Erlend Meyer

Members
 • Content count

  7,002
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Erlend Meyer

 • Birthday
 1. Kan ikke si at jeg er helt fornøyd med utseende på "aktivitetssstrømmen". At hvert innslag tar 2-3 linjer er etter min mening lite effektivt, og hvem som følger hva eller liker et innlegg er totalt uinteressant. Er det mulig å lage en enda mer kompakt visning?
 2. Har ikke noen erfaring med X-Esse, men jeg ville definitivt valgt en 71 foran en Walther. Beretta 71 er en særdeles undervurdert pistol, den har fin ergonomi og avtrekket kan lett tunes til perfeksjon. Eneste ulempe er tilgang på magasiner, men får du tak i en med 2 magasiner har du alt du skulle trenge.
 3. Man må ikke bruke den. Frontmonterte dempere har jo ikke dette og det går som regel greit der. Men har man først muligheten er det like lurt å benytte seg av den når man kan.
 4. Jeg har opplevd en perfekt tunet 223. 7,5" AR med JP "bøtte". Den stod stille i skuddet. Smellet var et kapittel for seg, kan vel best beskrives som å stå "inne i" en eksplosjon. Og man kunne bare glemme å puste i en serie. Men den var likevel raskere på målet enn min 10/22 Om denne er så god aner jeg ikke. Men ja, det er mulig.
 5. Testet nettopp litt ammo på 25m, selv med parallakseproblemer fikk jeg fint samlinger ned mot 5mm med god ammo (SK+, RWS, etc). Billig ammo (TopShot, CCI etc) lå på 10-15mm. Min har blitt tunet litt (bedding/frilagt pipe, kappet&gjenget + litt tuning av avtrekk), men ingen deler er skiftet.
 6. 10/22T er god rett ut av esken.
 7. Jeaant: Jeg kan være uenig i en del av valgene DSSN har gjort, men å gi de skylden for nye regler? Det blir feil, skylden ligger hos POD (samt våre folkevalgte og oss selv).
 8. Ærlig talt, nå er du direkte urimelig. DSSN er ikke et stort forbund, de kan ikke gjøre mye uten støtte fra resten. Og jevnt over er viljen til å "stå på krava" ganske laber i dette landet.
 9. At de begynner å bli desperate? Kan man egentlig klandre de? Vi VET hvem som ryker først... Terror er ikke noe nytt, Europa har sett mange varianter av dette opp gjennom tidene. ETA, IRA, RAF, det har vært mange terrorister i Europa før. Og folk flest bør bekymre seg mer for egen livsstil enn å bli drept i et angrep.
 10. Dette bør det ikke være noen tvil om. Ingen kommer noengang til å bli kompensert for tap pga endring av våpenlov. Se på halvautoer av militær karakter som ikke står på lista. De var fritt omsettbare, og kunne erverves til bl.a. praktisk. Populære modeller gikk for en stiv pris pga høy etterspørsel og liten tilgjengelighet. Nå får en bare solgt disse til samlere, all verdi er borte og mange må plombes om en skal bli kvitt de.
 11. Vi "dør", ett papirkutt av gangen. Det går bare én vei. Bli glad i luftvåpen først som sist, da har du noe du forhåpentligvis får lov til å rive med resten av livet.
 12. Men hvordan skal folk hvite hva som er godt arbeide? Vi entusiaster skjønner oss på slikt, det er det langt fra alle som gjør. Det er litt av problemet, det er mye rart der ute av middelmådig kvalitet. Om en moderne produsent hadde hatt så mange tvilsomme våpen bak seg ville alle holdt seg langt unna.
 13. 222/223 har 9,6mm hode, PPC 11,2.
 14. M67: Du må nok bare innse at du er en avviker
 15. Morten0: Hvilken type M98 vil du sammenlikne med? En påkostet custom-rigg eller en ombygd HV-mauser av tvilsom kvalitet? For begge deler er "Mævser", og mange forstår egentlig ikke forskjellen. Høggern: Folk flest vil ha et bedre avtrekk enn originalt K98. Og jeg tror vel også at mange trenger et bedre avtrekk, selv om det ikke må være BR-kvalitet. Og da kommer problemene, for hvilket avtrekk? Mitt Timney-avtrekk ristet løs flere ganger fordi "festeørene" i aluminium strakk seg. En enkel forsterkning løste problemet, men dette er ikke et problem en risikerer med et anstendig fabrikk-våpen. Den klassiske kvartsikringen er lite ergonomisk og på min børse var det umulig å få den til å sitte fast i lengden. I det minste ikke med lim som tillot demontering. Så det alene er ofte grunn nok til å bytte til et avtrekk med skyvesikring. Mateproblemer med korte/butte kuler er heller ikke et ukjent problem. Litt justering ordner vel det, men det glemmer man ofte å nevne når man skryter mævseren opp i skyene. Presisjonen er heller ikke alltid noe å skryte av, spesielt ikke med original pipe. Min hadde store endringer i treffpunkt med forskjellig ammo og med/uten demper. Lapping av klakkene hjalp en god del, men det snakker man heller ikke om. For de av oss som forstår seg på teknikken er ikke dette noe problem, men svært mange som spør om mauser er en god rifle har ikke snøring på alle disse detaljene. De hører bare "mævsern er knallgo". Og da vil jeg si at påstanden er feil. En mauser krever penger og innsikt. Med de to tingene i bakhånd kan en få et svært godt jaktvåpen, uten dette er det veldig lotto hva en ender opp med.