Jump to content

høggern

Members
  • Posts

    12,963
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

høggern last won the day on December 13 2023

høggern had the most liked content!

About høggern

  • Birthday 06/04/2012

Recent Profile Visitors

3,861 profile views

høggern's Achievements

GreatGreatGrandMaster

GreatGreatGrandMaster (17/17)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

660

Reputation

  1. Han spør vel ikke om hva som kjennetegner et løp som går eller ikke? Han spør vel om slitasje? Forresten kan løp slutte å samle før de er gått mellom 2 og 3 tusen skudd og.... Så å bytte løp etter hver sesong man skyter par tre tusen er ikke vanntett det heller
  2. Du kan ofte fint måle deg fram til om 6,5x55 sauer løpet sannsynligvis er gått feks 2000 eller 6000 om du vet hvordan det var da det var nytt, eller om du har flere like nye løp å måle ut fra. Man må bare vite hva man måler. Unntakene er om de er skutt med usannsynlig heftig ammo, eller usannsynlig lite heftig ammo. Og selvfølgelig finnes det løp som er "uvanlig" på en eller annen måte(kort/lang friflukt, liten eller stor innvendig diameter og sikkert noe med metallet i de og)
  3. Du kan tolke det for å måle innvendig diameter. Da må du ha et tolkesett for kaliberet. Og du kan måle friflukt for å estimere utbrenning (økt friflukt). Men.. noen løp har stor diameter som nye. Og noen løp har lang friflukt som nye. De fleste 6,5mm løp er 6,49-6,50 som nye. Er de 6,52 pleier de være rimelig romme og kan fort slutte å samle godt. Det enkle er å måle friflukt og sammenligne med et nytt løp. Friflukt øker ca med 1 mm pr 1000 skutte skudd for 6,5mm sauerløp i snitt over tid. Mindre i begynnelsen, mer på slutten. Men som oftest er 5-6 mm økt friflukt et tegn på ca 5-6000 skudd slitasje på 6,5x55 sauerløp (det er min erfaring.) Da pleier de være moden for utskiftning basert på erfaring om at de plutselig kan slutte å samle) Uansett. Målingene er bare en pekepinn. Noen løp slutter samle før andre, sånn er det bare.
  4. Jobber du to timer overtid kan du betale noen for å pusse og Jeg synes paul clean er totalt oppskrytt. Men det er nok fordi jeg liker bronsebørst..
  5. En brukt t-skjorte du kommer til å kaste uansett, kan holde til mange pusselapper....
  6. Min erfaring er at paul clean er relativt oppskrytt. Det er bare en pusselapp
  7. De er sikkert bra, og de koster litt. Men... vaske de?
  8. Ladestige, friflukt... Joda. Fint å holde på med om man vil prøve å muligens få rifla til å gå bittelitt bedre. Jeg bruker heller "tenk på et realistisk tall" for både ladevekt og kruttmengde, og prøver det. Skal jeg ha en spesiell hastighet prøver jeg kanskje to "tenk på et realistisk tall" kruttmengder. Om det da går for dårlig, for fort eller for sakte, eller gir for lite eller for mye trykk, så endrer jeg kruttmengden litt. Om det da ikke funker tilfredsstillende justerer jeg igjen, på tredje forsøk prøver jeg en annen kule. NB:"tenk på et realistisk tall" er i forhold til oppgitte ladedata i tabell. Ikke noe jeg bare finner på.
  9. Om man vil tyne mange skudd ut av piper så er lavere utgangshastighet/trykk noe som virker å slite mindre enn høy begge deler
  10. Jeg bruker bronsebørst og våpenolje. Feks crc våpenolje, clp breakfree, eller annen våpenolje jeg har for hånden. Jeg har og prøvd bremserens. Det fjerner og sotet ganske greit men tørker ut fort så man må olje etterpå. Bronsjebørstene mine varer ca 1 sesong hver
  11. Tipper, om jeg skal tippe, at de som konkurrerer stående frihånd til daglig mest sannsynlig nok vil være best. Akkurat som jeg tror matchskyttere, DFS skyttere eller skiskyttere mest sannsynlig ville skutt best med diopter.
×
×
  • Create New...