Jump to content

"drop off" jakt på Caribou i Alaska


camelot

Recommended Posts

God aften

 

Skal til å planlegge en tur til Alaska for å primert jakte Caribou, men også Grizzly og Ulv hvis det lar seg gjøre. Fisking blir det også. Drar ikke før høsten 2018, så leeeenge til enda. Men greit å planlegge i god tid. Har sett en masse snutter på youtube, og lest endel om jakta. Tenkte da på en slik "drop off" jakt på 10-14 dager. Der en blir flydd inn i villmarka med eget utstyr, mat osv. Og blir hentet igjen på avtalt sted og tidspunkt. Er utrolig mange aktører og steder en kan jakte, og prisene svinger veldig. Noen som har erfaringer fra slik jakt, eventuelt noen anbefalinger av områder/aktører? Vi blir mest sannsynlig 4 stk. Og satser på 2 Caribou hver. Som nevnt hadde det vært flott med mulighet til å skyte Grizzly og ulv også. Virker ikke som det koster all verdens med ekstra "tags" på slikt. Men hvordan er det å få med seg skinn og gevirer hjem til Norge? Skal ha med eget våpen og ammunisjon, men er det dyrt og vanskelig? Har lest at det er delte meninger angående dette.

Link to comment
Share on other sites

Hadde vært gøy, men er du ikke amerikansk statsborger må du ha guide på alt storvilt.

 

Da vi dessverre er Nonresident Alien:

 

A person who is not a citizen of the United States nor has lived in the State of Alaska for the preceding 12 consecutive months.

 

Guide Requirements

 

Resident Licensee:

 

Do not need a guide.

 

Nonresident Military Licensee:

 

Need a guide if you plan to hunt for brown/grizzly bear, sheep or goat. You must complete an affidavit showing that you will be accompanied by a person who is qualified to guide under Alaska Statute 16.05.407. See definition above of a nonresident military licensee.

 

Nonresident Licensee:

 

Need a guide if you plan to hunt for brown/grizzly bear, sheep or goat. You must complete an affidavit showing that you will be accompanied by a person who is qualified to guide under Alaska Statute 16.05.407. See definition above of a nonresident licensee.

 

Nonresident Alien Licensee:

 

Need a guide if you plan to hunt for brown/grizzly bear, black bear, bison, caribou, deer, elk, goat, moose, muskox, Sheep, Wolf or Wolverine. You must complete an affidavit showing that you will be accompanied by a person who is qualified to guide under Alaska Statute 16.05.408. See definition above of a nonresident alien licensee.

 

Mere info her: http://www.adfg.alaska.gov/index.cfm?ad ... .residency

 

Nils-Ole

Link to comment
Share on other sites

Hum... Det har du rett i Stubberud! Da blir det guide da. Like greit, for da kan vi skyte Grizzly. Det forenkler jo endel når det gjelder logistikk og trofebehandling også.

Holder det med en guide uansett om det er 1,2,3 eller flere jegere?

Link to comment
Share on other sites

Ja.

Dere kan være mange som deler på en guide, men loven krever at guiden skal være maks 100 yards fra jegeren når han skyter, så det betyr at dere må jakte i samlet flokk hele tiden, om dere har kun en guide.

 

Lover og regler angående jakt i Alaska er et enormt kapittel i seg selv:

http://www.adfg.alaska.gov/index.cfm?ad ... ns.hunting

 

Reglene er mindre strikse i Canada.

Selv om det kreves guiding der også, så tror det jeg at det holder med en såkalt "unguided hunt camp", hvor guiden er tilgjengelig, men ikke nødvendigvis følger dere rundt mens dere jakter.

Slik som det bl.a gjøres ved åtejakt på svartbjørn om våren.

 

Jeg skal ikke garantere at det er slik nå, og oppfordrer deg til å sjekke ut dette skikkelig.

Link to comment
Share on other sites

Slik jakt du beskriver i det første innlegget ditt er det vel enklest å gjennomføre i USA (ekskludert Alaska)? Såfremt du er villig til å bytte bort caribou med elk eller whitetail.. Slik jeg har forstått er reglene omkring storviltjakt mindre strikse her enn i resten av Nord-Amerika. Vet at bl.a. Enjoy Hunting tilbyr/tilbydde en pakke der man blir ridd ut til en "remote camp" for så å klare seg selv x antall dager. Tror dette var i Idaho. På statlig terreng er tags (fellingstillatelser) veldig billig, spesielt for ulv og svartbjørn. Elk er vel noe dyrere, men fortsatt til gi-bort-pris sammenlignet med guida jakter i brunsten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...