Jump to content

En dachs og en rottweiler sammen, begge jenter!


Kjetil-A

Recommended Posts

God 3 dag :)

 

Vi er på besøk hos svigers i jula og de har en rottweier som er ett år og vi har en dachs som er tre år. Det går greit, ingen store slosskamper, men rottweileren skal hele tiden bort å dytte i dachsen med snuten sin og snuse i rompa hennes. Dachsen min reagerer med knurring, flekking av tenner og glefsing etter rottweileren, men hu biter ikke veldig hardt i den. Bare nipper nærmest og dermed så fortsetter rottweileren med å være "plagsom".

 

Hva kan dette komme av? Rottweileren ser ut til å bare ville leke, men hun tar absolutt ikke tegninga om at dachsen (tilsynelatende fra mitt syn) ikke vil.

Link to comment
Share on other sites

For det første skriver du at hunden dere besøker er en 1 år gammel hannhund av rasen "Rottis". Nå har det seg slik at hannhunder kommer i pubbisen rundt den alderen og alt skal utforskes og underesøkes til minste detalj...særlig genitaliene på tisper...

 

Hvis denne ikke setter seg kontant i respekt med en gang, dvs kraftige utfall med kontant parkering av jypplingen -vil denne utforske videre.. Tenk deg selv når du var 16-17 år og var på fest med ei du hadde et godt øye til og hun ikke var direkte avvisende...mye kunne skje.

 

At tispa di ikke er mer kontant i avvisningen kan skyldes flere faktorer; hun kan være i nærheten av en løpetid og er ikke direkte avvisende til en romanse med en stor kraftig "toyboy" eller hun har ingen erfaring med håndtering av hannhunder.

 

Ei tispe som har erfaring behøver såvidt å løfte venstre leppe før "knekkørene" faller som vissent løv på beileren...

Link to comment
Share on other sites

Uuuups ! leste ikke overskriften ser jeg ...

 

Vel !da blir ting enklere, eller mer komplisert...allt med hunnkjønn er komplisert, selv om det er enkelt :shock:

 

Ta kona feks; hvis hun møter en perifer vennine som har en forferdlig kjole, hun sier ikke; fy faen for en stygg kjole direkte til damen ? nei hun sier ååhhh du verden for en SPESIELL kjole du har..

 

Sånn er det med tisper også, bare på en annen måte. enhver tispe vil på en eller annen måte prøve å komme seg oppover i systemet og 1 pr. er å bli ALFA tispe -denne har all makt og i en flokk er det kun denne som blir parret av den dominante hannen. det du ser med Rottisen og dachsen er hvem er over hvem i systemet og siden Rottisen er ung, er hun nok litt usikker på hvor dachsen befinner seg i systemet.

Du skal være litt obs i sånne situasjoner, det kan fort smelle og det er ikke sikkert det er den største som starter haraballet..

Link to comment
Share on other sites

Hvor lenge pågikk dette? Rottiser er ikke kjent for å være beskjedne av seg, og det er et rykte det ute om at de er stae også... 8)

Tror tidligere innlegg som nevner rangrivalisering er inne på noe, men du må huske på at en rottis som er bare et år ikke har roet seg helt enda, og siden den som regel har det fysiske overtaket så gjør den som den vil ovenfor andre hunder.

Man skal noen ganger bare være glad for at det er nyskjerrighet og ikke agresivitet som er grunnlaget for oppførselen... :wink:

Vår rottis er 19mnd. nå, og det er kun i de siste månedene at den har roet seg såpass at det er den selv som velger å ikke "ta helt av", og ikke dresuren som legger en demper på oppførselen.

Har lagt merke til at jo mindre den andre hunden er, jo mer trenger den å stelles! :lol:

Men, hvis den andre hunden er noenlunde jevnbyrdig i fysikken, så kan det ta ei stund før de finner ut av hvem som er sjef...

Link to comment
Share on other sites

Du skal ikke bli bekymret over oppførselen. Du så sikkert at dacsen satt seg på rumpen og kanskje ikke ville bli luktet på? Har selv rott tispe og den sitter seg ned ved møte av tisper som ikke er tydeligt dominante. Det blir delvis en sjekk av alder samt rang, med sniffing i hekken. Og som nevn tidligere. Pass godt på. Er som ellers i naturen, hannen slosser til ene har bevist til andre at den er sjef. Damene slosser til konkurenten er ute av bildet. (død om det så kan gjøres)

 

Hørte en historie om et ektepar som kjørte en volvo 360 over 40 mil med en hund i bagasjerommet (combi cupe) og nummer to i fremsetet. Slosskamp mellom to tisper kan bli utrolig grisete.

Link to comment
Share on other sites

Bare for å gjøre det "enkelt" :lol:

Dixie = dachsen (min hund). Daisy = rottweileren (svigers "lille" hund på 1 år).

 

Hvor lenge pågikk dette?

Det pågikk vel egentlig hver gang dachsen min gikk seg en liten tur på stuegulvet. Hehe... Vi var der oppe på besøk i en uke. Og rottisen var konstant oppi rompa på dachsen nesten hele uka. Unntaket var når kvelden kom og rottisen begynte å bli litt sliten.

 

Du så sikkert at dacsen satt seg på rumpen og kanskje ikke ville bli luktet på?

Ja, men når Dixie (dacshen min) satte seg ned og ikke ville bli lukta på så nytta ikke det. Da bare dytta Daisy (rottweileren) henne med snuta så hun måtte gå igjen og luktinga var i full gang igjen.

 

Men når Dixie så seg lei av dette innomellom så ga hun tydelig beskjed om det. Problemet var bare at Daisy ikke brydde seg særlig om det. Selv etter Dixie bet Daisy til hun pep så gikk det to min og så var de på'n igjen. Daisy bet aldri Dixie. Litt irriterende også for oss hundeiere. Hehe.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tenkte bare å oppdatere denne "gamle" tråden litt her.

 

For i helga var vi oppover å besøkte svigersvina :lol: igjen, og da gikk alt på skinner. Dixie og Daisy kom kjempegodt overens og lekte mye sammen. Dixie var den som mer eller mindre bestemte når de skulle leke (eller ikke leke), men det virket som det var bare var helt topp for Daisy det.

 

Tok dette bildet av de to sammen. Fine begge to!

dixieogdaisy.jpg

Dixie til venste og Daisy til høyre. Var vel ikke så vanskelig å skjønne kansje?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...