Jump to content

R.A 1942


JoaTroms
 Share

Recommended Posts

Heisann,

 

Idag var fotballaget mitt på en dugnad i Tromsø hvor vi ryddet på baksiden av en bensinstasjon da jeg oppdaget en patron liggende i grusen. Jeg skrapte litt i grusen rundt og oppdaget at prosjektilet ennå sto i. Jeg tok opp patronen og skrapte frem merkingen bak hvor det sto R.A 1942 som automatisk gjorde meg nyskjerrig. Jeg søkte litt på nettet og kom fram til dette forumet, hvor jeg har tolket at denne patronen muligens kommer fra Raufoss Ammunisjonsfabrikk.

 

Jeg søker med dette etter noen som har litt informasjon rundt denne patronen - Hvem som brukte disse, hvilket våpen er det laget til og om noen er interessert i slike eksemplarer eller annet? Har aldri hørt om noen som har funnet skarp-ammunisjon løst på bakken i dette området hvor det neppe har utspilt seg noen spesielle konflikter mellom stridene, selv om det var relativt stor aktivitet fra tyskernes side under andre verdenskrig (dersom dette stammer fra 2.verdenskrig).

 

Setter stor pris på tilbakemelding.

 

Joa

Link to comment
Share on other sites

Du har rett i at den kommer fra Raufoss ammunisjonsfabrikk og at den er fra 1942. Det er ikke lett å si hvilket våpen patronen passer i, da det ble produsert ammo i forskjellige kaliber der. Hvis du måler lengden på hylsa og diameteren på kula, så blir det lettere å finne ut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...