Jump to content

Carl Zeiss Victory 8x26 PocketRangeFinder


M67

Recommended Posts

  • 1 month later...
Bumper denne!

Noen innspill på denn avstandsmåleren?

Kan mono - okularet erstatte klumpen rundt halsen?

Da tenker jeg ikke spotting av elg i timesvis, men rype/toppjakt!

Anyone?

Vil du ha min ærlige mening - Nei!

En håndholdt monokulær avstandsmåler er nettopp det - en avstandsmåler, og kun et supplement til kikkert. "Selv" til fuglejakt foretrekker jeg en god håndkikkert, ellers er det fort gjort å gå forbi fugl som trykker et i snøen noen 100m unna, eller sitter i topp på andre sida dalen.

Har ellers lekt litt med PRF'n og den virker tillitsvekkende, men synes den begynner å bli stor å ha i lomma.

Link to comment
Share on other sites

Zeiss Victory 8x26T* Pocket Range Finder - Et Nytt Topp produkt fra Carl Zeiss – for den Aktive jeger under Krevende forhold !

 

Denne avstandsmåler med 8x26 sylskarp optikk har Winge Våpen AS testet i Norge og Namibia, og sammenlignet med modeller fra Leupold og Bushnell. Optisk er Zeissen i særklasse da denne har samme optiske ytelser som kikkerter i Zeiss Victory kategorien og den fungerer derfor utmerket som mono-okular kikkert.

Måleresultatene er både ekstremt reproduserbare (presisjon) og nøyaktige (sann avstand) noe som reflekterer ekstrem kvalitet i laser og klokkefrekvens.

 

Det behøves i motsetning til de fleste avstandsmålere kun ett trykk på Zeissen for å få opp måletallet (de fleste andre må skrues på/aktiveres med ett trykk for å få opp trådkors, så ett trykk til for å få opp avstanden).

Altså plasser målet midt i søkeren - kun ETT trykk og rødt søkerkors kommer opp – og tallet følger.

Dette kommer opp som rød siffer i selvjusterende lysstyrke (avhengig av lysforhold). Enheten er noe større og litt tyngre (vekt =310g) sammenlignet med mange andre enhånds avstandsmålere (vekt ofte c. 190-200g), men er fremragende i praktisk enhånds bruk.

Vår foretrukkede Proffesional Hunter (PH) i Namibia, Stephan Jacobs falt pladask for denne laseren, særlig pga enkelhet i bruk og optisk kvalitet samt rekkevidde.

Det var denne han hele tiden ville benytte.

 

Man får tillit til dette produktet. Dette hjelper i stressede jaktsituasjoner på storvilt.

Vi målte rutinemessig avstander opp til 1400m og enkelte objekter (rødlig fjell - helt ut til 1600 og 1700m) - selv under + 40grader C, og dette var til stor hjelp for å planlegge fremrykning mot dyr observert på stor avstand som årets største Kudu (klar gull) skutt av Svein Olsen, Rena (2 timers tracking-walking-stalking).

 

Svein brukte sin kjære 30-06 (litt krum kulebane) og tok en pen Impala (sølv) siste dag, den siste timen av dagslys mye takket være Zeissen som målte 207m ut til Impalaen som falt for perfekt hjerteskudd. 50m feil i avstandbedømmelse her ville lett resultert i skudd under.

Vi tok også Springbukk på 340m og med 375 H&H som heller ikke har den flateste kulebanen, og videre til å ta en 750kg Eland i relativt tett bush (416 Rem.Mag. og 1t og 45 min tracking-walking-stalking).

 

En måler da typisk tretopper man antar dyret kan befinne seg under for å få en ide om minste kontra lengste avstand under tracking. I slikt ”close-quarter” situasjoner der man er forberedt på ”alt”er lukkemekanismen på Zeiss-vesken (snapplås) uheldig dersom man skulle finne på å putte enheten tilbake i vesken. En slik ”klikk”-lyd er nok til at en Eland stikker av.

 

Der er hempelåsen på Leupold bedre (lydløs). Vi bruker likevel slike instrumenter hele tiden under jakt og har disse normalt i brystlomme eller innenfor skjorta til vern mot støv/sand.

Modellen er utstyrt med laser avstandsmåler og ballistisk kalkulator (BIS*) som regner ut kulebanen og forteller hvor mye høyere man må sikte med våpenet.

 

Måleområde: 10-1200 meter selv om praktisk bruk viser meget lenger avstander mot rødlige mål.

Victory PRF har kropp av 60 % glassfiberforsterket polyamid – et materiale som er lett, men samtidig meget sterkt. Kroppen er kledet med gummi med god friksjon.

 

Kort og godt – fenomenal funksjon – enorm kvalitet i alle ledd – enkel i bruk.

 

Et overlegent produkt – nå til fornuftig pris!

 

Mvh

Jan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...