Jump to content

Lading av 45 Long Colt


fikseren

Recommended Posts

Fint, da vet jeg iallefall det, problemet er å få tak i de gamle hjulvekter. Har vært å snakket med dekkfolk, de påstå det bare er sink i vektene nå. Mer miljøvennlig. De gamle ekte vekter, som en klemte på er vel vekk ? Bare tape på disse nye. Noen tips å hente her ?

Link to comment
Share on other sites

Colt SAA 3rd Gen lages fortsatt, nå av Custom Shop, Noen kaller riktignok disse 4th Gen.

 

Om du ikke får tak i hjulvektbly som du vet er fritt for sink, bruk reint bly, blandet ut til mellom 1/20 - 1/10 tinn/bly. Ganske vanlig var 1/16 tinn/bly i 45 Colt patronens "barndom" og kan godt være det f.eks Winchester og Remington bruker for sine kuler i dag.

Link to comment
Share on other sites

Ellers er det helt kurrant å plyndre kulefangere. .22 lr-bly har helt greie egenskaper, og hvis du tilsetter 1-2 prosent tinn, så får du kuler som fyller støpeformene bra. Kulene blir ikke hardere av at du øker andelen tinn. Da trenger du antimon (hjulvekter har en del antimon), ellers så må du lete etter setteribly. Monotype, linotype etc. Knallhardt, så disse må blandes ut med rent bly, ellers så rir kula bare oppå riflene.

 

Colt har en del ikkeoptimale mål på kammer og løp. Kalibrer kula etter åpningen på tønna og ikke etter løpet hvis du ønsker presisjon. Hvis det er stor forskjell her, så bruk en mellomting (ideelt sett er tønnåpningen .001 tomme større enn maksimal indre løpsdiameter, altså nedi riflen, ikke oppå bommen). Hvis tønna skulle være trangere enn løpet vil en kompetent smed kunne åpne tønna til ideelle mål.

 

- Øivind

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...