jas Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Noen som har erfaring med saltetid for pinne sider av villsau? Har 3 voksne dyr med slaktevekt 20 kg som skal saltes og tørkes. Bruker tørrsalting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OptiBond FL Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 3 døgn. Snu sidene 1 gang/ døgn. Begyn med å fylle salt i bunnen av en stor ren balje. Gni inn første side med salt. Legg sida i baljen slik at denne hviler på salt. Dekk med salt, legg neste side oppå der igjen osv. Svarer seg å ha 2 baljer, slik at du om 1 døgn kan "reversere" prosessen/ snu sidene i balje nr. 2. Ellers blir det mye knot hvis sidene skal snus i den samme balljen. Om 3 døgn skyller du godt av med kaldt vann, tørket med tørkepapir og henger opp på et passe tørt luftig og svalt sted, gjerne med en viltpose rundt (for sikkerhetsskyld). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.