Jump to content

C96

Members
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About C96

 1. Halvauto rifle til metallsiluett

  Nedre kalibergrense er .243 (6mm).
 2. Magtech trykkleif

  Kjøpte en kartong med 1000 Large Pistol hetter, men... hver eske er merket Small Pistol. Nå var innholdet heldigvis riktig, og hettene er helt OK.
 3. Magtech trykkleif

 4. Mauser 71/84 mangler deler

  Deler her: http://www.guns-and-more.com/Ersatzteile-Deutschland-Langwaffen/G71-71-84/
 5. Ny Polaris 6x6

  Ryktet sier at den helst ikke bør stå å gå på tomgang over lengere tid, bensinfortynning av motoroljen . Har ikke hatt problemer selv, eller en håndfull andre i jaktlaget. Kan underskrive på at bensinforbruket på en 800 er vesentlig større en på en 500, men fremkommligheten er også adskillig bedre så det hele blir et valg. En ATV skal ikke kjøres på høygir i terreng, selv ikke på traktorvei, det blir altfor stor utveksling på variatoren og stor varmgang/slitasje. En Canam er en formidabel maskin, men størrelsen gjør den mer uhåndterlig i krattskogen.
 6. skyteforme 6,5 x55 til 8 x 54j

  Foretrekker skyteforming, uansett må hylsene glødes først. 10% av hylsevolumet med et raskt krutt (N110), fyll opp til hylsehalsen med f.eks. semulegryn. Lager en propp med hvitt Casco trelim, og la det få tørke et døgn. Hvis dårlig tid, kan stearin brukes, men det har lett for å bli litt søl.
 7. Feil med primer mating LEE PRO 1000

  Pass på at renna er full av hetter helt opp til magasinet.
 8. Eldre infanteririfler

  Ser at vi har vi andre felles interesser, ikke bare metallsilhuett, .30 Herret! Her er to av mine, forøvrig den lengste og den korteste.
 9. 8mm på sparebluss....X4!

  Det hender ting tar lengere tid enn opprinnelig tenkt, men nå var tiden inne til å teste lavbudsjett-ammo til forrige generasjons elgvelter. KJ m/06 guttekarabin, stjålet fra Hirden, ompipet på KV til 8x54 Krag engang tidlig på 50-tallet. I nyere tid påsatt en S&K kikkertmontasje, og et "tidsriktig" Hensholdt Diasta 4x32 kikkertsikte. Et tidligere forsøk med 165gr og 175gr blykuler falt ikke heldig ut, riflestgningen ville muligens ha tyngre (les, lengre), kuler. Økonomiavternativet ble å prøve 7,92 kulene fra Raufoss, og det falt tydligvis i smak. Normahylser skyteformet fra 6,5x55, N140 krutt. Skyteavstand riktignok bare 50m, sittende med støtte, høyrealbuen i løse lufta.
 10. Har en stund sittet på en S&W 2nd model DA i .38 S&W uten å få prøvd den. I mangel på .360 kuler ble det til slutt brukt det som var for hånden, dvs. 105grs .358 kuler beregnet for CAS skyting. Hadde igrunnen ikke trua, så ladde bare opp 5 partoner med Pyrodex P. Stående 12m tohånds grep.
 11. 8mm på sparebluss....X4!

  Har tatt litt tid dette, men neste patron ut ble den til høyre i første innlegg, 8x60R Kropatschek. Hylser omformet fra .348 Win, hylsehalsen glødet og presset ned i to omganger, deretter skyteformet. Rimmen dreid ned (egentlig filt) ned, og kanten faset ned for den skålformede støtbunnen. Tidligere uformell prøveskyting har mer enn antydet både horisontal og vertikal vandring av treffpunkt, så med tre forskjellige ladninger (les kulevekter), bar det avsted for testing. Alle ladninger 32 grain Pyrodex RX for å holde antall variabler nede, litt dacron og en klatt svartkruttsmøring over en pappskive. 165gr .325 Lyman fra Clarry Haglund 175gr .324 Lee egenproduksjon fra hjulvekter 205gr .327 Lee fra Clarry Haglund Egentlig overraskende likt utifra forskjellige kulevekter diametre, bortsett det lave treffet i siste serie som må tilskrives skytter/tungt avtrekk. Våpnet: Kropatschek mod. 1886, produsert for Portugal. NB! Påstand i første innlegg om å holde kostnader nede, viser seg å ikke holde stikk!
 12. 303 British

  Sjekk om du har du løp med to riller, har du det kan du ikke bruke kuler med boat-tail. Kuler uten boat-tail skulle gå bra om løpet ikke er utskutt.
 13. Jeg har av mer eller mindre tilfeldige grunner opparbeidet meg en beholdning 4 stk. 8 mm geværer av ymse fabikater. Det er litt synd at de skal bli stående ubrukt og støve ned, så jeg fant ut at løsningen for å holde kostnader nede måtte bli rimlige kuler. Gikk derfor til innkjøp av 165gr. Lyman RN .325, og 205gr. Lyman RN .327, samt begynte å trekke kuler ut av gammel 7,92 Raufoss ammo som hadde nærmere 25% klikk. Resultatet av noen kvelders ladeøkt: Patronen lengst venstre: 8X58RD, hylse 7,62x54R skyteformet, ladd med 12 gr. N110 og en dått med dacron på toppen bak 165 gr. kula. Og så våpnet da, Carl Gustav: Satte opp skiva på 50m, dårlig lys nå i november, og synet er ikke helt på topp lenger heller. For å komme inn på skiva måtte siktet settes på 400m, men da ble første (og eneste) 5 skuddsserie absolutt brukbar. Kan nok gå opp litt på ladningen, for smell og rekyl var nesten fraværende, får bare håpe presisjonen holder seg. Har med hensikt ikke presentert de andre patronene, følg med i neste runde.
 14. Låsesystem for Browning BLR?

  Etter min ringe forstand låser sluttstykket i den vanlige utgaven i låskassa, se link til servisemanualen. http://www.midwestgunworks.com/field_service_manual/browning_blr_pre_81_field_service_manual.pdf
 15. Makk i hjortekjøtt

  Skal du få et nytt dyr på kvoten, må ikke dyret taes ut av skogen ifølge forskriften. Er dyret fraktet ut er det å betrakte som et felt dyr.
×