Jump to content

Langhold på Hadeland?


kruttskalle

Recommended Posts

Hvor er det SBSK arrangerer treninger i disse dager Mr K?

Mnja, all over the place? De fleste treningene våre er i Iveland og Evje og Hornnes kommuner. De samme stedene som før, og som vi har stevner på.

 

De som ønsker å komme innom kan sende en PM, så skal du få ei liste over tid og sted. Medlemmer av SBSK får mail regelmessig, og har en lukket/hemmelig FB-side der treninger og alt annet annonseres, og det diskuteres.

 

E5DE12B9-B75B-443E-8F11-3ED9E3A46168-3670-0000065612808B21_zpsd084bba3.jpg

 

Grunnen til "hemmelighetskremmeriet" er at vi hverken har kapasitet på banene til å ta imot en haug folk som skal skyte "langhold" (og lurer på om vi kke kan sette noen blinker nærmere) fordi det ikke er andre skytebaner "åpne", eller selv har kapasitet til å coache nybegynnere HELE tiden, eller sette av tiden til ren standplassledelse for å opprettholde sikkerheten.

Vi har rett og slett ikke kapasitet til å være barnevakter, og flere begynner vel delvis å se hvordan "DFS-GGGene" ble GGGer. Men vi prøver, og alle som har interesse for å skyte langhold er velkomne. Og alle er velkomne til å spørre om hjelp, treffer du ikke så SPØR, det er bare teit å ligge og bomme når det er noen 1m unna som kan spotte.

 

Dersom noen planlegger en tur, kanskje for å skyte på langhold for første gang, så vil opplevelsen bli langt bedre dersom du:

- skyter inn på forhånd

- vet hva slags ammunisjon du skyter :wink:

- har en type, og gjerne samme som du skjøt inn med

- vet om klikkene på kikkerten din er i mil eller moa :idea:

- har en notatbok og noterer i den, så folk slipper å spotte deg inn på 600m flere ganger

- kjenner til, og overholder elementære sikkerhetsregler

 

Et tips er å se denne:

resampler.aspx?type=display&src=langholdsskytting.jpg&maxwidth=570

http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=A1&prodid=7583

 

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Ok, skjønner tankegangen.

 

På treningene våre så har det variert en del på hvor mange som har kommet, men med to standplassledere har det stort sett gått greit når det kommer til nye og hjelp. Mine erfaringer er at folk har stort sett vært flinke til å hjelpe nye og nye har vært flink til å spørre og vi har heldigvis vært spart for "COD-snipere".

 

Men når det er sagt, så er det min ønske å kunne få arrangert en dag eller to for de som kunne tenkt seg å skyte på lengre hold, men slikt må man neste vente med til det er en bane å oppdrive fast, en form for introduksjon med en del grunnleggende sikkerhet, våpen/ballistikk og informasjon om de forskjellige skytegrenene.

Link to comment
Share on other sites

men med to standplassledere har det stort sett gått greit

Vi har stort sett (maks) en standplassleder på våre vanlige skytinger. Det er mulig vi er for godt vant med at folk kan det de driver med. Men noe standplassledelse ala roping av og klar og lading, ild og stans og slikt, driver vi ikke med. Stort sett er det "ild" i 45minutter og "stans" i 15...

Vi har nok hatt det meste av typer skyttere innom, fra COD-snipere til DFS-feltskyttere og en hel HV-innsats-avdeling (iallefall mye av den). Som du sier er folk stort sett flinke - men kommer 15 som du ikke kjenner, og som attpå ikke har noen interesse av langhold, og er såpass usikre at du ikke tør la være å passe på, så blir du frustrert. Ekte GGGer ville jo bare nekta dem å skyte, men der er vi ikke på ei god stund enda :mrgreen:

 

Folk som kjører langt for å skyte langhold bør forresten sjekke før de kjører både at de har med (rett) sluttstykke og at kikkerten faktisk lar seg justere oppover. Man kan tenke over hvor mange klikk man trenger til 500m før man har skutt 450m... Vi har hatt folk som oppdaga at justeringa stoppa rett etter 300m, mange ganger...

Fartsgrenser har de også her nede, og langholdsskyting er visst et greit bidrag til statskassa den veien :roll:

Last gjerne ned en ballistikk-app mens du befinner deg i sivilisasjonen også, dekningen i de "indre bygder" er ikke helt som i reklamen.

 

men slikt må man neste vente med til det er en bane å oppdrive fast, en form for introduksjon med en del grunnleggende sikkerhet, våpen/ballistikk og informasjon om de forskjellige skytegrenene.

Vi tenker og på sånt, men har slitt litt med innholdet i ei slik samling. Kanskje skulle vi hatt ei samling felles - er nok av folk som har meldt sin interesse, og folk har godt av å møtes?

Rett og slett sette av en dag til å se på andre skyte? Med "instruktører" fra flere klubber/miljøer? Det er forresten vel så lærerikt som å skyte selv noen ganger.

Vi kan ta folk fra 100 til 12-1300m på ca samme bane, innom gangavstand, og kan bruke minst to standplasser samtidig. Der er muligheter.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke en dum ide. Tenker at det kan godt inneholde en del basic info, og kanskje se noen gode langholdskyttere sette skudd på lengre avstand mot gong og ti skudds serier på papp.. Sistnevnte går iallefall ett stykke på veien for å vise hva som kan gjøres.

 

Vi får ruge litt til på ideen, K. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...