Jump to content

MagnusM

Members
 • Posts

  1,192
 • Joined

 • Last visited

About MagnusM

 • Birthday 02/24/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MagnusM's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. At noe er produsert i Kina er ikke ensbetydende med ræl, ei heller dårlig kvalitet. Men det er forskjell på blant annet kvalitet og kontroll av dette, jfr Vortex vis a vis "MacKenzie". Det XXL har gjort med kikkerten sin er ikke annet at jeg f.eks hadde kontaktet kung pao glas ltd og ønsket meg ett lass med kikkerten med navnet "Norway" trykket på utsiden og fått dette levert med førti fargevalg.. Branded er branded.
 2. Med Vortex så tenker jeg kanskje mer på Viper, HS-T og PST. Alle disse er relativt rimelige alternativer. Og som nevnt er både Diamondback og Crossfire fortsatt milevis foran Kina branded optikk. Hva er facinasjonen for aliexpress/dx etc optikk?
 3. Når utvalget av billigere optikk er så bredt, ref. Vortex, Bushnell, Leupold eller brukte utgaver av disse eller dyrere europeisk optikk som Zeiss eller S&B, så skjønner jeg ikke hvorfor folk til stadig vender tilbake til branded kinavarer av tvilsom mekanisk kvalitet? Det finnes ingen god unskyldning med alle de gode trådene vedrørende optikk, brukt som nytt, for å betale 2500,- for "MacKenzie" på en normal dag og ei 699,- på salg. Eller er dette en spørsmål om økonomi, så vil jeg si at dette forstår jeg av egen erfaring godt, men da legger man dyre hobbyer som våpen på hvil, eller prioriterer annerledes, inntill økonomien bedrer seg.
 4. Min første kikkert var en Bushnell sportview 3-9 x 40. Laget i Korea. Kostet meg vel 1300.-. Den har jeg enda. Trofast venn av min første .22 LR. Bushnell er ett bra merke i huet mitt, og vil aldri vurdere å gå lavere i kvalitet enn det. Det er liksom en greie det her på kammeret at randtenningene aldri får noe særlig gode optikk. Da jeg endelig fikk en "ny" CZ 452 satte jeg på en Vortex PST 2.5-10 x 44. Kikkerten er litt dyrere enn rifla;)
 5. 6.5 CM hylser en en no-brainer. Med relativt enkle grep kan flotte Lapua hylser i .308 sizes og trimmes til denne bruken. På kort sikt billigere enn å kjøpe rene CM hylser her i Norge. Selv i USA er det "dyrt".
 6. Skal man drive med langholdskyting kommer en ikke unna lading, og jo fortere jo bedre. Tok en måned etter jeg skjøt mine første fabrikkskudd hos HOBK til jeg hadde ladet mine første 100 skudd. Og da hadde jeg aldri sett en ladestasjon noensinne. Handlet inn presse, dier og ladekomponenter, sett noen vidoer på nett, litt hjelp fra drevne kammer-ater. Ikke noe hokuspokus egentlig..
 7. Du Scarrow, send en krass mail til SWFA og sett dem på plass. Gi gjerne tilbakemelding til oss andre om du fikk gjennomslag for dine tanker.
 8. Straight from the horses mouth: "SWFA, Inc.'s Export Policy SWFA, Inc. only does business within the United States of America and will not directly or indirectly export or assist in exporting any product(s) purchased through SWFA, Inc. SWFA, Inc. has decided to cease all international sales due to credit card fraud and the majority of the products SWFA, Inc. offers, being restricted and prohibited for export by the United States government." Ferdig diskutert?
 9. MagnusM

  Valg av børsemaker

  Det er ingen selvfølge;)
 10. Kanskje en grunn til at jetcarrier sier nei takk til å videresende våpendeler? Å bidra til at folk omgår ITAR er ikke akkurat smart. Jeg er overrasket over hvor mange det er som oppfordrer til lovbrudd, og det fra våpeneiere?
 11. Grunneiers tillatelse er ett absolutt. En gjeng som sitter på fjellet og skyter "uorganisert" er ikke helt etter boka. Ellers er det jo å se etter skytebaner i en vid radius. Organisert tilknyttning til en klubb er nesten alltid det beste, kommer over som litt mere seriøst. Skyting på privat eiendom når man er noen flere personer er bare å klarere med den lokale lennsmannen, så de er evt klar over dette hvis noen skulle finne på ringe å tute.
 12. "Kikkerten har opplyst retikkel i flere farger" og bruk av stock photo.. Kan ikke se at noe skurrer..
 13. AB har ikke "ferdigammo" på oversikten sin, kun kulevalg. Bulletflight har noen forhåndsprogramerte profiler for noen av sine KAC rifler med enkelte amerikanske milspec ammo, men thats it. Norma, om jeg husker rett, har vel no info på pakkningene vedrørende forventet hastighet og BC. Men den eneste måten å kunne plotte inn og bruke slike programmer korrekt er jo om man kronograferer hastigheten og plotter inn riktig informasjon om kula. Ikke skjønner jeg helt hvorfor du "blaster" Mr K..
 14. Skrevet sider opp og ned på dette, men korthistorien er at 6.5 kuler a la 140 a-max har mindre vindavdrift, muligheten for bedre BC grunnet utforming av kula samt hastighet. I teorien, og for dem som kan å skyte, ett bedre alternativ på f.eks 1000 meter enn .308. Gir du derimot en god .30 kule muligheten å gå i en Winchester Magnum hylse, så er saken noe annet igjen. Heldigvis, siden folk er ofte flinkere til å snakke enn å skyte, så er det fortsatt en og annen praktisk mulighet å skyte bra med .308 kontra 6.5x55;)
 15. For DFS skyting holder denne hastigheten mer enn nok. Fart er ikke nødvendigvis alt. Forøvrig, så er vel 74cm/30" piper vanlig i "High Power" skyting i statene. Hjemmelading er den eneste reelle alternativet i ett økonomisk styrt hverdag. Er man rik kan man vel alltids handle kasser med ferdigladd Lapua..
×
×
 • Create New...