Jump to content

camelot

Members
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

camelot's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har ikke tatt fyr enda, men har fått noen svimerker og hull av glør.
  2. Har Skogscamo selv. Ble feilbestilt, da jeg egentlig skulle ha fjellkamo, men kunne ikke vente. Var i starten når hunter kom på markedet. Har snart brukt den opp, så skaffer meg ny i år eller til neste år. Har brukt den på fjellet, i skogen, duejakt på jorder og sjøfugljakt. Så lenge en sitter stille, så spiller det ingen rolle hvem farge du bruker. Har ikke hatt no problemer i allefall. Muligens litt lettere for folk å se den mørke skogscamoen på fjellet. Men det er bare ett pluss synes nå jeg. Extreme duken er fin den. Varm og god. Men blir etter min mening litt mye unødvendig ekstra vekt/volum på fjellet. Ei venninne kjøpte seg hunter nå, og skal selge ekstreme duken. Nettop på grunn av volum og vekt.
  3. Takk for tips. Fant denne siden ganske nylig selv. MYE info her. Skal få lest igjennom alt, tar bare litt tid. Klart Canada er jo og en mulighet.
  4. Rart di fleste løp disse tyskerne bruker blir laget av Schultz & Larsen... Men er som du sier, Dansk ligger i en helt annen klasse enn Tysk...
  5. Hum... Det har du rett i Stubberud! Da blir det guide da. Like greit, for da kan vi skyte Grizzly. Det forenkler jo endel når det gjelder logistikk og trofebehandling også. Holder det med en guide uansett om det er 1,2,3 eller flere jegere?
  6. Syns det er rart at ikke Schultz & Larsen ikke er nevnt... Burde vurderes! Kjøpte en tactical utgve med kkc og 65cm løp i 300wm i våres. Knall fin langholdsrigg, med rå presisjon. Meget hyggelig pris også. Skaffet meg samtidig Merkel RX Helix. Etter å ha klådd på det meste av systemrifler, var valget enkelt. Eneste minus er utvalg i magnumkaliber og pris på magnumløp.
  7. Ja, fant ut det.. Så da dropper vi bamsejakta.
  8. God aften Skal til å planlegge en tur til Alaska for å primert jakte Caribou, men også Grizzly og Ulv hvis det lar seg gjøre. Fisking blir det også. Drar ikke før høsten 2018, så leeeenge til enda. Men greit å planlegge i god tid. Har sett en masse snutter på youtube, og lest endel om jakta. Tenkte da på en slik "drop off" jakt på 10-14 dager. Der en blir flydd inn i villmarka med eget utstyr, mat osv. Og blir hentet igjen på avtalt sted og tidspunkt. Er utrolig mange aktører og steder en kan jakte, og prisene svinger veldig. Noen som har erfaringer fra slik jakt, eventuelt noen anbefalinger av områder/aktører? Vi blir mest sannsynlig 4 stk. Og satser på 2 Caribou hver. Som nevnt hadde det vært flott med mulighet til å skyte Grizzly og ulv også. Virker ikke som det koster all verdens med ekstra "tags" på slikt. Men hvordan er det å få med seg skinn og gevirer hjem til Norge? Skal ha med eget våpen og ammunisjon, men er det dyrt og vanskelig? Har lest at det er delte meninger angående dette.
  9. Blir 150 grains både i 308 og 300winmag
  10. Har prøvd å få tak i 165 og 168 grain TTSX i 30 kaliber siden februar.... Er tomt overalt! Ingen vet når di får tak og ingen vet hvorfor de ikke har fått inn. Hva skjer med det da? To nye rifler i 308 og 300wm som jeg må finne godladninga til før jakta. Så trenger endel kuler.... Var på banen og overhørte en samtale angående dette. Fikk ikke spurt om detaljene. Men det jeg fikk høre var at det muligens er en eller annen form for lovendring på gang i statene. Som har resultert i at amerikanerne kjøper opp alt av Barnes kuler, som igjen har ført til lite/ingen eksportering til Europa. Var snakk om at di vurderer utbygging av fabrikken, men venter til etter denne lovendringen hadde blitt avklart. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette, eller har annen/mer info?
  11. Kjøpte en Z6i selv i 2013 med 30 års garanti...
  12. Vi dra opp på snøhetta i morgen. Har kort i Sunndal og Dovre, så blir vel å prøve ut indre felles område. Har planer om å gå inn til Åmotdalshytta via Snøheim, og bruke det som "base". Er dette noen god plan? Vært nordavind en lenger periode nå, men skal snu i løpet av morgendagen ser det ut til. Vinden skal også øke endel. Går reinen der oppe mer på vinden da? Noen tips om hvor en bør prøve? Vi har 2 frie dyr, simle/ungdyr + kalv, og drøye 2 uker til rådighet.
  13. Noen steder er det kun lov til å skyte mellom 07:00 og 20:00, og litt ut i jakta 08:00 - 19:00. Andre steder kan det være soloppgang til solnedgang, eller ingen begrensing i det hele tatt. Du må sjekke di lokale bestemmelsene der du skal jakte. Er vel generelt kortutsteder som bestemmer.
  14. http://www.retten.no/lokale_nyheter/article7538612.ece
  15. Den var jaggu flott! Kribler ikke mindre i kroppen nå... Må vente en uke til før jeg kan dra til fjells Gratulerer med gullbukk!
×
×
  • Create New...