Guest Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Har i dag raidet Coop Obs sitt tilbud - skrei filet ferskpakket i vakum til kun 49,90 pr kg. Kjøpte 15 stk fileter med snittvekt 950 gram. Har fått alt i en saltlake på 950 gram salt på 6 liter vann. Det er vel en nokså sterk lake så vidt jeg forstår, mellom 14-16 graders lake. Fileene er ikke så heise store, og maks 3 cm tykk. Tenkte å salte halvparen som "sprengt" torsk, og andre halvparten som røyketorsk. Finner ikke ut hvor lenge dette skal stå i lake. Leser alt mellom 6 timer til 3 døgn. Vil nødig drive å vanne ut fisken før middager, så derfor vil jeg ikke salte for mye heller. Tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yhaug Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Pleier å tørrsalte med grovsalt i 12 timer, deretter vanner jeg fisken i 2-4 timer før videreforedling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Pleier å tørrsalte med grovsalt i 12 timer, deretter vanner jeg fisken i 2-4 timer før videreforedling. Finnes hundrevis av svar på nettet, men ingen er like. Dette var og et svar som ikke gjaldt saltlaking:-) Men skal nok ta din metode neste gang. Nå er fisken inne i sin 9 time i saltlake. Vurderer å ta den no. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Eg saltet selvfisket torsk i fjord, la på godt med salt over natten, de ble helt ok, kunne lagt noen ekstra timer. Den laken du har laget tror eg blir jævlig salt torsk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 La det i lake 13:40 i dag, og tok den utav nå klokken 23:00. Skar over en av de tykkeste fileene og smakte med tunga på midten i kjøttet. Smakte ikke salt der, så jeg vet ikke om det er ok, eller om jeg skal salte med litt grovsalt noen timer i morgen for sikkerhets skyld. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skjørtejeger Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Visst det er nysalta torsk du skal ha så er det passelig å strø på grovsalt å la den ligge i 5 timer. Dette gjelder torsk på ca 3-4kg som er grovfilitert. Skyll av saltet og kok opp godt med vann, og la fisken trekke i 5-7 minutter. Nydelig med bacon og potetstappe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.