Jump to content

Aktivt Langbuelag i Oslo- Akershus - Buskerud?


Kiwi

Recommended Posts

Tja...heeelt rene langbuelag vet jeg sannlig ikke om det er, men det er i alle fall masse historiske bueskyttere fra Oslo og ned på begge sider av fjorden. Ta en titt innom bueforum.no. 99% av de er der inne og er mer enn ivrige på å få med flere interesserte. Der får du også svar på hvor det trenes/ skytes om dagen.

Link to comment
Share on other sites

Norsk Langbuelag, man skyter med historisk korrekte buer, gjerne i historisk korrekte antrekk http://ny.norsklangbuelag.no/om_oss.html

Bueforum.no http://bueforum.no/ Man utevksler kunnskap om historiske buer, konstruksjonen av disse og bruke av de, både før og nå. Meget bra forum, meget høflig og alt -

Norges Bueskytterforbund, http://www.bueskyting.no/

 

Det er to miljøer egentlig, som sklir over i hverandre. Tre kanskje. Bueskytterene i NBF, de "Historisk korrekte" bueskytterene i NL, og de som skyter med tradisjonelle buer i NBF eller med jaktambisjoner. Det er betydelig overlapp av medlemmer mellom de to organisasjonene, og de som skyter med "moderne tradisjonelle buer" konkurrerer innenfor NBF, og må finne se gi å bli vennskapelig mobbet innefor NL.

 

Normalt vil de som er "inside", referere til en "langbue" som som en nesten rund pinne av tre, helst barlind, som er 170-190cm lang.

En flatlemmet bue av moderne materialer vil være en "tradisjonell" bue, enten den har langbuedesign, hybrid, eller recurve. Internasjonale konkurranseregler har utelukket recurven som fra klassen "tradisjonell" innenfor FITA, men norske regler tillater de.

 

Iallefall, de du søker er som regel medlemmer i NBF, og unntaksvis i NL. Det er en konsentrasjon av gode skyttere omkring Moss mener jeg, så der bør det være noe.

 

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...