Desert-Beagle Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 (edited) Av de fire hjorteviltartene holder jeg rådyr på fjerdeplass. Rein nr 1, elg nr 2, hjort nr 3 og rådyr nr 4. Årsaken er kanskje at det er rådyr jeg har best tilgang på. Elg ser jeg på som mest anvennelig men rein er best på smak. Hjort har jeg smakt lite av så jeg jeg skal være forsiktig med å konkludere på den. Når det gjelder rådyr har jeg prøvd det meste. Smaken varierer fra ok til veldig godt. Vanlig steik av lår begynner jeg dessverre å bli lei av. Speka lår er godt. Grilla ytrefilet, lettsvidd indrefilet og grilla biff av lårmuskler er godt. De siste 5-6 årene har jeg partert rådyr på følgende vis: Lår, skjært ytrefiletene og indrefiletene ut og resten inkl bøgene til kjøtedeig. Av kjøttdeigen har jeg laget karbonader og rådyrballer. Oppskrift. 2 kg kjøttdeig av rådyr. 500 gram malt bacon 3 egg 3 ss bakepulver 1,5 finhakket løk 3 dl kraft 3 dl fløte 250 gram smelta smør salt pepper hviltløk ev einerbær, muskat, ingefær. Så blandes alt i kjøkkenmaskin og kan godt stå litt i kjøleskap. Varm ei god panne, jeg bruker jernpanne og ha i en god kladeis smør. Form karbonader, kjøttkaker eller kjøttboller med hendene og steik gyldne i panna, Tips; skyld hendene i kaldt vann før hver gang du klasker sammen ei kake. Karbonadene kan brukes til alt, kjøttbollene i en klassisk kjøttbollerett eller i ei viltgryte. Nydelige er det uansett. Edited August 18, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Lår, skjært ytrefiletene og indrefiletene ut og resten inkl bøgene til kjøtedeig. Huff du får en kokk til å gråte ! Alså du liker steikt kjøtt og har funnet en enkel måte å ødelegge en fantastisk råvare ! Gratulerer Det er noe jeg liker å kalle svake smaker , kan forsterkes og fytti grisen det er nye godt som ikke smaker steikeskorpe Lær deg å koke kjøtt og smake Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Hei kokk! Jeg er ikke kokk, men jeger og liker å lage mat. Gi meg noen oppsrikfter på kokt rådyr så skal jeg prøve. Jeg skal ikke skryte på meg kokkekunster, men med noen rådyr, dvs opp mot 100 kg reint rådyrkjøtt pr år på middagsbordet, syns jeg det er greit å variere litt. Jeg sier ikke at svidde karbonader er best, men for å utnytte avskjær i vid forstand er karbonader, kjøttkaker og kjøttboller er en grei måte å utnytte rådyrkjøtt på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 ...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.