Tryta Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Var på jakt igår og tenkte: hva gjør jeg hvis jeg skyter en gressand? Har lyst å skyte meg et par stokkender og hadde tenkt å ribbe dem i den sammenheng og tilberede dem hele. Hva gjør man etter man har skutt en gressand? Tar man ut tarmer og innvoller? Skal de henge til modning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knutis Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Stokkand er snadder. Gled deg. Jeg har hengt de hele til modning og skjært ut bryststykkene etterpå. Har kokt saus på litt av skroget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Jeg pleier å dra ut invollene før jeg henger dem i ca 40 døgngrader, dvs til det begynner å lukte "modent kjøtt" i bukhula. Somregel flår jeg dem, noe som tar meg maks 5 min per and, og som man klarer uten å bruke kniv med litt øvelse. Ribbing går greit det også, men det er et pirkearbeid. Lett å få høl i skinnet også. Men det er egentlig verdt jobben, for det sitter mye godt fett i/under skinnet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryta Posted November 9, 2008 Author Share Posted November 9, 2008 Så hvordan får dere ut innvollene?Skjærer opp bukhula og bare drar ut alt, inkludert lunger og hjerte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Skjærer en ring rundt analåpningen, og drar så denne litt ut, så den henger i tarmen. Stikker så hånda helt opp i brysthulen, tar tak, og drar ut det som måtte være inne i kroppen på anda (Man kan evt la hjertet henge igjen). Lukt inne i hullet. Lukter det bare blod og "and", er det bare å henge den opp. Lukter det derimot andedritt, har det gått hull på tarmene. Da pleier jeg å skylle godt med vann, til det ikke lukter lenger. Husk og få ut alt vannet før du henger den opp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Min bestemor lærte meg å ribbe høner og jeg formoder at teknikken også fungerer for ender. Smelt et stearinlys i varmt vann, dypp fuglen og riv i vei. Da kommer fjærene av i klaser og man slipper at de sprer seg utover. Men jeg gidder sjelden å ribbe med mindre jeg skal ha helstekt fugl. Ellers forbinder man gjerne hot wax med noe annet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.