Jump to content

Haregryte for 4-5 personer.


Silencer

Recommended Posts

Har eksprimentert litt me harekjøtt i det siste og har kommet opp med en oppskrift

på en gryte som ble veldi god.

 

Du trenger:

1 hare (500 -700 gram kjøtt er nok)

200 gram Bacon

200 gram Sjampinjong (Gjerne mer for den som er gla i sopp)

1 Løk

2-3 dl vann

2 dl fløte

2 dl melk

1 Boks Crème Fraiche

1 ss salt

1 ss pepper

1 ss timian

10-12 skiver geitost.

 

Parter haren og legg kjøttet i en stor kasserolle med nok vann til å dekke kjøttet.

Kok opp og når det bynner å boble skrur du ned varmen og lar kjøttet ligge å dampe i 45 min.

 

Hell av vannet og skjær kjøttet i skiver (som f.eks reivskav).

Fin hakk løken, skjær bacon i strimler og steik det sammens med sjampinjongen i ei stor jerngryta.

Ha i harekjøttet når du har brunet baconet.

 

Hell i vannet sammens med salt og pepper og la det små koke litt i 10 min.

Ha i fløta, melka, Crème Fraiche'en, geitosten, timian og la det småkoke i 30 min

 

Vest du syns gryta blir litt tynn bruker du brun maizena jevner til du har fått ønsket konsistens.

Kan og smakes te med meir eller mindre timian/pepper/salt.

 

Serveres med kokte mandelpoteter, brokkoli, blomkål og rørte tyttebær.

 

Vel bekommen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...