Jump to content

UTSTILLING AV DACHS


Swarovskijeger

Recommended Posts

Utstilling,hva legger mann mest vekt på.

 

Har en 10 mnd gammel dachs,som jeg tenkte og utstille,den ser helt perfekt ut,menn har ikke peiling,åssen dachser ska se ut.tenkte jeg skulle bruke den i til avel.for den er helt rå i skogen.

På utstilling legger man stor vekt på eksteriøret 8) De enkelte dommere kan ha individuelle preferanser. En hund som er 10 mnd nå, var vel 7 - 8 - 9 mnd mens rådyrjakta pågikk før jul, det er kanskje litt tidlig å tenke avl enda, kanskje du skal la den få en jakthøst til først og vurdere en jaktprøve eller flere ? Når det gjelder utstilling, kan du vel søke opp noen dachshundklubbsider, du finner nok beskrivelse av hvordan dachsen skal se ut der. Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Man bedømmer hunden etter rasestandarden først og fremst. Dersom hunden følger den ganske bra så vil den - dersom den får en rødsløyfe (1 pr) gå videre til å konkurrere mot de andre dachsene i sin klasse som har fått 1 pr.

 

Din hund er fremdeles junior og dermed langt fra ferdig utviklet. Dette tar dommeren selvsagt hensyn til.

 

Hunden skal tåle håndtering av dommeren - trekker den seg eller glefser så er det 0 og ut. Be folk "tafse" på bikkja di - sjekke tenner og ta på ballene og ellers over kroppen. Dette er noe alle hunder skal tåle.

 

Før du tenker på avl fordi hunden er "rå i skogen" - meld den på prøver og få den jaktpremiert! Da først kan du begynne å tenke seriøst den veien. Det en valp presterer kan man ikke vektlegge - annet enn at man kan se antydninger til talent som må videreutvikles.

Link to comment
Share on other sites

Hei helga

 

Det er en korthårdachs jeg har,er bare litt nyskjerig virker så lovende ut.kommer fra de beste linjene i sverige,drev og spor.har prøvd han 7 ganger i høst på drev,med los på 1 2,5 t hver gang,har kun skyti et dyr for den.

Den er litt bjeffete og regerer ofte på fremende,trene litt mer der tror jeg,før det blir utstilling.

Link to comment
Share on other sites

Siden dette er en dachs så skal den stilles på bord - det kan være lurt å trene på å få den til å stå pent og rolig på det. Samt at du får noen til å sjekke tenner osv. så ofte du har anledning; ha gjerne godbiter som du gir ham når han oppfører seg. Bjeffing og murring er helst uønsket.

Det blir spennende - bare til å melde ham på det - lykke til :D

Link to comment
Share on other sites

Hei, hvis en dachs på 7 mnd jager 1 -2 timer så ville jeg være litt forsiktig. Kan du fløyte han inn i los. Her har du antagelig en hund med stor jaktlyst og som lett kan bli jaktidiot eller en superbra jakt hund med riktig dressur. Dvs, eierens dessur av hunden er helt avgjørende. Gå på dressurkurs, få hunden til å komme på innkalling i skogen.

En dachs er verst som 2-3 åring da er ofte jakt og kjønnsdriffet større en forstanden. Så roer det seg ved 3-4 års alder. Hunden din kommer antakelig til å jage enda hardere de neset årne og da er det lett for å bli laange dager ( en bekjent har en 2 års dachs som ofte er jager 10-15 timer og som er borte 2-5 døgn i jakt sesongen).

Men med riktig dressur blir det sikkert en kanon jakthund.

 

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Klikk deg inn på

http://www.norskedachshundklubbersforbund.org eller www.taxklubben.se der finner du i det minste opplysninger om NÅR det er utstilling.

Bikkja bør kunne gå pent i bånd på din venstre side, siden det er en hannhund skal den tåle å stå på bordet mens dommeren sjekket bittet, kjenner på kroppen og kontrollerer at det er to steiner i pungen.

Den bør også kunne "stilles opp" for dommeren.

 

Mer tips og triks finner du her:

http://www.makephpbb.com/dachshund/

 

Hva heter hunden din og hvem er foreldrene?

 

Det er nok littegrann tidlig å tenke avlen sånn aldersmessig.

I tillegg til å være stilt ut et par ganger, bør jo hunden ha vært på en prøve i tillegg (drev, hi, spor).

Den svenske dachshundklubben anbefaler en avlsstart ved 3 års alder i sitt RAS-program.

I Norge henviser NDF til NKKS etiske retningslinjer. (http://www.nkk.no/nkk/public/getAttachm ... NT_ID=3255)

Der finner du ikke noe alderskrav til hannhunder, men i og med at NDF anbefaler øyelysning etter en viss alder.. så har du jo noen holdepunkter.

Link to comment
Share on other sites

Ta et par turer på utstilling før det blir alvor.Da blir du og bikkja litt vant med hvordan det foregår,og du kan snappe opp noen tips :wink: . Det er utrolig viktig at du får fram det beste i bikkja! Slakke,hengehuer går fort ned en premiegrad. Utrolig moro med utstilling så lenge det går bra :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...