Jump to content

Åtejakt på gaupe


Jay_stead

Recommended Posts

Jepp, sjekk og dobbelsjekk regelverket før du skyter. Erfaringsvis så kan fokuset til DN være mye mere på hva du muligens har gjort galt, enn at du faktisk har skutt ei gaupe og registrere det.

Er et eksempel herfra traktene der en mann skaut ei gaupe på åta si, ute på et jorde, uten lys..........MEN de konkluderte med at den 60watts pæra han hadde over trappa si, ga et lite streif av lys utover jordet slik at det KUNNE hjelpe på belysningen. Dermed var helvete igang og han mistet gaupa si, og hva mere som skjedde, er jeg usikker på. :roll:

Link to comment
Share on other sites

http://www.rovviltportalen.no/kvotejakt/" target="_blank

 

men

http://www.rovviltportalen.no/content/1 ... ensfelling" target="_blank" target="_blank

 

http://lisensjakt.fmhe.no/" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Gaupejakt er både lisensjakt og kvotejakt..

 

edit: svelget en halv kamel

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Gaupa vil helst ha ferskt kjøtt, så derfor ikke så ofte den er innom åtene og spiser. Men gaupa er nysjerrig og kan fort stikke innom for en sjekk og den bryr seg ikke om menneskelukt i det hele tatt så det er bare oppspinn. Naboen la ut reveåta her om dagen og satt opp et kamera der 3 timer etterpå så var gaupa og snusa på avfallet. Men vær forsiktig med og skyte hvis du har lys for finner di no misstanke så sitter du i baret.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan ligger det ann med amunisjon på Gaupe /jerv? Vil tro de aller fleste som sitter på rev-åte har ordnet seg med hurtig ekspanderende kuler.. dvs lette kuler som ikke klarer storviltkravet...? bare en tanke.. for gjort å drite på draget om det skulle dukke opp eksempel en jerv da... (om kulene/ kaliberet må tilfredsstille storviltkravet)

Link to comment
Share on other sites

Åte for gaupe har jeg ingen erfaring med. Men jeg kom til å huske på noe jeg en gang leste i en bok om feller for gauper. I følge en erfaren fellebygger, som bygde kassefeller for å fange gauper, var det ett åte som var overlegent best å bruke som lokkemat i kassa. Det var ihjelkjørt katt. Så hvis du først skulle være så uheldig å rygge over pusen, så kan du jo ha i minne, at den fremdeles kan ha nytteverdi. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...