Jump to content

UTV med eller uten belter


Sosk

Recommended Posts

Heisann.
Skal kjøpe en UTV av typen Polaris ranger 6-seter. Denne kommer for det meste til å brukes til peronelltransport i OG utenfor terreng, hele året. 
Er belter noe dere anbefaler å ha på kun om vinteren eller noe man like greit kan ha på hele året? Hvordan endrer dette UTVens kjøreegenskaper til det positive og negative? 

Tusen takk på forskudd :) 

Link to comment
Share on other sites

På vei er hjul best. Jeg ville kun kjøpt belter dersom det var nødvendig for å komme frem. Da snakker vi egentlig om dyp snø. 

Jeg har 6x6 atv med hjul selv som kommer frem over alt. Det du bør huske på, er at maskinen blir "større" med belter, og vanskeligere og manøvrer i terreng.

Sammenligning her: 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Egentlig burde de hatt med en tredje maskin med oppgraderte dekk,les større,bredere og med heftigere mønster. En annen ting er at hvis man skal kjøre mye med tung last,i terreng,bør man nok ha mulighet for å kunne henge lodd på foran. Noen kg ekstra foran ville gjort underverker for styring,utnyttelse av 4wd og motbakkekjøring. Forøvrig kan det være en fordel å slippe ut luft av dekkene ved kjøring i myr/gjørme. 

En annen ting er vinsj,helst både foran og bak.Den er gull verdt når du står fast i myra eller andre plasser.Husk også en eller annen form for forankring,det er ikke sikkert vaieren når til nærmeste tre.....

Edited by Joika
Utfyllende info
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ikke bare blir maskinen større med belter, det går hardt ut over drivverk og hjuloppheng. Belter er brutale greier. Det er nesten som å kjøre på tørr asfalt med dekk hele tiden og i tillegg får du alle slag et dekk normalt vil dempe. Du kjører ikke flere mil med belter etter vei for å ta en kjapp runde i myra for å hente elg for å si det sånn. Forbruket går også rett i taket. Ha med MYE bensin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...