Nyhobby Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Hei! Jeg er en fersk jeger. Tok jegerprøven i Mars og det har vel blitt hvertfall en 7-800 skudd på leirduebane og X antall timer med tørrtrening. Jeg syns duejakt ser veldig spennende ut og ser ut til at dette er en jaktform som jeg syntes er veldig interessant. Jeg har bare noen spørsmål når det kommer til nettopp dette: ''når dua har falt''. Hva er det man gjør? Eks: -Etter å ha tatt opp dua og skal legge den i sekken. -Hva man gjør før og etter modning -Hvor lenge de bør modnes. -Eller om man bare kan legge de rett oppi fryseren. -Flåing -Skinnet på dua Hva er den mest grunnleggende måten man går frem på når nettopp dua har falt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Heng de utenpå sekken for rask avkjøling. Når du kommer hjem henger du de opp etter halsen i 40 døgngrader. Husk fluenett! Rett i frysepose og ned i frysern. ----------------- Tin, flå, middag! Dette var pensum og sto i jegerprøveboka mi mener jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimrene86 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 jeg tar ut bryst stykkene med en gang jeg kommer hjem. Dua er så mør og fin så jeg mener du ikke trenger og henge den for mørning. så la bryst stykkene vile et par dager i kjøleskapet føre du fryser dem ned. sånn at kjøttet får vile litt. det gjør jeg værtfall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Olav Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Gjør det på samme måte som kimrene86. Etter et par dager i kjøleskap havner som regel de fleste i frysen, mens en del går rett på grillen. Perfekt mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyhobby Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 Dette høres jo veldig enkelt og greit ut. Skal bli godt. Kjenner jeg får vann i munn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakobsen1990 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Ble nesten 2 kilo ferdig fillet på meg i dag gjør de opp når jeg kommer hjem også kjøle skap to eller tre dager så blir de gode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tordenkil Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Hva med utkroking av tarm? Er dette nødvendig? Teknikk? Verktøy? Jeg vet mange praktiserer dette, men hvorfor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.