Jump to content

Salting av pinnekjøtt, villsau


jas

Recommended Posts

3 døgn. Snu sidene 1 gang/ døgn. Begyn med å fylle salt i bunnen av en stor ren balje. Gni inn første side med salt. Legg sida i baljen slik at denne hviler på salt. Dekk med salt, legg neste side oppå der igjen osv.

 

Svarer seg å ha 2 baljer, slik at du om 1 døgn kan "reversere" prosessen/ snu sidene i balje nr. 2. Ellers blir det mye knot hvis sidene skal snus i den samme balljen.

 

Om 3 døgn skyller du godt av med kaldt vann, tørket med tørkepapir og henger opp på et passe tørt luftig og svalt sted, gjerne med en viltpose rundt (for sikkerhetsskyld).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...