Jump to content

Saus til pinnekjøtt


BadaBing!

Recommended Posts

Hei

 

Personlig synes jeg at kun pinnekjøttkraften/fettet blir litt for voldsomt, så her er en litt lettere variant:

 

Del en stor løk i to og kok i vann (0,5 - 1,0l) i ca 10 min

Rist/rør ut noen spiseskjeer mel i kaldt vann og spe ut med melblanding til passe tykk konsistens

Hell oppi en kopp eller to med pinnekjøttkraften

Kok videre i ca 10 min

Ha i en skvett fløte

Salt og pepper

Klar til å nytes....

 

Jeg liker å bade poteter, kolrabistappe og kjøtt med denne deilige lyse sausen mhhhh pinnekjøtt blir aldri det samme igjen etter dette.

 

Lykke til for den som våger :)

 

God jul!

Link to comment
Share on other sites

Har en annen variant jeg plukket opp ett sted. Tror den kalles noe slikt som "Istadtindsaus" og er noe jeg lager utenom vår familietradisjon.

 

Edit: Flere navn surrer i hodet på denne sausen, "Utasunds saus"?

Sausen lages av:

 

Pinnekjøttfett og kaft

Rømme

Sirup

 

Blander dette litt etter eget hode og den ekstra susen av rømme gjør det enda bedre :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...