Jump to content

Brukt 375 HH


Vomskytter`n

Recommended Posts

Er på utkikk etter en brukt 375 H&H og har i utgangspunktet ikke tenkt å svi av for mye kroner i første omgang. Ser at Jakt og friluft har etpar brukte Remington 700 SS til ca kr 5 000. Har også vurdert CZ men tidligere erfaring med en 308 med dårlig avtrekk gjør at andre alternativ er mer nærliggende. Er det noen som har gode tips om hva som er viktig ved kjøp av en rifle i denne kategorien. Hvordan er ex løpsslitasjen i et slikt kaliber. ? Takknemlig for innspill.

Link to comment
Share on other sites

Har sjøl en Weatherby Mark V i kaliberet, og er godt fornøyd med den.

 

En av tingene du skal passe på er at du får ei rifle med en god, gjerne rett stokk. Selv om ikke rekylen er avskrekkende, så er den såpass kraftig at det viktig at stokken ikke kommer og klapper til deg så jekslene skrangler når du trekker av. :mrgreen:

 

Weatherbyen har ørlite skrånende vinkel på stokken (høyest ved skuldra), så den er det ikke noe problem med.

 

Løpsslitasje osv. får noen andre uttale seg om. :D

 

mvh

Ulken

Link to comment
Share on other sites

Som ulken skrev er nesten det viktigste at stokken passer deg, og gir deg rekrylen mest mulig rett bakover. Hadde en sako finnbear i 375H&H, og den var meget behagelig å skyte med.

Løps slitasje i en en 375H&H er vell ikke ett større problem tror jeg. Klart er pipa utskutt så er den det, men mitt inntrykk er at de fleste som selges kun har hatt noen skudd igjenom løpet, før de selges :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Trår støttende til Aircooled, her! Kommer du over en pent brukt Sako Finnbear, så kjøp den. Godt avtrekk, god stokk og generelt god kvalitet på hele børsa. Ville ikke bekymret meg for løpsslitasje på en .375. De blir svært sjelden skutt masse med.

 

Amerikanske børser har svært ofte rette stokker med godt rekylopptak. De har som regel også "helt rævva" (IMNSHO) avtrekk, men disse kan som regel bli meget gode, overlatt til en kjærlig og kyndig hånd. Ofte er dette allerede gjort på ei god bruktbørse. Det er i alle fall et signal om at vedkommende som skal selge børsa har tatt godt vare på den.

Link to comment
Share on other sites

Kommer du over en Winchester M 70 Safari Classic så slå til!

Rekyl som en lett 30-06 og vanligvis meget god presisjon, sikker og kontant mating og utkast :)

 

Uansett hvilket merke du går for, sjekk stokken grundig for sprekkdannelse, speiellt i pistolgrepsområdet og rundt bakre tange. Ta av stokken og sjekk om den er beddet, det bør den være i dette kaliberet.

Løpslitasje er sjeldent noe problem .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...