Jump to content

f-groen

Members
  • Posts

    188
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by f-groen

  1. Hei, jeg har en AII i 308Win, er dette en M591 ? Det står i hvert fall så på våpenkortet, men på låskassen står det AII. Jeg har sjekket Sako's side med serienr. på utgåtte modeller, men finner ikke M591 der i det hele tatt. Serienr. er 820638, noen som vet om dette er en M591 eller er det en Forester ? Og når den ble laget ?
  2. f-groen

    Sakoklubben

    Hei !! Jeg ble nysgjerrig da jeg så du hadde stilt dette spørsmålet. Har nettopp kjøpt en M591 i 308, men på låskassen står det AII. Da ble jeg litt usikker på hvilken modell det egentlig er. Har du fått noe svar på spørsmålet ditt ?
  3. Det er sikkert mange her som har kjøpt jaktradio fra utlandet. Hvilket frekvensbånd (eller hva det heter) skal det være på norske jaktradioer ? Ser at mange som selges f.eks. på ebay er UHF, VHF og noen står det FM på, kan noen som vet bedre enn meg informere litt om dette ?
  4. De ligger allerede ute på jaktskyting.no
  5. Er det noen som vet om løypa blir kunngjort på forhånd ? Alltid moro å vite hvilke figurer og avstander som skal brukes, ikke at det spiller så stor rolle rent resultatmessig, men man har noe konkret å glede seg til
  6. Hylsene ble kjøpt engangsskutte (uvisst i hvilket våpen) og derfor ble de helpresset før bruk. De blir ikke helpresset mer, enten delvis ompressing eller halspressing, kanskje problemet blir borte av seg selv av den grunn. Eller er ladningen for svak uansett, mener du ? Takk for rask respons
  7. Takk for superraskt svar, kun noen sekunder etter at jeg sendte innlegget, WOW. Det ante meg at det kunne være noe sånt, ja. Måtte helpresse hylsene, men nå vil det bli halspressing, kan det hjelpe på problemet at hylsen nå er tilpasset det mulig overdimensjonerte kammeret ?
  8. Håper noen kan hjelpe med tips om hva som kan være årsak til ovennevnte problem, det som skjer er at tennhetten står litt ut fra hylsebunnen etter avfyring. Rifla er en ny Sako 85 i kal .308 Win. Det er benyttet engangsskutte Remingtonhylser, Federal 210 hetter, Lapua 123 gr kule og 45 grain med N140. COL er 66,9 mm. Ladningen er moderat, alt virker normalt, ingen tegn til mye trykk verken på hylse, hevarmsløft eller følt rekyl. Det virker helt normalt å sette i tennhetter også, normal motstand og det virker ikke som hettelommene er unormalt romslige. Kan det være patronspillet, at kammeret er i overkant romslig i kombinasjon med at hylsene er helpresset ? Takker for alle innspill.
  9. Mottok en nå fra Alvestad og målte den med mikrometeret, den originale målte .261, den nye målte .255 såvidt jeg husker. Ganske stor forskjell, har ikke prøvd den enda.
  10. Sjekk Nosler's hjemmesider: www.nosler.com/index.php?p=15&b=30cal&s=305 Der er det listet ladninger med N140 og Accubond 165 grain.
  11. Remington 721 og 12 gram Mega i 3006-hylser, 825 m/s. Eller kanskje jeg skal lufte Sako 6,5 med 10,1 gram Mega i høst, men den er så fin at jeg vet ikke om jeg vil utsette den for vær og vind...........
  12. Smaken er som baken, dere imponerer
  13. Hva mener du med å "spare" 1 grain krutt ? Mener du at man kan bruke 1 grain mindre krutt når man bruker 210 hetter istedet for 215 og allikevel oppnå samme trykk og hastighet ? Det er vel heller motsatt, 215 er en "kraftigere" tennhette, en såkalt magnumhette som skal gi bedre tenning av større kruttmengder i store hylser. Har aldri brukt 215-hetter selv (har ikke magnumkalibre), men de vil vel heller gi høyere trykk ved samme kruttladning enn ved bruk av en standardhette i en mediumpatron som en 6,5.
  14. Har såvidt begynt med tilsvarende jakt på en god ladning, men med 156 gr Mega. Har prøvd med Lapua hylse, Fed 210 og 45 gr N15 fra siste lot, men dette ga ikke mer enn 725 m/s. Skal prøve å øke ladningen litt, i hvert fall ett grain til, men det ser ut til at man må over på MRP2 for å få maks hastighet. Hvor mye N160 brukte du ? Ser du "tipper" hastigheten på ladningen din, det kan vel hende du får en overraskelse når du kronograferer ?
