Jump to content

Gode ladninger med norma 11 i 308w


alaska

Recommended Posts

da har du et par muligheter. Lese en av de omfattende trådene om skytterlagskrutt, og der finne løsninga selv. Eller du kan starte forsiktig med minimumsladning på boksen for 168grs sierra, og jobbe deg forsiktig oppover.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Eller bruke ett krutt det data forefinnes, om en ikke har ballast og utstyr til å sørge for at en ikke lader farlig ammo.

 

Mitt råd er å spandere på deg en boks 203B/Re 15, CFE 223 eller 540/550. Alle de nevnte gir bra hastigheter og presisjon med nevnte kule i 308

Link to comment
Share on other sites

Det er trygt å gjøre som Høggern foreslår. Startladninger for de to kulene er veldig like med de fleste krutt som har lignende egenskaper som n-11. Maksladning for 168grs Sierra med for eksempel N-150 er iflg Lymans ladebok lavere enn for 165grs Nosler, så det burde tilsi at det samme er tilfelle med N11. Han er godt innenfor trygg sone. Det viktige er at han skjønner hva han gjør, og dermed gjør som Høggern sier og går forsiktig oppover. Ta utgangspunkt i ladningene på den boksen du bruker, ikke noen annen boks eller noen annens ladning med N11 som du ikke vet er samme LOT som du bruker. Sjekk for trykktegn og gi deg før du får for mange av dem.

 

Er ikke nødvendig å gjøre det dyrere og vanskeligere enn det er. Men trådstarter MÅ sette seg inn i hvordan krutt, kule og trykk fungerer sammen, lese trådene om skytterlagskrutt og TENKE! Så går det så fint så.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...