300ULTRAMAG Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Det vil si, jeg har eti hare, på restaurant! Nå henger'n passe mør i kjeller'n og skal deles opp og tilberedes i helga. (Slaktevekt 2,1 kilo). Noen som har tips om hva jeg kan finne på med denne? Har noenlunde kokkehue og fingre, og ellers det meste som trengs på kjøkken og i skapene. Men har altså ikke tilberedt hare før. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 viewtopic.php?f=20&t=6809&p=91375&hilit=lars+erik+underthun#p91375 Hvis dere er to som skal spise Taiko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Ryggfiletene er snadderet, men skrell av så mange lag med hinner på ryggen som du klarer først. Opplever ikke harekjøttet som det møreste, men det passer godt som veldig gode haregryter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriegh Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Møreste kjøttet jeg noensinne har spist var ryggfiletene av selvskutt hare:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300ULTRAMAG Posted November 22, 2008 Author Share Posted November 22, 2008 viewtopic.php?f=20&t=6809&p=91375&hilit=lars+erik+underthun#p91375Hvis dere er to som skal spise Taiko Kan du prøve den linken en gang til?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 viewtopic.php?f=20&t=6809&p=91375&hilit=underthun#p91375 min favoritt: Klassisp pepperstekt haresadel. Skjær av alle senene på ryggen, skjær litt ned på begge sidene av ryggbenet og press kjøttet litt ut til sidene. Gni sadelen inn med smør og olivenolje. Dekk med grovhakket pepper, timian, persille og dryss over salt. sett sadelen i ovnen på 200 grader i 15 min, ta den ut og la den vile i 10 min, sett så tilbake i ovnen i ca 3 min. Ta ut, hell på cognac og tenn på. la det brenne til det slukner, dette for å brenne av pepperen. Sil kraften over i en kaserolle, tilsett litt viltkraft og kok opp. Jevn sjyen med usaltet smør. Skjær av ryggfiletene og kutt i grove skiver på skrå. Server med stekt skogsopp og stekte poteter. for 4 pers: 2-4(etter str.) haresadler 4 ss grovhakket sort pepper 1 ss timian 4 ss persille 1 ss smør 4 ss olivenolje salt 0,5 dl cognac 2 dl viltkraft ass. sopp 6 voksne poteter evt annet godt tilbehør sjyen serveres ved siden av Nok Chateauneuf - du - pape fra Rhône - den perfekte harevinen takk til Lars Erik Underthun for denne Bedre blir det ikke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300ULTRAMAG Posted November 23, 2008 Author Share Posted November 23, 2008 Vel, da har vi kommet litt lenger her. Etter en kort prosess med skrotten på kjøkkenbenken satt jeg igjen plenty kjøtt til en familiemiddag (2 voksne og 4 barn). Det var en del hinner som jeg fikk fjerne, men at harekjøtt ikke blir mørt kan jeg ikke forstå, for dette så riktig lekkert ut! Nå har jeg ikke spart på døgngradene heller da, og det har ikke vært utsatt for frost. Her ligger nok cluet i å få det mørt. Jeg har skjært kjøttet opp i passende små biter, kuttet på tvers av fibrene. Så har jeg krydret godt med en urteblanding jeg ellers bruker på lammekjøtt, tilsatt fersk hvitløk og nykvernet pepper, og helt over fin olivenolje og en skvett rødvin. Nå skal det få stå til i kveld, så får vi se! Det blir ei gryte med masse tomat, gulrøtter og løk ++, og selvsagt sjølplukka kantareller! Ved siden av blir det grov hjemmelaget potetmos (m/skall og biter...). Så får vi se! Eldste datter (13) har proklamert at hun for all framtid ikke vil spise dyr med hvit pels og søte, myke ører. De mindre ungene (8, 9) syntes først veeeldig synd på pus, men svarte riktig på hvilket dyr de trodde hadde hatt det fineste livet, harepusen eller grisen vi spiste i går! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.