Sakura Posted January 19, 2022 Share Posted January 19, 2022 Hei Er det noen som vet om man kan bruke ett lammelår som har hver frosset eller om det må være ferskt. Også interessert i oppskrifter om noen har. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakura Posted December 3, 2023 Author Share Posted December 3, 2023 Og ett par ting til. 1. hvor salt skal låret være 2. bruker man normalt pepper i tillegg til salt i bokne prosessen 3. Lurer fortsatt på om låret må være ferskt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Lurer du på det som heter "gammelkjøtt"? Lammelår som gnies inn/dekkes med salt og pepper og henges luftig 3-6 uker. Salt og pepper skrapes av og låret steikes. Bokning slik jeg vet om det er uten salt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Høres ut som rast for meg. Fått det noen ganger fra færøyene. Ble forklart at man kunne strø på et lag finsalt om man var redd fluer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Ræst er nok veldig beslektet med bokning ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.