  En gammel sak, og det helt motsatte av beste tabloidoverskrift. Men prisen for største forspilte sjanse er nok denne: https://www.nettavisen.no/606967.html (Blind slo ned døv). Den korrekte overskriften skulle selvfølgelig være... "Blind vold for døve ører".
 14. Vil nye 22lr med 32 topp bli hindret av 9mm?

  Altså, her snakker vi om en .32 til grovpistol, som etter reglene kan blokkeres av en 9mm. Praksis ser ut til å variere, men at folk får nei fordi en 9mm er lovlig er ikke noe nytt. Og selv om man kan få til mye med en god 9mm er det vanskelig å måle seg med en god rørtang i .32. Å måtte justere avtrekk for hver gang er ingen god løsning, slike skruer (for de som har muligheten) trives best limt fast. Å bytte fjær for hver gang er enda mer håpløst i praksis. Om vi er tjent med folk som hamstrer våpen de ikke trenger kan alltids diskuteres, men jeg tror ikke noen ekstra topper i .32 er noe reelt problem.
 15. Vil nye 22lr med 32 topp bli hindret av 9mm?

  jeg ser poenget ditt, men det er ikke nødvendigvis så enkelt. Nå kjenner ikke jeg til PODs tolkning av regelverket, men ser man på hva de skriver i rundskrivet er du ikke garantert å få medhold: Direktoratet forstår våpenforskriften § 13 tredje ledd slik at det bare kan erverves ett våpen pr program under forutsetning av at vedkommende ikke har våpen fra tidligere som lovlig kan benyttes til samme bruksområde (program). Dette er i forskriften ytterligere presisert også der samme våpen lovlig kan benyttes til flere program innen flere forbund. Skyttere som holder et høyt aktivitetsnivå kan imidlertid erverve reservevåpen etter de retningslinjer som er inntatt nedenfor. Ut fra dette er det ikke åpenbart at en får innvilget en .32 så lenge en har en 9mm som er lovlig til grovpistol.
×