Silencer Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Har eksprimentert litt me harekjøtt i det siste og har kommet opp med en oppskrift på en gryte som ble veldi god. Du trenger: 1 hare (500 -700 gram kjøtt er nok) 200 gram Bacon 200 gram Sjampinjong (Gjerne mer for den som er gla i sopp) 1 Løk 2-3 dl vann 2 dl fløte 2 dl melk 1 Boks Crème Fraiche 1 ss salt 1 ss pepper 1 ss timian 10-12 skiver geitost. Parter haren og legg kjøttet i en stor kasserolle med nok vann til å dekke kjøttet. Kok opp og når det bynner å boble skrur du ned varmen og lar kjøttet ligge å dampe i 45 min. Hell av vannet og skjær kjøttet i skiver (som f.eks reivskav). Fin hakk løken, skjær bacon i strimler og steik det sammens med sjampinjongen i ei stor jerngryta. Ha i harekjøttet når du har brunet baconet. Hell i vannet sammens med salt og pepper og la det små koke litt i 10 min. Ha i fløta, melka, Crème Fraiche'en, geitosten, timian og la det småkoke i 30 min Vest du syns gryta blir litt tynn bruker du brun maizena jevner til du har fått ønsket konsistens. Kan og smakes te med meir eller mindre timian/pepper/salt. Serveres med kokte mandelpoteter, brokkoli, blomkål og rørte tyttebær. Vel bekommen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjell74 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Ser bra ut det der, litt finnebiff men med hare istedenfor. Skall prøve å huske på den oppskrifta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 Ser bra ut det der, litt finnebiff men med hare istedenfor.Skall prøve å huske på den oppskrifta. Jepp e litt inspirert av finnebiff.. Men smake egentli ganske anderledes.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.