ersa Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Jeg har en hjortetunge som ligger i kjøleskapet og som skal tilberedes, men jeg trenger litt hjelp... hvordan gjør dere det? Erlend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ersa Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 ikke noen tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Tja... Du kan sikkert bruke den til pålegg, slik som oksetunge: http://www.matprat.no/oppskrifter/type-rett/koldtbord/oksetunge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worseth Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Det jeg gjør med tunger: Kok opp en kasserolle med vann ca. 2L Tilsett en god neve grovsalt, bittelitt sukker, pepper og krydder alt ettersom(einebær og timian er fine til vilt) Trekk til tunga er mør, sjekk med nål/spiss kniv. Det tar fort noen timer på en elg, noe mindre på en hjort. Flå tunga mens den er varm - da går det lettere, oppbevar den i laken. Jeg bruker den kald som pålegg eller som "snavel". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.