Jump to content

Fugl i Gausdal Vestfjell?


GS Terje

Recommended Posts

satans harde madrasser i den hytta , 4 senger + sofa. Det er ikke spesielt rent drikkevann i den bekken da det er sikkert 1000 kuer og sauer i skogene der, vannet var helt gult av avføring.

 

Har ikke så mye erfaring med skogsfugel, men området så veldig bra ut mye store myrer med skog rundt. Fikk veldig lyst til å jakte der selv , likte meg kjempe godt der.

Oså er det mye fin og feit ørret i noen av de vanna ;)

Link to comment
Share on other sites

Litt mer om fuglejakta i Gausdal:

 

Begrensninger i rypejakta 2013

 

Publisert tirsdag 03. september 2013 13:09.

 

 

 

En av sakene på dagens fjellstyremøte var opplegget for høstens rypejakt. Augusttakseringen viste en svak oppgang fra fjoråret, men bestanden er såpass liten at begrensninger i rypejakta er nødvendig.

 

Målsettingen med reguleringene er å begrense jaktuttaket til maksimalt 15 % av taksert høstbestand (anbefalinger fra rypeforskninga). Lavt uttak gjennom mindre jakttrykk vil forhåpentligvis gi økt bestand i åra som kommer.

 

Med hjemmel i fjelloven § 23, og ihht. tidligere vedtatt småviltdriftsplan 2013-2017, vedtok fjellstyret følgende begrensninger for småviltjakta 2013:

 

Jakttid: Jakt på rype kun i begrenset periode, fra 15. september til og med 5. oktober.

 

Antall tilgjengelige kort:

1.Utenbygdsboende med hund: 90 ukekort fordelt på tre ukes-perioder og fire jaktfelt i perioden f.o.m 15. sept. t.o.m 5. oktober (disse kortene ble utsolgt i april).

2.Utenbygdsboende uten hund: 90 ukekort fordelt på tre ukes-perioder f.o.m 15. sept. t.o.m 5. oktober (pr. 27.08 er 22 av disse kortene solgt).

3.Innenbygdsboende med og uten hund: fritt kortsalg, men ikke rypejakt etter 5. oktober.

 

Dagskvote 2013: 1 rype pr. jeger pr. dag

 

Som et alternativ til rypejakt kan det åpnes opp for salg av treningskort for fuglehund fra den 6. oktober.

 

Øvrig småviltjakt, inkludert storfugl og orrfugl, går som normalt ihht. driftsplan og gjeldende jaktregler.

 

Ukekort for utenbygdsboende uten hund, som inkluderer rypejakt, vil kun være tilgjengelig gjennom http://www.inatur.no" target="_blank" target="_blank" target="_blank. For utenbygdsboende uten hund som skal jakte småvilt, med unntak av rype, vil det som tidligere være fritt kortsalg fra 15. september. Disse kortene vil være tilgjengelig på http://www.inatur.no" target="_blank" target="_blank" target="_blank, og de vanlige utsalgsstedene. Det er med andre ord muligheter for skogsfugljakt (orrfugl og storfugl).

 

For utenbygdsboende med hund som skal jakte småvilt, med unntak av rype, vil det som tidligere være fritt kortsalg fra 6. oktober. Disse kortene vil være tilgjengelig på http://www.inatur.no" target="_blank" target="_blank" target="_blank, og de vanlige utsalgsstedene. Det er med andre ord muligheter for skogsfugljakt (orrfugl og storfugl).

 

Innenbygdsboende med og uten hund vil kunne kjøpe kort på de vanlige utsalgsstedene. Jakt som vanlig, men ikke rypejakt etter 5. oktober.

 

Ellers oppfordres det til jakt på rødrev og andre småpredatorer. Husk også å levere jaktrapport så snart jakta er avsluttet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...