Jump to content

45 Colt

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About 45 Colt

 • Birthday 11/10/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Jeg også synes det er stas med belter, bånd og clips. Problemet om dagen er at det meste av samlingen er pakket ned fordi jeg flyttet for to år siden... må nok snart komme igang med samlingen igjen...
 2. Jeg har fått tak i et patronbelte, men er usikker på hva det er til. Jeg har funnet et nesten likt belte, men det er noen forskjeller og det er til maskinkanonene på tyske jagerfly fra krigen som heter MG 151. Er det noen som har sett dette beltet før? Jeg er også usikker på om hylsene hører til dette beltet for de er 20x110mm og jeg tror de er til Hispano.
 3. 45 Colt

  Oppbevaring

  Det står at det skal være låst og ikke definert noe annet enn det og da betyr det at det er åpent for tolkninger...
 4. Kjært barn har mange navn og navnet Dum Dum brukes om nesten alt annet helmantlede kuler, spesielt av journalister som overhodet ikke har peiling på våpen og ammunisjon. Den verste formen for dum dum kuler er nok den som er fylt med kvikksølv. Kula bores ut fra baksiden nesten frem til tuppen av kula. En liten dråpe med kvikksølv dryppes inn i hullet så ca. halvparten av hullet fylles. Hullet bak loddes igjen med bly og lades i en hylse. Tanken er at under avfyring akselererer kula og kvikksølvet legger seg bakerst i hullet i kula. Når kula treffer noe, stopper selvfølgelig kula, men det gjør ikke kvikksølvet som har en veldig høy egenvekt. Kvikksølvet fortsetter og sprenger ut tuppen på kula og det som eventuelt kula stopper i, og dør man ikke av brå blodmangel så dør man vel av kvikksølvforgiftning tenker jeg.
 5. 45 Colt

  RWS .404

  Kulediameter 8,3 og hylselengde 59. Noen som vet?
 6. 45 Colt

  RWS .404

  Noen som vet noe om dette kaliberet? Det står bare RWS .404 og den har nesten samme formen som en 8mm French Lebel. kanskje den har et annet navn eller benevnelse?? Hylselengden er 59 mm.
 7. https://en.m.wikipedia.org/wiki/.22_Accelerator
 8. Eller en 56-50 spencer?
 9. Nr. 5 fra venstre tror jeg er en 7,65 Roth-Sauer
 10. Skal se om vi får til en senere...
 11. Fikk bekreftet at nr. 4 er en .41 Long Colt outside lubricated som du sa, selv om det står .41 L.D.A på den.
 12. .500 Eley er helt riktig. De andre er som du sier, .380 Eley og de siste er .410 Eley London og .41 Long double action. Du er jo nærme da. Er ikke alltid like lett uten å se dem i hånda og få målt litt med skyvelære..
 13. Du kan ha rett siden noen har flere forskjellige benevnelser, men nr. 2, 3 og 5 er engelske hvis det hjelper noe? .500 revolver kan være riktig. Hvilken produsent?
 14. Nr. 1 har du sikkert helt rett i som du skrev tidligere. Nr. 4 er riktig kaliber, men feil benevnelse Nr. 5 er også riktig kaliber men feil benevnelse Nr. 6. Ok, takk for opplysningen. Det stemmer nok.
 15. Her kommer ballen tilbake til deg, Veidin. Du har jo greie på mye gammelt, men nå skal vi se hvor god du er. Men den helt til høyre vet ikke engang jeg hva er. Det er en rimfire av ett eller annet slag. Mål på hylsa kan komme senere....
×
×
 • Create New...