Jump to content
Sign in to follow this  
høggern

Hvordan bytte stift på berdan tennhetteuttaker type "jekk"

Recommended Posts

Har en slik RSBS jekk. Og det er en unbrako skrue på baksiden, som må løsnes. Den satt nok relativt hardt på min jekk også, de første gangene jeg løsnet skruen. Du må bare bruke godt unbrako vektøy/bits og bruke makt. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beklager, kan ikke huske noen tapp på innsiden av unbrakoskruen. Det er noen ti-år siden jeg benyttet denne jekken. Har vel bare byttet stift (den som skjærer ned i hetta) en gang, eller to. Men da jeg har benyttet jekken på flere kalibere (7,65 acp, 9 mm, 45acp og 7,62 x 51), har stiften vært justert en god del ut og inn. Mener kun å huske, at når unbrakuskruen var løs, så kunne en trekke ut stiften. Mulig jeg måtte bruke en tang for å få ut stiften. Men samtiding så skulle det være lett å justere stiften ut og inn, for å få den i rett dybde. Så, jeg er noe usikker her.

 

Du får prøve deg frem, hvis ikke noe andre har klart svar til deg. I værste fall kan jeg se om jeg finner igjen min, så husker jeg sikkert bedre hva som må gjøres.

 

Editt: Fant jekken. Det er 2 unbrakoskruer. En låseskrue for det vi har kalt for stiften og en i bakkant for å presse stiften utover, når låsskruen er løsnet (en justerings skrue - dybde). Uten å ha demontert min ennå, bør stiften kunne trekkes greit ut, når låseskruen er løsnet.

Edited by Geco5

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, høggern skrev:

Er stiften jeg mener med tapp...

Ok, så stift og tapp er det samme.

 

Hvis du har samme jekken som meg, en RCBS jekk, så er det 2 unbrakoskruer på den. En skrue som låser "tappen" fra siden. Og en bakfra, som er til å skru tappen utover, en justerings skrue.

 

Når låseskruen er løsnet, skal det være mulig å dra tappen rett ut. Innover er ikke mulig, uten å skru ut justerings skruen bak. Men sitter tappen så hardt, kan du vel heller banke ut tappen bakfra, når justerings skruen er ute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke en rcbs. Min har bare en skrue bak. (ser på bilde av rcbs at den har 2 skruer). Fikk den tappen/stiften ut.

Forresten prøvde jeg å lage en ny stift av en 3,8mm bor i jula. denne hadde for mykt stål og bøyde seg i tuppen....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...