  15. Problemer med norske og svenske kart på samme minnekort: Jeg har en 2 gb brikke som jeg legger inn norske og svenske kart på, men jeg mister fargene på de norske kartene. Den grønne fargen som indikerer skogsterreng blir borte på de norske kartene mens de svenske kartene er detaljerte og fargerike bortsett fra helt inntil norskegrensen. Der virker det som de norske kartene som går litt inn i Sverige ligger over de svenske kartene og det blir ikke kartdetaljer i det hele tatt. Dersom jeg bare legger inn de norske kartene, virker de helt OK. Dette ble kanskje litt rotete framstilt, men er det noen som har samme problemer ?
  16. Må skryte av RCBS jeg også, fikk tak i en gammel, men god RockChucker, den plastkoppen som omslutter pressen og samler opp utstøtte tennhetter manglet. Jeg skrev en mail til RCBS, fikk svar om at de sendte en ny til meg. Etter en stund (husker ikke hvor lenge, men noen uker) ankom den, uten krav om betaling. Det er service mange andre firmaer kunne lære av, at det tar noe tid har sikkert sammenheng med at de sender på billigste måte. Sendte forøvrig en mail til Lee om armen til en tennehetteisetter som røk etter et par hundre isettinger og et par uker etter at jeg kjøpte den. De spurte bare etter dokumentasjon på garanti og var ikke interessert i å erstatte den ødelagte delen.
  17. Hvilken patronlengde brukte du, Arne ?
  18. Sendte mail til Lee om hendelen til den håndholdte tennhetteisetteren for kort tid siden, fikk svar etter en uke, de kunne erstatte den, men da måtte de ha den defekte delen og dokumentasjon på at det fortsatt var garanti på produktet. Hendelen røk etter noen få hundre hylser. Med dette svaret i bakhodet, gadd jeg ikke sende en mail til om toppskruen til colllet-dien. Det er lite hensiktsmessig for en del til noen få kroner, så jeg sendte en mail til hjemmelading.no med forspørsel om de hadde toppskruen. Etter noen dager ligger det en konvolutt med toppskruen i postkassen, med faktura på kr 41,60 for skruen og kr 15 i porto Lee har noen tekniske løsninger på enkelte produkter som er gode og praktiske til en billig penge, men at det går an å bruke så billige (les: dårlige) materialer i produksjonen av disse, er nesten ubegripelig.
  19. 0,001 tomme er vel 0,0254 mm.
  20. Jeg kjøpte 100 stk på XXL ved nyttårstider, da kostet de under 5 kr, ble litt skeptisk da jeg åpnet første pakke, det var forskjellige tennhetter på patronene i samme eske, hettene var blanke og gule om hverandre. Har skutt 60 skudd med disse i vinter, de gikk overraskende bra i min gamle Remington. Hadde jeg kommet over et liknende tilbud, hadde jeg kjøpt flere, men jeg har sett de i hylla på XXL Alnabru bare en gang, de er som regel utsolgt.
  21. Nettsidene til messen virker ikke, er det noen som vet når messen åpner i morgen ?
  22. +1 - Hva går dette ut på ? Hva skjer i praksis ?
  23. Ja, jeg har registrert at mange sliper litt, men har kviet meg for å gjøre det. Har målt mandrellen med mikrometer til 0.2620 og Scenarkulene jeg bruker måler 0.2639. Skulle ikke tro at det er nødvendig å gjøre den mindre, eller ?
  24. Takk for raske svar, Fulmen og jroger, har sendt en mail til hjemmelading.no. Får evt. ringe Interarms, har lest hvordan du stiller inn dien, Fulmen, skal prøve tipset ditt når jeg er i gang igjen. Godt å høre at jeg ikke er den eneste som roter det til
  25. Hjelp !! Toppskruen på colletdien min har gått til de evige jaktmarker, jeg har nok vært for hardhendt. Vanskelig å vite hvor mange kilo man presser med Har vel presset ca. 500 hylser, men så sa det kræsj, gjengene er borte, syns de ser litt slitne ut i selve dien også, men det går nok med en ny toppskrue, i hvert fall en stund. Men hvor får jeg tak i ny skrue ? Må jeg kjøpe ny die eller er det noen som vet om forretninger som lagerfører en slik skrue ?
×
×
  • Create New...