Jump to content

rekylbrems


Jegern86

Recommended Posts

Stikkflammen fra løpet har ingenting med rekyldemperen din å gjøre Jegern86.

Dette har med ammunisjonen å gjøre. Noen typer ammo, med store individuelle forskjeller, spytter mer flammer enn andre typer.

Ofte kan det være stor forskjell internt i en lot også. Det har nok mer med kruttmengder, kruttyper og løpslengder å gjøre.

Nå vil imidlertid rekylbremsen din sende gasser, og derigjennom flammer, mer ut til siden og delvis bakover, enn det du som skytter bak børsa vil oppleve uten rekyldemper, så du blir nok mer oppmerksom på stikkflammer med brems enn uten. Du opplever som regel at skuddet bråker mer også med rekylbrems enn uten rekylbrems, basert på de samme faktorene. Det er ikke uten grunn at folk kaller det "smellforsterker", og at gutta/jentene ved siden av deg på skytebanen trekker seg unna din posisjon når du skyter med brems.... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Takk for utfyllende svar, Wikingen!:)

 

Kaliber: 3006

Pipelengde: 56cm

Patron: Norma Nosler. Står 850m/s v/munning på pakka.

 

Er ikke det at rekylen er så voldsom, men jeg skyter rett og slett mye bedre med mindre rekyl! Skal til Polen så får ikke hatt på demperen.

Link to comment
Share on other sites

Kjekt å ha om det er trangt på banen ;)

 

I visse tilfeller så kan man jo døpe den om til "plassjekk". Etter hvert som skuddene går så blir det merkelig nok mer romslig rundt deg...

 

Jepp, har selv merket det, når eg har fyrt av både 340`n og 460`n på bana med rekylbrems. Først får man noe stive blikk fra sidene, så blir det bare bedre og bedre plass for hvert skudd :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Helt normalt med stikkflammer i større eller mindre grad på alt av 30-06. Det er relativt sett et grovt kaliber med mye og relativt sentbrennende krutt.

Rekylbremsen din vil forsterke inntrykket og synet av stikkflamme for den som skyter.

Hvis du spør noen som er med deg på skytebanen om de kan beskrive stikkflammene med og uten brems vil du få et entydig svar; Mer ut til sidene og mindre rett frem med bremsen påmontert.

Med evt lyddemper påmontert vil stikkflammen stort sett bli borte i demperen, og ikke synes stort for skytteren eller andre.

Enkelte baneeiere/skyteledere er lite glad i rekylbremser, så bruk gjerne lyddemper istedet når du skyter på fremmede baner.

Link to comment
Share on other sites

Munningsflamme er mer komplekst enn de fleste er klar over. Det finnes to typer munningsflamme, primær og sekundær.

Primærflammen er liten og lyser ikke særlig mye, den kommer fra de varme gassene som kommer ut av løpet, den kan ikke fjernes eller modereres. Sekundærflammen er den vi vanligvis ser, den skyldes en forbrenning av kruttgassene som kommer ut av løpet og er en stor lysende flamme, den øker også munningssmellet markant. Sekundærflammen kan modereres eller fjernes ved tilleggsutstyr på munningen. Flammedemper brukes militært for å redusere signatur, og hindrer at kruttgassene får blandet seg med luft og brenne. En munningsbrems kan virke motsatt, den kan optimalisere innblanding av luft slik at du får mer munningsflamme.

Dette er litt forenklet forklart.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...